HomeInterviewsAπόστολος Ζιώγας: Ο καουμπόυ της πόλης έχει...

Aπόστολος Ζιώγας: Ο καουμπόυ της πόλης έχει τρία σαλούν και μια φάρμα

Το 1985 όταν ο Αποστόλης Ζιώγας και η Φωτεινή Δάτσιου έφυγαν από την πόλη βρήκαν ένα δικό τους μέρος για να στεγάσουν τον μικρόκοσμό τους και να “βρουν χρυσό” όπως οι καουμπόυς. Ο ίδιος μάλιστα λέει πως ήθελαν να γλιτώσουν από την “επιδημία, που θέριζε τους κατοίκους των πόλεων, επηρεάζοντας το νευρικό τους σύστημα και τους προκαλούσε άγχος, στρες και κατάθλιψη και εγκατασταθήκαμε στη Dream Glava”. Με ένα απίστευτο θεματικό πάρκο, το Western City και τρία σαλούν, ο Αποστόλης μπορεί να είναι περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ως τώρα.

Ολοι στην Ελλάδα έχουμε μεγαλώσει με το Λούκυ Λουκ ή το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι.  Το 2004 κι ενώ είχαμε ήδη τη φάρμα με τα άλογα, σκεφτήκαμε να το κάνουμε ένα θεματικό western πάρκο, ξεφεύγοντας από τα μονοπάτια της πόλης.

Ένας καουμπόυ επιβιώνει δύσκολα στην πόλη και ειδικά στο κέντρο, αλλά και η Θεσσαλονίκη έχει τα καλά της.

Δεν έχω ελεύθερο χρόνο – το κτήμα θέλει συντήρηση, οπότε οι μέρες περνάνε έτσι. Μονάχα τις μέρες που βρέχει ίσως να έχω λίγο χρόνο. Αγαπημένη μου συνήθεια, να πίνω καφέ κοιτάζοντας όλη τη Western City βλέποντας τα άλογα να τρέχουν.

Στη Ziogas Western City στο Λευκοχώρι, δεν έχουμε ξενοδοχείο αλλά κάποια ξύλινα μικρά καταφύγια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 μέχρι 6 άτομα. Μέσα υπάρχουν μόνο τα στρώματα και θα χρειαστεί να φέρεται τα δικά σας sleeping bag η κουβέρτες. Τα συνιστούμε σε αυτούς που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία διαμονής σε μια western city… Το πρωί θα απολαύσουμε τον καφέ μας στη βεράντα του saloon με θέα το ράντζο κάτω από τον ήχο των πουλιών και όποιος θέλει μπορεί φυσικά να σηκωθεί από νωρίς μαζί μας να ταΐσουμε – φροντίσουμε τα άλογα, τα υπόλοιπα ζώα και να μας βοηθήσει με τις δουλειές της φάρμας…

Το νέο μου σαλούν άνοιξε στην Αγγελάκη. Για τον διψασμένο καουμπόη που κρύβεται μέσα σου, υπάρχουν ουίσκι, μπέρμπον, μπύρες και ακούς ροκ, κάουντρι, μπλουζ, και τρως μπέργκερ και λουκάνικα, και μπορείς να ταξιδέψεις για λίγο στην Άγρια Δύση. Στο σαλούν τρως ότι έτρωγε και ο καουμπόη στα μεγάλα του ταξίδια οδηγώντας τα κοπάδια από την δύση στην Ανατολή, σπέσιαλ ομελέτες, μεγάλη ποικιλία από λουκάνικα, τηγανιτό μπέικον, φασόλια, ρύζι.

Ο χρυσός που έψαχνε ο Απόστολος δεν βρέθηκε ποτέ. Αλλά μάλλον βρήκε άλλους θησαυρούς, πιο σημαντικούς.

Φωτογραφίες: Νίκος Αραμπατζής

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...