HomeCinemaΕξώστης ΘΦεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ...

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 2012 στην Θεσσαλονίκη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θέλοντας να δοθεί ακόμη μια ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες που ασχολούνται με το χώρο του κινηματογράφου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή, διοργανώνεται το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους προς τιμήν του σκηνοθέτη Θοδωρή Μαραγκού. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Τσιμισκή 14) στις 18-20 Μαΐου.
Παράλληλες πολιτιστικές δραστηριότητες (masterclass, σεμινάρια και events) που αφορούν τον κινηματογράφο θα ντύσουν αυτό το πολιτισμικό τριήμερο.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις φωτογραφίας, κολάζ και κόμιξ σε επιλεγμένες γκαλερί της Θεσσαλονίκης (Πολυχώρος Κούνιο, TOSS gallery – la doze bar, Μπορντ ντε λο, Partizan bar, Spitimou). Επίσης στο χώρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει προγραμματιστεί σεμινάρια από τον ηθοποιό- σκηνοθέτη Μιχάλη Σιώνα με θέμα “Υποκριτική στο θέατρο και τον κινηματογράφο” και από τη σκηνοθέτιδα Δανάη Μικέλη με θέμα “Αισθητική και Ντοκιμαντέρ στον κινηματογράφο”.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν συνολικά 60 ταινίες από όλη την Ελλάδα εκ των οποίων οι 20 θα περάσουν στο διαγωνιστικό μέρος της τελευταίας ημέρας. Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι γνωστοί σκηνοθέτες : Βασίλης Κατσίκης, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος και Αλέξανδρος Πανταζούδης. Στην τελετή λήξης οι ταινίες που θα ξεχωρίσουν θα κερδίσουν διακρίσεις για την καλλιτεχνική και τιμητικές διακρίσεις για επιμέρους στοιχεία της τεχνικής αρτιότητας τους. Εκτός από το διαγωνιστικό κομμάτι θα προβληθούν ταινίες βραβευμένες των δυο τελευταίων ετών από το φεστιβάλ μικρού μήκους της Νάουσας , από το ίδιο το Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αριδαία το 2011 και ταινίες του τιμώμενου σκηνοθέτη Θοδωρή Μαραγκού.

Χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ: Εξώστης

Info
Πρόγραμμα του Φεστιβάλ “Σκηνοθέτες Σήμερα και Αύριο”

Παρασκευή 18 Μαϊου

19.00: Τελετή έναρξης , παρουσίαση τριημέρου προγράμματος, βίντεο αφιέρωμα στον τιμώμενο σκηνοθέτη Θοδωρή Μαραγκό και απονομή τιμητικής διάκρισης
20.30: Προβολή της ταινίας “Ισοβίτες” του Θ. Μαραγκού

Σάββατο 19 Μαϊου

 14.00: Προβολές ταινιών ‘Σκηνοθέτες σήμερα και αύριο’ 2011.

16.00: Προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους του φεστιβάλ Νάουσας.

18.00: Προβολή ταινιών που δε συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του 2012.

Κυριακή 20 Μαϊου

11.00-13.00: Σεμινάριο: ‘Υποκριτική στο θέατρο και τον κινηματογράφο.’ από τον ηθοποιό- σκηνοθέτη Μιχάλη Σιώνα, θέατρο Μέγας Αλέξανδρος Τσιμισκή 14 ΙΕΚ ΑΚΜΗ (το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς σπουδαστές, ερασιτέχνες, επαγγελματίες και σκηνοθέτες)

17.00: Επίσημη προβολή ταινιών ‘Σκηνοθέτες σήμερα και αύριο’, διαγωνιστκό τμήμα 2012.

20.00: Τελετή λήξης, απονομή τιμητικών διακρίσεων και βραβείων.

23.00: Party λήξης φεστιβάλ σε γνωστό πολυχώρο μπαρ της πόλης.

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...