HomeUrbanities"Αν έπρεπε να πάω Street Mode για...

"Αν έπρεπε να πάω Street Mode για έναν και μόνο λόγο αυτός θα ήταν…"


Η αποστολή είναι να διαλέξεις, μόνο ένα λόγο, έναν καλλιτέχνη, ένα event, ανάμεσα στα όσα έχει το Street Mode στο πρόγραμμα για 2 – 3 – 4 Σεπτέμβρη, και να πεις δυο λόγια για αυτό που σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση! Αν έπρεπε λοιπόν δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί να διαλέξουν ΕΝΑ και μόνο λόγο για να έρθουν στο Street Mode, αυτός θα ήταν…


Εύη Ορφανίδου ραδιοφωνική παραγωγός



Θα πήγαινα στο Street Mode Festival μόνο και μόνο για να δω τον Bob Marley της Αφρικής μαζί με το υπέροχο group του! Ο λόγος για τον Alpha Blondy και τους Solar System, οι οποίοι θεωρούνται – όχι τυχαία – ένα από τα καλύτερα μουσικά σχήματα παγκοσμίως.

Ο Blondy συνδυάζει με μαεστρία τους γνήσιους ήχους της πατρίδας του, της Αφρικής, με την reggae αλα Marley και καταφέρνει να περάσει σπουδαία μηνύματα αγάπης, ειρήνης και συμφιλίωσης, τραγουδώντας στα αγγλικά, γαλλικά, ισραηλιτικά, αραβικά και patua!

Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία με τίτλο Brigadier Sabari διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες ανά τον κόσμο – ανάμεσα σε αυτούς και η Ελένη Δήμου! Κι αν αυτό σας κάνει εντύπωση, πού να ακούσετε την δική του διασκευή για το Wish you were here των Pink Floyd!

Οι μυημένοι στην reggae τον ξέρετε και ήδη έχετε κανονίσει να τον δείτε….

Δήμητρα Σαμσάκη – Δημοσιογράφος

Δεν γίνεται να ανήκεις σε αυτούς που ηδονίζονται με βριθισμούς και η αιτία που θα σε στείλει τρέχοντας στο Street Mode να μην είναι ο αφρικανός ινστρούχτορας της Reggae. Alpha Blondy- Ένα απαρέγκλιτα δελεαστικό τιράζ ethnic αποχρώσεων, afro μοτίβων και reggae λικνισμάτων είναι το ατού της φετινής διοργάνωσης που προσυπογράφει με ένα όνομα που αιθεροβατεί στις αρχές του μπονβιβερισμού και της συμφιλιωμένης υφηλίου. Ένα μωσαϊκό πολύγλωσσων lyrics και ένας καμβάς πληθωρικών μουσικών συμπαιγνιών δίνουν στον λεοντομάγιστρο το προβάδισμα για slippery καταστάσεις και απαιτητικά αυτιά. So… jah jah let them know (about some good music)!


Ελένη Σκάρπου, δημοσιογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός



Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ… αυτόν τον Σεπτέμβρη θα πάω street mode για λίγο Γιάννη Αγγελάκα ακόμη, για να βρεθώ ξανά απέναντι από τους Θεσσαλονικείς Bad MOvies και να τραγουδήσω το γράμμα. Σίγουρα θα τα δω και θα τα ακούσω όλα και σίγουρα θα φύγω από εκεί έχοντας εκείνη την βαρβάτη ανάμνηση από τους Nightstalker ως γνήσια dead rock commando!

Ευθύμιος Σαββάκης, δημοσιογράφος


Επιλέγω Χατζηφραγκέτα βεβαίως, βεβαίως. Ίσως για λόγους ταξικούς κι όχι μόνο! Σπιρτάδα στον στίχο, εναλλακτικός ήχος και αίσθηση καλοκαιριού!

Νέλλη Σταθακίδου, δημοσιογράφος



Πρώτον, φέτος θα παίξουν οι Vodka Juniors και οι 1000Moods, τους οποίους θέλω να δω οπωσδήποτε το Σάββατο και δεύτερον έχω τεράστια περιέργεια και αγωνία να δω τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Freerunning και του Parkour. Τόσο για τους pro του αθλήματος που θα κάνουν τις επιδείξεις τους, όσο και για εκείνους που θα δηλώσουν συμμετοχή για τον διαγωνισμό που θα γίνει την Κυριακή και δεν είναι εντελώς pro. Νομίζω γενικά ότι αυτά τα action sports δίνουν απίστευτη θετική ενέργεια σε όποιον τα παρακολουθεί, πόσο μάλλον σε αυτούς που τα δοκιμάζουν κιόλας. Βάλτε κανένα βιντεάκι στο You Tube για να προετοιμαστείτε για το real thing που σίγουρα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό. Cu at Port!


Λάζαρος Αλληλόμης, δημοσιογράφος/ dj



Αν έπρεπε να πάω στο Street Mode για έναν και μόνο λόγο, τότε αυτός θα ήταν οι Nightstalker. Έχω χάσει την ευκαιρία να δω κάποια από τις τελευταίες τους συναυλίες τους στη Θεσσαλονίκη, γουστάρω τόσο πολύ την αμεσότητα αυτής της μουσικής, στα χρόνια που κάθετι ηλεκτρονικό, μπορεί να θεωρείται αριστούργημα από κάποιους. Γι'αυτό και σε κάθε περίπτωση, μπάντες σαν κι'αυτή βρίσκουν εύκολα το δρόμο τους και ακόμα πιο γρήγορα το κοινό τους. Άλλωστε θέλω να ακούσω ακόμη μία φορά το Children of the Sun, το τραγούδι που σηματοδοτεί την κορύφωση κάθε οργιαστικού live των σπουδαίων Nightstalker.

Άγγελος Γαβρής, δημοσιογράφος/ραδιοφωνικός παραγωγός



Θα πήγαινα στο Street Mode μόνο και μόνο για να ακούσω τους 1000Μοds. Ψυχεδέλεια, Ροκ, ρυθμός και Φεστιβάλ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης… απλά χάνεσαι στην μουσική τους και όταν επιστρέφεις είσαι πιο καθαρός.


LINE UP

Γιάννης Αγγελάκας και οι 100 °C

Bad Movies

Στίχοιμα

Χατζηφραγκέτα

Tuber

Alpha Blondy & The Solar System

Vodka Juniors

1000 Mods

Eισβολέας & The Tedd's

Ταφ Λάθος

Naxatras

Κακό Συναπάντημα Soundsystem

Band Contest

The Original Sugar Hill Gang

NightStalker

Ημισκούμπρια

63 High

MORE INFO https://www.facebook.com/events/868871733218625/

Related stories

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...