HomeΘέματαAcrobuzz Performing Art

Acrobuzz Performing Art

Κινήσεις που καθηλώνουν τον θεατή και απελευθερώνουν το πνεύμα. Μας μάγεψαν και μας ταξίδεψαν στην παράσταση που παρακολουθήσαμε την Δευτέρα που μας πέρασε. Συναντήσαμε στα καμαρίνια τον Γρηγόρη Κορπίδη ιδρυτή της ομάδας Acrobuzz λίγο πριν ανεβεί στην σκηνή του θεάτρου Βεργίνα.

Πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με την ακροβατική γιόγκα?
Η πρώτη μου επαφή έγινε στο Βερολίνο το 2009, κι από τότε γεννήθηκε μια αγάπη που εξελίχθηκε σε τρόπο ζωής. Μόλις επέστρεψα στην Ελλάδα θέλησα να μεταφέρω ότι είχα μάθει στους μαθητές μου που μέχρι τότε είχα ως καθηγητής Yoga κι έτσι δημιούργησα το αντίστοιχο τμήμα ακροβατικής στη Θεσσαλονίκη. Το 2010 άρχισε να δημιουργείται ένας μικρός πυρήνας ανθρώπων, η δημιουργία του οποίου μου έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθώ το 2011 πιο καλλιτεχνικά μ’ αυτό. Η ιδέα αυτή πήρε μορφή που με οδήγησε στο να δημιουργήσω την ομάδα Acrobuzz το καλοκαίρι του 2012 και συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η ομάδα ανήκει στα ζώδια του αέρα, όπως μας ταιριάζει!

Γιατί ακροβατική γιόγκα;
Είναι ένας σύγχρονος και ενδιαφέρον τρόπος άσκησης που κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό και συνδυάζει κινήσεις ακροβατικών, yoga, χορού και ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης δημιουργώντας τον ιδανικό συνδυασμό άσκησης και χορογραφίας. Σε βοηθάει να βρεις τις ισορροπίες σου και να αναπτύξεις το αίσθημα της εμπιστοσύνης βοηθώντας το σώμα σου να γυμναστεί. Μπορεί να το δοκιμάσει ο οποιοσδήποτε ανεξαρτήτου ηλικίας. Είναι άλλωστε μια ανοιχτή ομάδα για όποιον ενδιαφέρεται να δοκιμάσει την ακροβατική γιόγκα και να γίνει μέρος της ομάδας από ένα μάθημα μέχρι μια παράσταση.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει καθημερινά ώστε να αφιερώνεται ώρες προπονήσεων?
Σαφώς μας εμπνέει η ανάγκη για εκτόνωση όλων των συναισθημάτων που παράγει η μουσική. Σχεδιάζουμε σύντομες χορογραφίες με όλα τα είδη που μπορούν να προάγουν την σωματική και πνευματική ανάταση. Σύγχρονη εναλλακτική ηλεκτρονική μουσική, latin, rock και pop δένουν αρμονικά σε έντονες χορογραφίες. Έχοντας τη δυνατότητα ένταξης ακόμα και πρόζας μέσα στα σύντομα clips δημιουργείται ένα νέο είδος σύγχρονης τέχνης. Αυτό αυτομάτως μετατρέπει την καθημερινότητα μας σε ένα ταξίδι μακριά από την πραγματικότητα που μας έχει ισοπεδώσει.

Το μότο σας?
H ACROBUZZ PERFOMING ART εντάσσεται αρμονικά σε οποιοδήποτε πρόγραμμα τέχνης και έκφρασης. Από live σκηνές μέχρι την παραλία και από γωνιές στο κέντρο της πόλης μέχρι τηλεοπτικά video clips παρουσιάζουμε την πιο BUZZ μορφή τέχνης.
Αφεθείτε και εκφράστε όλα τα συναισθήματα σας με τους ACROBUZZ!

Πού μας βρίσκετε;
Το πρόγραμμα το μαθαίνεται στη σελίδα facebook της ομάδας www.facebook.com/Acrobuzz ή στο 2310 774 383.

Επικοινωνία: email στέλνετε στο [email protected]

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...