HomeNewsroomΑθηναϊκές Πινακίδες

Αθηναϊκές Πινακίδες

Κάθε εβδομάδα, ένας φίλος από την Αθήνα (διανοούμενος, πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, καλλιτέχνης…) γράφει ένα άρθρο για τον «Εξώστη»: αιχμηρό, πρωτότυπο, «λοξό». Σήμερα, ο Σταύρος Γιαννακόπουλος

Στο ένα διαδικτυακό παράθυρο έχω πάντα το Facebook, στο οποίο αναρτώ άρθρα, φωτογραφίες, μουσικές, τσιτάτα, σκέψεις μου, αλλά και διάφορες καταστάσεις που ζω στο δρόμο, στις υπηρεσίες ή ακόμα και στα ραντεβού μου. Είναι σαν το προσωπικό μου ημερολόγιο, στο οποίο προσθέτω καθημερινώς αυτά που θεωρώ ενδιαφέροντα.

Στα άλλα παράθυρα υπάρχουν και εναλλάσσονται καμιά δεκαριά άρθρα, τα οποία διαβάζω με ταχύτητα αστραπής ώστε να κρατήσω τα καλύτερα και να τα «ανεβάσω». Αν δω ένα ενδιαφέρον άρθρο, θεωρώ ηθικό μου καθήκον να το κοινοποιήσω. Αν δεν το κάνω, νομίζω πως πάει χαμένο. Νιώθω σαν να μην το έχω διαβάσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τις παραστάσεις, τα βιβλία, τις συναυλίες που αξίζουν.

Υπάρχει, όμως, κι ένα άλλο παράθυρο που είναι πάντα online. Το gayromeo. Σάιτ γκέι γνωριμιών. Προφίλ με φωτογραφίες, χαρακτηριστικά, γούστα, φετίχ, προσόντα και όλα όσα θα φανούν χρήσιμα για την προσέλκυση της αδελφής (ψυχής).

Πολλοί φίλοι με κοροϊδεύουν που διατηρώ προφίλ εκεί, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ. Πέραν του ότι «παίρνω μάτι» ωραία τεκνά, διασκεδάζω απίστευτα με αυτά που μου αντιμετωπίζω. Έχω ρέντα στους παπάδες, στους παντρεμένους και στους… γενναιόδωρους. Μου έχουν προσφέρει μέχρι και 900 ευρώ για να ικανοποιήσω τις ορέξεις τους. Δυστυχώς για εμένα, ποτέ δεν κατάφερα να κλείσω ένα τέτοιο ραντεβού.

Έχω συναντηθεί με παπάδες αλλά και με παντρεμένους. Έχω τρολάρει απεριόριστα κι έχω καταγράψει τις συζητήσεις μας στο blog μου http://poustateos.blogspot.gr ή στο Facebook. Παραείναι αστείες ιστορίες για να μη διαδοθούν. Παπάδες που θεωρούν πως η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία… για τους άλλους. Παντρεμένοι που πιστεύουν πως το σεξ με άντρα είναι διασκέδαση ενώ με τη γυναίκα τους υποχρέωση ή και αγγαρεία. Δέκα χρόνια έχω γνωρίσει τόσο πολύ κόσμο και μου έχουν τύχει τόσες πολλές ξεκαρδιστικές καταστάσεις, που θα μπορούσα να γράψω τόμους.

Στις φίλες μου, φαίνεται περίεργο που μου συμβαίνουν τα πιο απίθανα, αλλά αυτά είναι που κυνηγάω. Αυτά τα περίεργα είναι που κάνουν τη ζωή πιο θεατρική και σπάνε τη μονοτονία της καθημερινότητας. Ένα θέατρο που δεν το βαριέμαι ποτέ, γιατί —αν και τραγικό στην ουσία του— καταφέρνω να το μετουσιώσω σε κωμικό και να γελάω πολύ. Και ως εκ τούτου και οι φίλοι μου. Κι έτσι μένουμε όλες μας ευχαριστημένες.

Ο Σταύρος Γιαννακόπουλος είναι τρολ, φεμινιστής, γκέι ακτιβιστής, στρατευμένος άθεος, παρουσιαστής εκπομπών στο www.gitv.gr και ενίοτε καθηγητής ιταλικών. Με αυτή τη σειρά.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...