21 Jump Street

Κωμωδία/Περιπέτεια, 2012, Η.Π.Α., 109 λεπτά

Σκηνοθεσία: Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπρι Λάρσον, Ντέιβ Φράνκο

Δυο αδέρφια που εμφανίζονται λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς σε αμερικανικό λύκειο, είναι στην πραγματικότητα μυστικοί αστυνομικοί που εξερευνούν τη διάδοση ενός νέου είδους ναρκωτικού στους κύκλους του σχολείου. Παίζοντας ρόλους εντελώς διαφορετικούς από αυτούς που πραγματικά ήταν στο λύκειο, βρίσκουν την ευκαιρία να επανορθώσουν, παράλληλα με την αποστολή, για τα λάθη του παρελθόντος τους.

Με τους πρωταγωνιστές να βάζουν στο χεράκι τους και στην παραγωγή, δείχνοντας πως μάλλον πραγματοποιούν το εφηβικό τους όνειρο, το καινούριο 21 Jump Street κρατάει κυρίως τη βασική ιδέα της παλιάς τηλεοπτικής σειράς, γεμίζοντάς την με στοιχεία των διαχρονικών teenage κωμωδιών. Όπου στοιχεία βάλτε την βωμολοχία όπως την έκανε mainstream ο Τζαντ Άπατοου και την αιώνια αντίθεση δημοφιλών παιδιών και μη, με τα πρώτα να σχολιάζουν τη σημερινή απολιτική δήθεν έγνοια για τα παγκόσμια προβλήματα, πολλών αντίστοιχων νέων. Όσο για το αστυνομικό κομμάτι του φιλμ (που υπολείπεται κατά πολύ σε χρόνο), πατάει και αυτό στις βασικές αρχές του buddymovie, με την αρχική αμηχανία που την διαδέχεται η προσπάθεια, ο ενθουσιασμός και η προδοσία που πάντα προηγείται της τελικής έκρηξης συναισθημάτων.
Παίζοντας λοιπόν στα σίγουρα ταμπλό δύο ειδών που συχνά-πυκνά φέρνουν τους οπαδούς τους στις αίθουσες, το σκηνοθετικό δίδυμο του Βρέχει Κεφτέδες (2009) δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω πέρα από τις ισορροπίες. Ισορροπίες ανάμεσα στο χρόνο των ηθοποιών, την κωμωδία και τη δράση, τον σαματά και την ηρεμία, με μια διάθεση να ικανοποιηθούν οι πάντες, ακόμη και οι παλιοί fan της σειράς με cameo εκπλήξεις, που ναι μεν βοηθά στην καλή κίνηση του φιλμ στο box-office, αλλά για διαχρονικότητα ανάλογη του αυθεντικού ούτε συζήτηση.

Related stories

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...

Στην οδό Αρμενοπούλου, ο Gaetano μας ταξιδεύει στην σιτσιλιάνικη επαρχία

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου / Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Αρμενοπούλου 27,στην καρδιά...

Ο Εξώστης ρωτά, οι συγγραφείς απαντούν | Λάζαρος Αλεξάκης

    επιμέλεια στήλης: Φανή Χατζή Κάθε εβδομάδα ένας/μία συγγραφέας απαντά σε...

Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά: Μία ανάπλαση που… άργησε πολύ

Ήταν Νοέμβριος του 2021, στη δεύτερη δύσκολη χρονιά της...