HomeCinemaΕξώστης ΘΑγγελική Παπούλια

Αγγελική Παπούλια

“Εκπληκτικά αναμενόμενη και βαρετή η ελληνική παραφιλολογία για τις ταινίες του Γ. Λάνθιμου!”

Οι περισσότεροι την γνωρίσαμε ως πρωταγωνίστρια του Γιώργου Λάνθιμου στον Κυνόδοντα και στις Άλπεις. Η Αγγελική Παπούλια ωστόσο έχει εδώ και χρόνια μια δημιουργική πορεία τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Η νέα ταινία του Γ. Λάνθιμου παίζεται για 2η εβδομάδα στις αίθουσες της Θεσσαλονίκης και η Αγγελική βρήκε λίγο χρόνο να συνομιλήσει στα καθίσματα του Εξώστη Θήτα με τον Γιάννη Γκροσδάνη.

Στις Αλπεις υποδύεσαι μια νοσοκόμα, που χάνεται μέσα σε διάφορους ρόλους προσώπων. Υπήρχε περίπτωση να μπερδευτείς κάπου ανάμεσα σε όλους αυτούς τους ρόλους?
Δεν νομίζω οτι υπήρχε περίπτωση να μπερδευτώ ανάμεσα στους ρόλους γιατί δεν δουλεύουμε με αυτό τον τρόπο με τον Γ.Λάνθιμο. Δεν υπάρχουν ρόλοι, με αυτή την έννοια. Κατα την διάρκεια των γυρισμάτων, βρισκόμουν σε απορία συνέχεια σε σχέση με αυτό που προσπαθούσα. Δεν είχα αποφασίσει κάτι και πολλά πράγματα συνέβαιναν εκείνη την στιγμή. Ημουν σε μια διαδικασία αναρώτησης και προσπαθούσα να αντιμετωπίζω κάθε σκηνή ξεχωριστά. Οπότε δεν καταλάβαινα ακριβώς τι συνέβαινε συνολικα.

Ο αληθινός κόσμος τι σχέση έχει μέσα στο σύμπαν των ταινιών του Γ. Λάνθιμου?
Νομίζω οτι το σύμπαν αυτών των ταινιών είναι πιο αληθινό απο τον αληθινό κόσμο.

Τόσο ο Κυνόδοντας όσο και οι Άλπεις αντιμετώπισαν στην Ελλάδα αντιφατικά σχόλια και μια παραφιλολογία τόσο για τον σκηνοθέτη όσο και το περιεχόμενο των ταινιών. Σε ξενίζει αυτή η συμπεριφορα?
Όχι, καθόλου δεν με ξενίζει. Θα έλεγα πως μάλλον μου φαίνεται εκπληκτικά αναμενόμενη και βαρετή. Είναι φυσιολογική αντίδραση ανθρώπων που διαθέτουν τα υπέροχα χαρακτηριστικά των Ελλήνων.

Πως ακριβώς βιώνεις την παρουσία σου στις Αλπεις και στον Κυνόδοντα όπου οι ερμηνείες εμφανίζονται μηχανικές και αποστασιοποιημένες?
Δεν βιώνω καμία ερμηνεία. Δεν σχεδιάζω με ψυχολογικούς όρους τα πρόσωπα, δεν γράφω βιογραφικά, δεν σκέφτομαι το παρελθόν τους, τίποτα απο όλα αυτά. Στα γυρίσματα, προσπαθώ συνεχεια να είμαι παρούσα, να είμαι μαζί με τους ανθρώπους που δουλεύουμε, τόσο με τους ηθοποιούς, όσο και με το συνεργείο και προσπαθώ να τους ακούω, να τους παρατηρώ, να αντιδρώ. Ταυτόχρονα επιτρέπω στον εαυτό μου να εκφράζει οτι λιγότερο μπορει. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο, αλλά μου αρέσει πολύ γιατι μου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας, όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου (σινεμά-θέατρο)?
Στον κινηματογράφο δεν έχω άμεσα σχέδια. Στο θέατρο, η Ομάδα blitz της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος μαζί με τον Γ. Βαλαή και Χ. Πασσαλή θα ανεβάσει τον Δον Κιχώτη τον Μάρτιο.

Related stories

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Πέρρος, γνωστός ροκάς της πόλης

Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός Αλέξανδρος Πέρρος, ο...

Φεστιβάλ Επταπυργίου: Πρεμιέρα με Ρεμπούτσικα, επί σκηνής 270 καλλιτέχνες

Επτά παραγωγές και 15 παραστάσεις στις οποίες συμμετέχουν συνολικά...

Τραπεζάκια έξω: 3 επιλογές για τα ανοιξιάτικα ποτά σου

Είμαστε έτοιμοι για την άνοιξη και όπως φαίνεται και...

Μια διαφορετική trattoria στα ανατολικά που δεν μοιάζει με τις άλλες

Το όνομά σημαίνει τηγάνι στα Ιταλικά – συνδυάζει την...

Το νεανικό ταβερνείο στην πόλη που έχει και δικό του κόμικ

Στην καρδιά των Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται μια κρυμμένη...