HomeNewsroomΑΦΡΑΓΚΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ

ΑΦΡΑΓΚΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ

Κάπου στα μέσα του μήνα μένεις ταπί. Όμως είσαι και νέος, γεμάτος όρεξη για ζωή, για συγκινήσεις, για προκλήσεις και τα λοιπά. Ποιος είπε πως αυτά πάνε πακέτο με γεμάτη τσέπη;

Δωρεάν άρτος και θεάματα
Άνοιξε κανέναν οδηγό πόλης! Τόσα πράγματα γίνονται καθημερινά χωρίς είσοδο. Προβολές, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες- καθημερινά. Είναι μια ευκαιρία να τονώσεις το πολιτιστικό σου υπόβαθρο με μεγάλες δόσεις κουλτούρας.

Καλών Τεχνών
Μπορείς να βλέπεις κάθε εβδομάδα (τουλάχιστον) μια διαφορετική έκθεση χωρίς αντίτιμο. Οι γκαλερί σε περιμένουν.

Διάβασε κανένα βιβλίο
Δανείσου βιβλία από τις δημοτικές βιβλιοθήκες, περιοδικά ή κλασικά αριστουργήματα που πάντοτε έλεγες πως πρέπει να διαβάσεις, και ξεκίνα τώρα, όσο είναι καιρός.

Ταινίες αλλά όχι στο σινεμά
Οργάνωσε στο σπίτι σου θεματικές νύχτες πρεμιέρας, βλέποντας ταινίες. Βάλτε ρεφενέ τα χρήματα ενοικίασης, ή ζήτα τους να φέρουν όλοι από κάτι (κρασάκι, ποπ κορν, γλυκά)

Βρες ένα χόμπι χωρίς να κάνεις σεμινάρια
Πάρε τη φωτογραφική σου μηχανή και βγες στον κόσμο- φωτογράφησε ότι σου αρέσει, και έπειτα επεξεργάσου τις στον υπολογιστή (ή και όχι). Ξεκίνα να ζωγραφίζεις, γράψε ένα μυθιστόρημα, περιποιήσου την αυλή/κήπο/μπαλκόνι σου.
Μάθε πλέξιμο ή σχέδιο κόμιξ με μαθήματα από το Youtube.

Κάνε πικ-νικ
Ενδείκνυται για ζεστούς μήνες. Βάλε σε μια τσάντα ότι έχει το ψυγείο σου, φώναξε τους φίλους σου και αράξτε κάτω από τον ήλιο.

Ποδήλατο για μπατίρηδες
Πάρτε τα ποδήλατα και κάντε μεγάλες βόλτες. Θα αλλάξει η διάθεσή σας πολύ πολύ γρήγορα.

Aνταλλαγή ρούχων
Μάζεψε μια σακούλα με τα ρούχα που παραφόρεσες και αντάλλαξέ τα με άλλους που βαρέθηκαν τα δικά τους. Οργάνωσε ένα πάρτι και φώναξε τους γνωστούς σου παρέα με τις σακούλες ρούχων τους. Και κοινωνικοποίηση και αλλαγή γκαρνταρόμπας.

Ανταλλαγή βιβλίων /Ανταλλαγή cd
Κάνε ένα πάρτι ανταλλαγής μουσικής. Πιστεύεις πως θα ‘πρεπε να γνωρίσεις λίγο καλύτερα την dubstep ή την reggae; Δώσε μια ευκαιρία σε μουσικές που ήταν πολύ ακριβές για να τις αγοράσεις, τώρα δωρεάν. Aντάλλαξε και όσα βιβλία δεν σου άρεσαν ή τα βαρέθηκες και θα δεις πως θα ανακαλύψεις διαμάντια στα βιβλία των άλλων.

Εκπαίδευση ώρα φράγκο μηδέν
Μπορείς να παρακολουθήσεις ένα σωρό σεμινάρια χωρίς να δώσεις ευρώ. Ενημερώσου, τα βιβλιοπωλεία, τα κέντρα πολιτισμού, έχουν ημερίδες και σεμινάρια για σένα.

Related stories