HomeCinemaΕξώστης ΘΤζον Κάρτερ

Τζον Κάρτερ

(John Carter)

Περιπέτεια/ Επιστημονικής Φαντασίας, 2012, ΗΠΑ, 132 λεπτά

Σκηνοθεσία: Andrew Stanton

Πρωταγωνιστούν: Taylor Kitsch , Lynn Collins, Willem Dafoe, Thomas Haden Church, Polly Walker, Samantha Morton, Mark Strong κ.α.

1869: Ο Τζον Κάρτερ, ένας πρώην λοχαγός του αμερικανικού στρατού, κουρασμένος από τον εμφύλιο πόλεμο στις Η.Π.Α., μεταφέρεται με ανεξήγητο τρόπο στον πλανήτη Άρη (Μπαρσούμ για τους γηγενείς), όπου θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια επικών διαστάσεων διαμάχη μεταξύ των κατοίκων του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων του Ταρς Τάρκας και της σαγηνευτικής Πριγκίπισσας Ντέτζα Θόρις. Σε έναν κόσμο στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ο Κάρτερ ανακαλύπτει ξανά την ανθρωπιά του όταν συνειδητοποιεί ότι η επιβίωση του Μπαρσούμ και των κατοίκων της είναι στα χέρια του.

Ο «Tζον Κάρτερ» εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από 100 χρόνια στο πρώτο μυθιστόρημα του Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ, «The Princess of Mars». Ο αμερικανός συγγραφέας είναι γνωστός κυρίως για τη δημιουργία και τη συγγραφή του «Ταρζάν», μια από τις πιο επιτυχημένες μυθιστορηματικές μορφές όλων των εποχών.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος Άντριου Στάντον, που σκηνοθέτησε και συμμετείχε στο σενάριο του “WALL-E” είναι υπέυθυνος για την κινηματογραφική διασκεύη αυτού του ήρωα. Στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Τέιλορ Κιτς, ο οποίος είναι γνωστός για το ρόλο του στη επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του NBC «Friday Night Lights», ενώ έχει παίξει μεταξύ άλλων στις ταινίες “The Bang Bang Club”, “Snakes on a Plane”, “John Tucker Must Die” και στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας X-Men Origins: Wolverine”.

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...