HomeUrbanitiesLife guideΎπνος μέσα στο δάσος, τοξοβολία, ιππασία και...

Ύπνος μέσα στο δάσος, τοξοβολία, ιππασία και φρέσκες ύλες από αγρόκτημα: 3 φανταστικές προτάσεις για διακοπές στη φύση & αγροτουρισμό

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τους γρήγορους ρυθμούς και την καθημερινή πίεση μας οδηγεί πολλές φορές στην αναζήτηση ενός ησυχαστηρίου μακριά από την πολύβουη πόλη. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να συνδυάσουμε την ηρεμία της φύσης με μοναδικές δραστηριότητες και αυθεντικές γεύσεις;

Αυτές οι προτάσεις προσφέρουν μια ευκαιρία να ξανασυνδεθούμε με τη φύση, να ανακαλύψουμε νέες δεξιότητες και να γευτούμε τα πλούσια δώρα της γης και βρίσκονται μόλις ένα βήμα μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Ziogas Western City

Στη Ziogas Western City στο Λευκοχώρι, δεν υπάρχει ξενοδοχείο αλλά κάποια ξύλινα μικρά καταφύγια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 μέχρι 6 άτομα. Μέσα υπάρχουν μόνο τα στρώματα και θα χρειαστεί να φέρεις τα δικά σου sleeping bag η κουβέρτες. Συνιστάται σε αυτούς που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία διαμονής σε μια western city… Το πρωί θα απολαύσεις τον καφέ σου στη βεράντα του saloon με θέα το ράντζο κάτω από τον ήχο των πουλιών και όποιος θέλει μπορεί φυσικά να σηκωθεί από νωρίς μαζί με τους ανθρώπους του ράντζου να ταΐσει και να φροντίσει τα άλογα, τα υπόλοιπα ζώα και να βοηθήσει με τις δουλειές της φάρμας!

Agramada

Η Αρναία είναι ένα κουκλίστικο γραφικό χωριό και οι ξενώνες Agramada που φιλοξενούν παραδοσιακά Loft και δενδρόσπιτα μέσα στο δάσος είναι μια φανταστική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις. Εκτός από τη φανταστική διαμονή μέσα στη φύση, υπάρχει πλούσιο πρωινό και διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως διαδρομή με τζιπ και πεζοπορία στο δάσος!

Ιχνηλάτης

Σε μια πανδαισία ξύλου και πέτρας, ο “Ιχνηλάτης” στις όχθες της λίμνης Κερκίνης ξεχωρίζει για την ανεπιτήδευτη κομψότητά του. Τα χτισμένα με μεράκι δωμάτια, προσεκτικά διακοσμημένα και άνετα, διαθέτουν τζάκι, καθιστικό χώρο καθώς και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα ενώ μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 5μελείς οικογένειες. Κάθε πρωί προσφέρεται σπιτικό, παραδοσιακό πρωινό στο δωμάτιο, με αγνά προϊόντα της περιοχής. Μπορείς να έρθεις επίσης πιο κοντά στη φύση απολαμβάνοντας μια βόλτα με άλογα της φάρμας μας στις όχθες της λίμνης, μια ήσυχη βαρκάδα στα νερά της Κερκίνης ή διασχίζοντάς την με κανό, παρατηρώντας την άγρια ομορφιά του τοπίου που φιλοξενεί τόσα διαφορετικά είδη πτηνών ή δραπετεύοντας στις κορυφογραμμές των φυσικών συνόρων με jeep 4×4!

 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...