HomeΘέματαΑφιέρωμα Άγκιστρο | Ένας προορισμός που πάντα...

Αφιέρωμα Άγκιστρο | Ένας προορισμός που πάντα θα επιστρέφεις.

Ξεκινώντας από το χωριό Προμαχώνας, όπου και ο ομώνυμος μεθοριακός σταθμός με την Βουλγαρία, το ακριτικό Άγκιστρο βρίσκεται στο τέλος μιας γραφικής διαδρομής 10 περίπου χλμ., δίπλα ακριβώς από τη συνοριακή γραμμή. Κάποτε δεν το είχε ούτε ο χάρτης. Σήμερα θεωρείται must προορισμός στην Βόρεια Ελλάδα. Το Άγκιστρο, δίπλα σχεδόν στα σύνορα με την Βουλγαρία, προσφέρει πρωτόγνωρες συγκινήσεις στον επισκέπτη, που φεύγει με «γεμάτες μπαταρίες» για να επιστρέψει και πάλι με την πρώτη ευκαιρία.

Ανηφορίζοντας προς το Άγκιστρο, έχουμε στα αριστερά μας το ρέμα Μπίστριτσα, που στο σημείο αυτό αποτελεί φυσικό σύνορο με τη γειτονική χώρα. Ο Μπίστριτσας πηγάζει από το όρος Όρβηλος, επί βουλγαρικού εδάφους, και μετά από μια διαδρομή 53 χλμ, καταλήγει στην Ελλάδα και χύνεται στον ποταμό Στρυμόνα. Μέσα στο έντονο πράσινο των συνόρων, ξεχωρίζουν τα ψηλά σιδερένια παρατηρητήρια, σκουριασμένα και παρατημένα στην τύχη τους, μάρτυρες και αυτά μιας εποχής που ανήκει πλέον στην ιστορία. Τότε που λόγω Ψυχρού Πολέμου ολόκληρη η περιοχή ήταν χαρακτηρισμένη ως «ΑΖ» (Απαγορευμένη Ζώνη) και για να φτάσει κάποιος ξένος στο Άγκιστρο απαιτούνταν άδεια από τον στρατό. Παρατηρητήρια είχαν και οι Βούλγαροι απέναντι, όμως από τότε όμως που γίναμε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και εταίροι στην Ε.Ε. τα περισσότερα κατέληξαν σκράπ.

Το χωριό οφείλει την ονομασία του στο όρος Άγκιστρο, που ορθώνεται περήφανο από πάνω του. Το ύψος του αγγίζει τα 1.330 μ., θεωρείται προέκταση της οροσειράς του Ορβήλου που μοιράζονται Ελλάδα και Βουλγαρία, και είναι καλυμμένο με κωνοφόρα και πλατύφυλλα πανέμορφα δάση. Το βουνό είναι γνωστό από την αρχαιότητα αφού την εποχή του βασιλιά Φιλίππου της Μακεδονίας, 4ος αιώνας π.Χ., λειτουργούσαν σ' αυτό μεταλλεία σιδήρου και αργύρου, τα οποία μάλιστα «χρηματοδότησαν» μαζί με το Παγγαίο την πανελλήνια εξόρμηση κατά των Περσών, στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία. Οι «Σκωρίες» που υπάρχουν διακορπισμένες μέσα και έξω από το Άγκιστρο, είναι υπολείμματα εκείνων των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. Πληροφοριακά, στην βυζαντινή εποχή το βουνό ονομαζόταν Παρωραία, που σημαίνει «παρά το όρος» και επί τουρκοκρατίας «Τσιγγέλ».

Στα υψώματα επάνω από το Άγκιστρο, υπάρχουν παροπλισμένα πλέον τα οχυρά Καρατάς και Κάλη, της θρυλικής» «Γραμμής Μεταξά», τα οποία λειτούργησαν υποβοηθητικά στο αμυντικό έργο των υπερασπιστών του οχυρού Ρούπελ, που δέχτηκε την κύρια επίθεση των σιδηρόφρακτων ναζιστικών ορδών στις 6/4/ 1941.

Η κάθοδος στις υπόγειες σκοτεινές και δαιδαλώδεις στοές των οχυρών, ολόκληρη η «Γραμμή Μεταξά» έχει χαρακτηριστεί κατασκευαστικό θαύμα της σύγχρονης Ελλάδας, αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία που αξίζει να τη ζήσετε.

Περίπου 4 χλμ πριν από το χωριό, θα συναντήσετε μια μεγάλη βρύση που τρέχει συνεχώς γάργαρο νερό στον ίσκιο των αιωνόβιων πλατανιών. Κλασικό σημείο για όσους θέλουν να ξαποστάσουν και να δροσιστούν. Ο χωματόδρομος αριστερά οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, το μοναδικό κτίσμα που απέμεινε από το παλαιό χωριό Καρυδιά που υπήρχε στο σημείο προπολεμικά. Η εκκλησία χρονολογείται από το 1835 και διαθέτει μοναδικές λαϊκές τοιχογραφίες.

Προσεγγίζοντας το χωριό, μια πινακίδα μας πληροφορεί για το Ιχθυοτροφείο Πέστροφας, ένα από τα παλαιότερα στην Μακεδονία, που λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 στη θέση «Μύλοι». Εδώ τα νερά, που πηγάζουν λίγα μέτρα παραπάνω, είναι πεντακάθαρα και μάλιστα χρησιμοποιούνται και για εμφιάλωση και εμπορία πόσιμου νερού. Η παρουσία των νερών στην περιοχή αυτή, δίπλα ακριβώς από το σύνορα, είναι έντονη. Τα καθαρά και τρεχούμενα νερά των πηγών του Αγκίστρου ή του Μπίστριτσα, που ρέουν μέσα στην έντονη βλάστηση της περιοχής, συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, ιδανικό για όσους επιζητούν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Μπαίνοντας στο Άγκιστρο, ξεχωρίζει ο επιβλητικός πέτρινος πύργος ή το ρολόι, που «συναγωνίζεται» επάξια την ιστορία και την αίγλη του πέτρινου χαμάμ. Κτίστηκε στα μέσα του 11ου αιώνα και επί τουρκοκρατίας χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή και τόπος εκτέλεσης. Τα νεότερα χρόνια, λειτούργησε ρολόι στην κορυφή του, το οποίο καταστράφηκε κατά την γερμανική εισβολή στην Ελλάδα το 1941. Τα τελευταία χρόνια, ένα νέο ρολόι λειτουργεί στην κορυφή δίνοντας και πάλι λίγη λάμψη από την παλιά του αίγλη.


Στο πρώτο σταυροδρόμι, μπαίνοντας στο χωριό, ο δρόμος δεξιά οδηγεί στο βυζαντινό χαμάμ και αριστερά προς την κεντρική πλατεία του χωριού. Στα στενά σοκάκια γύρω από τον πέτρινο πύργο, διασώζονται αρκετά παλαιά σπίτια με μακεδονική αρχιτεκτονική, μέσα σε αυλές με πέτρινους μαντρότοιχους και ξύλινες πόρτες. Κάποια από αυτά έχουν συντηρηθεί από τους σημερινούς ιδιοκτήτες τους, τα περισσότερα όμως έχουν αφεθεί στην τύχη τους λόγω πολλών … κληρονόμων.

Ο δραστήριος Λαογραφικός Όμιλος του χωριού, που κάθε Αύγουστο πραγματοποιεί συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, έχει μετατρέψει το παλαιό κτίριο του κλειστού Αστυνομικού Σταθμού, σε Κέντρο Νεότητας, που με τη βιβλιοθήκη και το internet café προσφέρει διεξόδους στην τοπική νεολαία.


Σήμερα ο πληθυσμός του χωριού, αγγίζει τα 500 άτομα και όπως λένε κανένας από αυτούς άνεργος. Αυτό είναι αλήθεια, αφού με την αξιοποίηση του «θησαυρού» που τους χάρισε η φύση, διοίκηση και κάτοικοι, κατάφεραν τα τελευταία 15 χρόνια να αλλάξουν την εικόνα του χωριού και εκεί που δεν το είχε ούτε ο χάρτης να θεωρείται σήμερα ένας από του πλέον must προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν οι νέες γεωπολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά την κατάρρευση των σοσιαλιστικών καθεστώτων στα Βαλκάνια, οι χρηματοδοτήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων αγροτουρισμού και βέβαια βρέθηκαν άνθρωποι με όρεξη και όραμα για να τολμήσουν.


Η λειτουργία του μικρού ξενοδοχείου δίπλα ακριβώς από το βυζαντινό χαμάμ, ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησαν ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 2000 το Άγκιστρο, άρχισε να θεωρείται Top προορισμός, για όσους και όσες αναζητούν χαλαρούς ρυθμούς και μοναδικές πρωτόγνωρες απολαύσεις, που δεν κοστίζουν, όπως ένα μπάνιο σε ένα πέτρινο χαμάμ το οποίο απόλαυσαν στο διάβα των αιώνων Βυζαντινοί και Οθωμανοί

***

ΔΙΑΜΟΝΗ

Και τώρα που βρεθήκατε στο υπέροχο Άγκιστρο επιλέξτε τον χώρο που θέλετε να μείνετε και κάντε την κράτηση σας.

Ξενώνας Οικίες art rooms



Ο παραδοσιακός Ξενώνας μας αποτελείται από τέσσερα δωμάτια και τον χώρο υποδοχής και πρωινού. Είναι χτισμένος εξ ολοκλήρου από τοπική πέτρα και ξύλο.

Η κουλτούρα μας και η αισθητική μας, προσφέρουν στους επισκέπτες οικογενειακή ατμόσφαιρα, ζεστή φιλοξενία και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Το σημαντικότερο για μας δεν είναι να προσφέρουμε μια απλή διαμονή, αλλά να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εμάς, όπως είναι η φύση, η καλή παρέα και οι εναλλακτικές δραστηριότητες.

Στον χώρο υποδοχής, σας περιμένει ένα πλούσιο πρωινό, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει,τοπικές μαρμελάδες και μέλι, σπιτικές πίτες και άλλες υπέροχες γεύσεις συνοδευόμενες από ζεστό καφέ και τσάι του βουνού.

Τέλος στον εξωτερικό χώρο υπάρχει ελεύθερος χώρος parking.

Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και είναι εφοδιασμένα με τζάκι.

Η ποιοτική επίπλωση και η εξαιρετική διακόσμηση χαρίζουν μια συνολική αίσθηση αρχοντιάς και ηρεμίας, που τα καθιστά ιδανικά τόσο για ρομαντικές βραδιές ζευγαριών όσο και για οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης.

Ζήστε την απόλυτη χαλάρωση επιλέγοντας το δωμάτιο με το ιδιωτικό υδρομασάζ ή με την μοναδική Φινλανδική σάουνα που διαθέτουμε.


Επικοινωνία

Tel : +30 2323043010

Phone: +30 6981301131

E-mail: [email protected]

WebSite:
www.oikiesagistro.gr

Facebook:
https://www.facebook.com/oikiesagkistro

Instagram:
http://www.instagram.com/oikies_artrooms




Το Ξύλινο Χωριό


Το ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ είναι ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αγκίστρου, κτισμένο μέσα στους καταπράσινους πρόποδες του όρους Άγκιστρο. Είναι κτισμένο απο πέτρα και ξύλο και έτσι δένει απόλυτα με τον περιβάλλοντα χώρο.

Απέχει μόλις 48 χλμ. από την πόλη των Σερρών, 120 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 300 μόλις μέτρα από τα χαμάμ.

Ξύλινα σπιτάκια διασκορπισμένα, με τους καπνοδόχους από τα τζάκια να καπνίζουν, πέτρινα δρομάκια που καλύπτουν τον εξωτερικό χώρο με παρτέρια απο φυτά και γύρω απο το συγκρότημα δάσος με διάφορα δέντρα της περιοχής.

Το ξύλινο χωριό διαθέτει 18 πολύ άνετα δωμάτια που σχεδόν όλα έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δίκλινα με τζάκι, τρίκλινα, τετράκλινα, σουίτες και δωμάτια σχεδιασμένα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τα δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι πλήρως εξοπλισμένα και με όλες τις προδιαγραφές των Α.Μ.Ε.Α. και με εύκολη πρόσβαση στον χώρο. Το Ξυλινο χωριό ξυπνάει σε όλους την επιθυμία για ένα σπίτι στο βουνό γιατί είναι μια ξενοδοχειακή μονάδα που δύσκολα συναντάς εντός Ελλάδας.

Επικοινωνία

Tel : +30 2323041008, 41033

Fax: +30 2323041022

WebSite:
www.toxilino.gr

Facebook:
https://www.facebook.com/xilinoagkistro

Mail:
[email protected]



Hotel Χαμάμ

Στο τέλος μιας πανέμορφης και γραφικής διαδρομής, έρχεται η επιβράβευση του ταξιδιού, απολαύστε τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο Χαμάμ… δίπλα στο χαμάμ Αγκίστρου. Σ' ένα καταπράσινο τοπίο, μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με όμορφα διακομισμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μπορείτε να συνδυάσετε την αίγλη του παλιού βυζαντινού χαμάμ, με τις σύγχρονες ανέσεις που προσφέρει το ξενοδοχείο μας.

Εκλεπτυσμένη διαμονή, φιλόξενη ατμόσφαιρα και στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας στο χαμάμ… Ναι, αυτό είναι το μυστικό της αξέχαστης, οικονομικής και ολοκληρωμένης πρότασης μιας απολαυστικής διαμονής. Τολμήστε το… Το όνειρο είναι κοντά σας… Κάντε το πραγματικότητα… μοναδική εμπειρία ψυχής και σώματος.

Σήμερα, όλες τις ημέρες του χρόνου, έμπειρα χέρια εξειδικευμένων ανθρώπων σας προσφέρουν χαλαρωτικό μασάζ στο σώμα και το πρόσωπο, χρησιμοποιώντας κορυφαία επαγγελματικά προϊόντα.

Οι πηγές του Αγκίστρου θεωρούνται από τις καλύτερες της Ευρώπης. Έχουν θερμοκρασία 38°C και τα νερά είναι ιδανικά για ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, δισκοπάθειες, μυαλγίες κ.λπ. Μπορείτε να χαρείτε την ευεξία και αναζωογόνηση που προσφέρει το χαμάμ 24 ώρες το 24ωρο, όλο το χρόνο με οκτώ ομαδικού λουτήρες. Μέσα στο καυτό νερό και στους υδρατμούς, χαλαρώστε και νιώστε μοναδικά και όμορφα.


Επικοινωνία

Hotel Χαμάμ

Tel: +3023230 41420

Website:
www.hamamagistro.gr

Facebook:
https://www.facebook.com/hamamagistro

Email:
[email protected]



Boutiqe hotel Panoraia

Η Παρωραία στο Άγκιστρο Σερρών ανοίγει ένα διάλογο με την αισθητική, τη ζεστή φιλοξενία και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, για τα χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα αφού βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη. Η ιδανική τοποθεσία του ξενοδοχείου ευνοεί τις εξορμήσεις στη φύση και το βουνό σας παρακινεί να ανακαλύψετε κάνοντας ιππασία η πεζοπορία μέσα από τα μονοπάτια του για να καταλήξετε στις θερμές πηγές του χαμάμ.

Η Παρωραία boutique rooms με την υπέροχη θέα είναι εναρμονισμένη με το περιβάλλον. Μια όαση άνεσης και υποδειγματικής φιλοξενίας γοητεύει τον ταξιδιώτη και μοιάζει με ένα βιβλίο ανοιχτό στο οποίο συγχωνεύει την αριστοκρατική αύρα του χθες με τις επιταγές του σήμερα. Οκτώ δωμάτια με μεγάλη γκάμα επιλογών, όμορφα διαρρυθμισμένα, διαφορετικής διακόσμησης και ιδιαίτερης αισθητικής εμπνευσμένα από οκτώ βιβλία, οκτώ διαφορετικέ ιστορίες όπου ξεπετιούνται από μέσα εικόνες και λέξεις που μας μεθούν και μας πιάνουν κουβεντολόι… τα δωμάτια αντανακλούν τη ζεστασιά από τις μαντεμένιες τζακόσομπες όταν το χιόνι έξω πέφτει αφράτο, με ξύλινες οροφές, εκλεπτυσμένα χρώματα και έχουν όλα πριβέ βεράντες που αγναντεύουν τα βουνά.


Επικοινωνία

Tel: +302323043001

FAX : +302323043001

WebSite:
www.paroraiahotelagkistro.gr

Facebook:
https://www.facebook.com/Paroraia

mail:
[email protected]



Ξενώνας Τούλα

Τα καταλύματα Τούλα είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, κάτι που γίνεται αισθητό στους επισκέπτες μας από την πρώτη κιόλας στιγμή της διαμονής τους σε εμάς.

Σε ένα μοναδικά ζεστό περιβάλλον, θα απολαύσετε την εγκάρδια φιλοξενία μας, ενώ η ησυχία και η μαγεία του τοπίου θα σας κάνει να ξεχάσετε πως η πόλη βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακρυά.

Ένας μοναδικός συνδυασμός αξέχαστων διακοπών και πολύ προσιτών τιμών.



Επικοινωνία

Tel: +30 23230 41005

Fax: +30 23230 41005

Phone: +30 6979 590048 / +30 6974 544737

Facebook:
https://www.Facebook.com/καταλύματα-τούλα

***

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ



Ταβέρνα Ξύλινο Χωριό










Στην παραδοσιακή μας ταβέρνα απολαμβάνεις γεύσεις σπιτικές, γεύσεις του τόπου μας.


Σε αντίθεση με το ξενοδοχείο που είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου απο ξύλο, η παραδοσιακή μας ταβέρνα είναι από πέτρα.


Ένας άνετος χώρος παραδοσιακά φτιαγμένος απο πέτρα της περιοχής και ξύλο καστανιάς απο το Άγιο Όρος.



Στην παραδοσιακή ταβέρνα μπορεί κανείς να απολαύσει φαγητά μαγειρευτά, όπως κότσι στην γάστρα, αγριογούρουνο, ελάφι, κρέατα τοπικά της ώρας στην σχάρα, σούπες και μακαρονάδες, καθώς και παραδοσιακά ζυμαρικά τα οποία φτιάχνονται στο παραδοσιακό εργαστήριο του Αγκίστρου Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ.




Λειτουργεί όλο το χρόνο απο τις 11:00 π.μ. ως και αργά το βράδυ για όποιον επιθυμεί να γευτεί τις παραδοσιακές και τοπικές γευσείς μας.




Tel : +30 2323041008, 41033


Fax: +30 2323041022


WebSite:
www.toxilino.gr


Facebook:
https://www.facebook.com/xilinoagkistro


Mail:
[email protected]








Ταβέρνα Περι ορέξεως








Στην είσοδο του χωριού βρίσκεται η παραδοσιακή ταβέρνα Περι Ορέξεως. 'Ενας ευχάριστος και καθαρός χώρος, άνετος και ευρύχωρος.


Στην ταβέρνα μπορείτε να δοκιμάσετε νόστιμα μαγειρευτά φαγητά, ντόπια κρέατα στην σχάρα, κρέας απο κυνήγι και πολλές ακόμα γευστικές εκπλήξεις.



Άψογη και γρήγορη εξυπηρέτηση, με σεβασμό στο πελάτη και με μοναδικό στόχο την ικανοποίηση του.




Λειτουργεί όλο το χρόνο εκτός καλοκαιριού.


Tel: +30 23230 41233


Phone: +30 6973 338342


Facebook:
https://www.facebook.com/periorekseosagkistro








Ψαροταβέρνα Αγκίστρου ΠΕΚΑΜ









Βρίσκεται λίγο έξω απο το Άγκιστρο, σε ένα φανταστικό φυσικό τοπίο, δίπλα απο τις παγωμένες πηγές του Αγκίστρου.




Με πολύ μεράκι, καθολική προσήλωση και επαγγελματικό όραμα, δημιουργήθηκε ένας από τους πιο φημισμένους πλέον γαστρονομικούς προορισμούς των Βαλκανίων. Η ψαροταβέρνα Αγκίστρου.


Ένας ειδυλλιακός χώρος 450 θέσεων, ακριβώς δίπλα από τις δεξαμενές εκτροφής των ψαριών, σερβίρει καθημερινά φρέσκια πέστροφα από τα νερά που τις γεννούν στα πιάτα των επισκεπτών. Στο μενού βέβαια δεσπόζει και το πεντανόστιμο καπνιστό φιλέτο πέστροφας.




Μια εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσετε.


Tel: +30 23230 41293


Phone: +30 6976222190


Mail:
[email protected]


Website:
www.pekam.gr






Παραδοσιακό καφενείο και εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων Η Παράδοση








Ένας χώρος όπου όλοι αναπολούν τα παλιά και θυμούνται τα περασμένα.


Ένας χώρος γεύσεων και αισθήσεων




Το παραδοσιακό καφενείο είναι ένας θεσμός που μετράει χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Τόπος συνάντησης για απόλαυση ελληνικού καφέ στην χόβολη, χειροποίητων γλυκών και νόστιμων μεζέδων με τη συνοδεία τοπικού τσίπουρου.




Το καφενείο μας κάνει δήλωση φιλοξενίας, προσφέροντας απλόχερα σε ντόπιους και ξένους όλα εκείνα τα πολιτιστικά και κοινωνικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για να γνωρίσει κανείς καλύτερα έναν τόπο




Σε ένα κτίριο χτισμένο εξ ολοκλήρου απο τοπική πέτρα και ξύλο, συγκεντρώσαμε όλη μας την όρεξη, το μεράκι και τη διάθεση, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα χώρο ζεστό και φιλόξενο.


Στην παράδοση θα βρείτε μερακλίδικους μεζέδες, σπιτικά ζυμαρικά, σούπες φτιαγμένες απο αγνά υλικά, πέστροφα καπνιστή, διάφορα είδη απο τουρσί, όλα φτιαγμένα απο παραδοσιακές συνταγές.






Στο χώρο μας επίσης θα βρείτε:


  • Φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά
  • Παραδοσιακές μαρμελέδες
  • Γλυκά του κουταλιού
  • Λιαστά λικέρ
  • Βότανα και αρωματικά φυτά
  • Γλυκά ταψιού
  • Τοπικό μέλι Αγκίστρου
  • Βουβαλίσια προϊόντα
  • Κουλουράκια




Επικοινωνείστε μαζί μας


Facebook page:
https://www.facebook.com/ParadosiAgkistro


e-mail: [email protected]


Τηλ: +30 2323043043


Κιν: +30 6984794986








Café bar ΟΧΤΩ





CAFE BAR 8


Το cafe Bar 8, εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο της Katherine Neville σας ταξιδεύει σε ένα κόσμο μυστηρίου και περιπέτειας προκαλώντας σας να ανακαλύψετε μικρούς θησαυρούς από την καλά ενημερωμένη κάβα του. Σε ένα ιδιαίτερα οικείο και φιλόξενο περιβάλλον, με το κεντρικό τζάκι να εκπέμπει ζεστασιά στο χώρο, μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει ζεστά και κρύα ροφήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ το βράδυ τον περιμένει μια ποικιλία πάνω από 30 διαφορετικές ετικέτες ουίσκι και γενικά μια κάβα που περιλαμβάνει περισσότερα από 80 διαφορετικά αλκοολούχα ποτά, κρασιά και cocktail.




***



Δραστηριότητες στο Άγκιστρο


Κοιν.Σ.Επ Άγκιστρο Δράση





Ζήσε τη δράση σου στο Άγκιστρο




Άγκιστρο δεν είναι μόνο χαλάρωση στο πέτρινο χαμάμ. Είναι και Agkistro Action με αυθεντικές εμπειρίες στην πλούσια φύση και υπαίθριες δραστηριότητες που θα κάνουν την διάθεσή σας να χτυπήσει … κόκκινο.


Ακολουθήστε μας σε τοπία με χρώματα που χάρισε απλόχερα η φύση και σε τόπους που η ιστορία εξακολουθεί να συγκινεί. Στο Άγκιστρο θα ζήσετε πρωτόγνωρα αισθήματα χαλάρωσης αλλά και δημιουργικής έντασης.








Mountain Bike – ποδήλατο βουνού // Ποδηλατικές διαδρομές στην άγνωστη γή της μεθορίου. Διαδρομές για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.








Rappel – Καταρρίχηση // σε φυσικά ή τεχνικά πεδία ακόμη και στα έγκατα της γής.








Trekking – πεζοπορια // πεζοπορία σε διαδρομές που διασχίζουν μονοπάτια τα οποία αγγίζουν τις κορυφές του Αγκίστρου και του Όρβηλου, ανακαλύπτοντας τις κρυμμένες ομορφιές και την ιστορία της περιοχής.








Κανό – Καγιάκ // κατάβαση στον ποταμό Στρύμονα με διθέσια σκάφη σε μια διαδρομή που ξεκινάει απο τον προμαχώνα και τερματίζει στην συμβολή των δύο Ευρωπαικών Μονοπατιών Ε6 και Ε4 στην γέφυρα του Στρυμόνα.








Flying fox – εναέριο πέρασμα // Πετάει η αλεπού; Όχι μόνο πετάει αλλά προσφέρει και ένα διαφορετικό είδος συγκίνησης σε εκείνους που τολμούν να το δοκιμάσουν.








Τοξοβολία // Αφήστε τις έγνοιες και ελάτε να ζήσετε τον μύθο του Ρομπέν των Δασών σε ενα σπόρ παλιό το οποίο συνδυάζει ολυμπιακό θέαμα και διασκέδαση




Διοργάνωση ομαδικών παιχνιδιών με άποψη (team bulding) απο ειδικά στελέχη της επιχείρησης, οι οποίοι αναλαμβάνουν την διεξαγωγή των ομαδικών δράσεων βοηθόντας έτσι τους συμμετέχοντες οχι μόνο να παίξουν και να διασκεδάσουν αλλά και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τον εαυτό τους και την ομάδα




Παράλληλα


Οργανώνουνε ημερήσιες εκδρομές σε σημεία που συνδέονται με τη νεώτερη ιστορία της χώρας μας. Περπατήστε μέσα στα χαρακώματα του οχυρού Κονδύλη (1916- Α' Παγκόσμιος Πόλεμος) αλλά και στις υπόγειες στοές των οχυρών της θρυλικής «Γραμμής Μεταξά» (Ρούπελ, Τρεις Βρύσες, Κάλη κ.α), που οι λιγοστοί υπερασπιστές τους το 1941, αντιστάθηκαν γενναία τους Γερμανούς εισβολείς.


Σε συνεργασία με ξενοδοχεία και ξενώνες του Αγκίστρου, σας προσφέρουν δωμάτια στις καλύτερες τιμές. Ρωτήστε για τις προσφορές τους.








Τι είναι η Κοιν.Σ.Επ . Άγκιστρο Δράση




Ιδρύθηκε το 2015 με στόχο τη λειτουργία ενός Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού που θα απευθύνεται στους επισκέπτες του Αγκίστρου και όχι μόνο. Παράλληλα σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς της περιοχής θα υλοποιεί δράσεις που θα προωθούν πιλοτικά σχέδια οικοτουριστικής ανάπτυξης, που θα επιφέρουν νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας.




Η προσέλκυση νέων επισκεπτών στο Άγκιστρο και στην ευρύτερη περιοχή, θα συμβάλει όχι μόνο στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αλλά και στην ενίσχυση της ταυτότητας της περιοχής μας ενσωματώνοντας σε αυτή τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους που αξίζει να αναδειχθούν και να προωθηθούν.




Info


www.agkistroaction.gr


email: [email protected]


τηλ: +302323043033


κιν: +306980138846



Related stories

Είναι οι “Στενές επαφές με τον Διάβολο” το θρίλερ της χρονιάς;

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η ταινία “Στενές επαφές με τον...

Θεσσαλονίκη: Πρωινή επίσκεψη από δελφίνια στον Θερμαϊκό

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσοι βρέθηκαν το πρωί...