HomeCinemaΕξώστης ΘAmerican Pie: Reunion

American Pie: Reunion

Φαρσοκωμωδία, 2012, ΗΠΑ, 97 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τζον Χούρβιτζ, Χέιντεν Σλόσμπεργκ

Παίζουν: Τζέισον Μπιγκς, Άλισον Χάνιγκαν, Τόμας Ίαν Νίκολας, Τάρα Ράιντ, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Έντι Κέι Τόμας, Μίνα Σουβάρι, Κατρίνα Μπάουντεν, Κρις Κλάιν, Γιουτζίν Λέβι

Ήταν καλοκαίρι του 1999, όταν τέσσερα αγόρια από το Μίσιγκαν άρχισαν τη σεξουαλική τους αναζήτηση προκειμένου να χάσουν την παρθενιά τους. Στα χρόνια που πέρασαν, ο Τζιμ και η Μισέλ παντρεύτηκαν, ενώ ο Κέβιν και η Βίκυ χώρισαν. Ο Οζ και η Χέδερ συνέχισαν τη ζωή τους χωριστά, ενώ ο Φιντς ακόμα εποφθαλμιά τη μαμά του Στίφλερ, ο οποίος δεν έχει αλλάξει καθόλου. Τώρα οι φίλοι μιας ζωής, συναντιούνται εκ νέου ως ενήλικες (ηλικιακά τουλάχιστον) αναπολώντας την ξεγνοιασιά που είχαν στα εφηβικά νιάτα τους όταν ξεκίνησε η κωμωδία θρύλος.

Σε μια σειρά ταινιών που είχε στο επίκεντρο τα σεξουαλικά καμώματα και τις φάρσικες καταστάσεις μιας παρέας 17ρηδων που ομολογουμένως ήταν ένας καλός χαβάς και για την δική σου εφηβεία δεν περιμενεις να δεις κάτι κομψό ή στυλάτο μια δεκαετία μετά όταν οι ήρωες της έχουν σχεδόν 30αρίσει. Την θέση της παραδοσιακής μηλόπιτας έχει πάρει το YouPorn ενώ οι εφηβικές ανησυχίες περί παρθενιάς έχουν αντικατασταθεί με διλλήματα καρδιάς και μοναξιάς.

Πέραν τούτου ουδέν διαφορετικό και είναι ξεκάθαρο πως όσοι είχαν ταυτιστεί το 1999 με τις καφρίλες του Στίφλερ σίγουρα θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι ο ήρωας τους δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο πέρα από την λεπτομέρεια ότι έχει αντικαταστήσει το κολεγιακό τζάκετ με επίσημο κουστούμι. Βρίσκω επίσης περιττό να πω κάτι για την εξέλιξη και την παρουσία του καστ. Στο κάτω κάτω αν υπήρχε εξέλιξη πιθανόν να μην επέστρεφαν σε νεανικά ατοπήματα αλλά και πάλι θα τους αδικήσω.

Αυτό λοιπόν μας οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι έχουμε δύο επιλογές: είτε επιλέγουμε να δούμε την ταινία απενεχοποιήμενοι από τον χαβαλεδιάρικο χαρακτήρα της με σκοπό να ξεγλυστρίσουμε από την τρέχουσα επικαιρότητα (που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο σουντόκου για την απολιτικ γενιά που γαλούχησε το American Pie μια δεκαετία πίσω) και να αναπολήσουμε την δικιά μας εφηβική “Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα” είτε πολύ απλά δεν την βλέπουμε και επιλέγουμε το θερινό πιο δίπλα που παίζει Γούντι Άλεν. Στο κάτω κάτω εκτός από τους ήρωες της ταινίας, μεγάλωσάμε και εμείς.

Related stories