HomeΘέματαAcrobuzz Performing Art

Acrobuzz Performing Art

Κινήσεις που καθηλώνουν τον θεατή και απελευθερώνουν το πνεύμα. Μας μάγεψαν και μας ταξίδεψαν στην παράσταση που παρακολουθήσαμε την Δευτέρα που μας πέρασε. Συναντήσαμε στα καμαρίνια τον Γρηγόρη Κορπίδη ιδρυτή της ομάδας Acrobuzz λίγο πριν ανεβεί στην σκηνή του θεάτρου Βεργίνα.

Πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με την ακροβατική γιόγκα?
Η πρώτη μου επαφή έγινε στο Βερολίνο το 2009, κι από τότε γεννήθηκε μια αγάπη που εξελίχθηκε σε τρόπο ζωής. Μόλις επέστρεψα στην Ελλάδα θέλησα να μεταφέρω ότι είχα μάθει στους μαθητές μου που μέχρι τότε είχα ως καθηγητής Yoga κι έτσι δημιούργησα το αντίστοιχο τμήμα ακροβατικής στη Θεσσαλονίκη. Το 2010 άρχισε να δημιουργείται ένας μικρός πυρήνας ανθρώπων, η δημιουργία του οποίου μου έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθώ το 2011 πιο καλλιτεχνικά μ’ αυτό. Η ιδέα αυτή πήρε μορφή που με οδήγησε στο να δημιουργήσω την ομάδα Acrobuzz το καλοκαίρι του 2012 και συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η ομάδα ανήκει στα ζώδια του αέρα, όπως μας ταιριάζει!

Γιατί ακροβατική γιόγκα;
Είναι ένας σύγχρονος και ενδιαφέρον τρόπος άσκησης που κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό και συνδυάζει κινήσεις ακροβατικών, yoga, χορού και ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης δημιουργώντας τον ιδανικό συνδυασμό άσκησης και χορογραφίας. Σε βοηθάει να βρεις τις ισορροπίες σου και να αναπτύξεις το αίσθημα της εμπιστοσύνης βοηθώντας το σώμα σου να γυμναστεί. Μπορεί να το δοκιμάσει ο οποιοσδήποτε ανεξαρτήτου ηλικίας. Είναι άλλωστε μια ανοιχτή ομάδα για όποιον ενδιαφέρεται να δοκιμάσει την ακροβατική γιόγκα και να γίνει μέρος της ομάδας από ένα μάθημα μέχρι μια παράσταση.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει καθημερινά ώστε να αφιερώνεται ώρες προπονήσεων?
Σαφώς μας εμπνέει η ανάγκη για εκτόνωση όλων των συναισθημάτων που παράγει η μουσική. Σχεδιάζουμε σύντομες χορογραφίες με όλα τα είδη που μπορούν να προάγουν την σωματική και πνευματική ανάταση. Σύγχρονη εναλλακτική ηλεκτρονική μουσική, latin, rock και pop δένουν αρμονικά σε έντονες χορογραφίες. Έχοντας τη δυνατότητα ένταξης ακόμα και πρόζας μέσα στα σύντομα clips δημιουργείται ένα νέο είδος σύγχρονης τέχνης. Αυτό αυτομάτως μετατρέπει την καθημερινότητα μας σε ένα ταξίδι μακριά από την πραγματικότητα που μας έχει ισοπεδώσει.

Το μότο σας?
H ACROBUZZ PERFOMING ART εντάσσεται αρμονικά σε οποιοδήποτε πρόγραμμα τέχνης και έκφρασης. Από live σκηνές μέχρι την παραλία και από γωνιές στο κέντρο της πόλης μέχρι τηλεοπτικά video clips παρουσιάζουμε την πιο BUZZ μορφή τέχνης.
Αφεθείτε και εκφράστε όλα τα συναισθήματα σας με τους ACROBUZZ!

Πού μας βρίσκετε;
Το πρόγραμμα το μαθαίνεται στη σελίδα facebook της ομάδας www.facebook.com/Acrobuzz ή στο 2310 774 383.

Επικοινωνία: email στέλνετε στο [email protected]

Related stories

Η Ντόμινι φτιάχνει τις πιο ροκ εν ρολ κούκλες: Από τον Mick Jagger έως τον… Μανώλη Χιώτη

Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Ντόμινι Λυμπέρη είναι μια ροκ τύπισσα...

Φωταγωγήθηκε και φέτος το πιο εντυπωσιακά στολισμένο σπίτι με χιλιάδες λαμπιόνια

Κάθε χρόνο το πιο εντυπωσιακά στολισμένο σπίτι στην Κοζάνη...

Δεκεμβριανά 1944 – Η αποτύπωση στον Θίασο του Θ. Αγγελόπουλου

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Σαν σήμερα πριν 79 χρόνια ξεκίνησε...

Έκθεση | Με τίτλο «Σύμβολα Εξουσίας στην Υφαντική Τέχνη»

Η Galerie Dora Penga, βγαίνει από τον γνώριμο χώρο...