HomeCinemaTV5 προτάσεις για τη νέα τηλεοπτική σεζόν

5 προτάσεις για τη νέα τηλεοπτική σεζόν

Φθινόπωρο, νέα τηλεοπτική σεζόν, νέες συναρπαστικές αφίξεις. Ας προετοιμάσουμε τις φωλιές μας για τις επόμενες γύρες binge-watching.

Chilling Adventures of Sabrina (Netflix)


Η γνωστή σε όλους μας Sabrina the Teenage Witch αλλάζει εμφάνιση στη νέα εφηβική σειρά του Netflix και αποκτά μία πιο σκοτεινή χροιά από ό,τι οι προηγούμενες διασκευές. Η Sabrina Spellman (Kiernan Shipka) εξακολουθεί να είναι μία 16χρονη μάγισσα που ζει με τις δύο θείες της, Zelda (Miranda Otto) και Hilda (Lucy Davis), έχει ως δαιμόνιο τον γάτο Salem και αναγκάζεται να κρύβει τις δυνάμεις της από όλη την πόλη του Greendale, ακόμη και από τους ίδιους τους φίλους της. Ωστόσο, στα 16α γενέθλιά της καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στη θνητή της φύση και στη μαγική. Προσπαθώντας να συνδυάσει ή να καταπνίξει τις αντικρουόμενες φύσεις της, πολιορκείται από την φατρία των μαγισσών για να δηλώσει την αφοσίωσή της στον Dark Lord. Ταυτόχρονα η πρώην σύντροφος του άφαντου πατέρα της επιστρέφει κυριολεκτικά από τους νεκρούς για να εκδικηθεί την οικογένεια Spellman.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημιουργός της σειράς αλλά και της ομότιτλης σειράς κόμικ, Roberto Aguirre-Sacasa, γράφει στη μικρή οθόνη. To 2017 μετέφερε τον κόσμο του Archie στην τηλεόραση με το Riverdale (2017 – ), μία ακόμη σκοτεινή εκδοχή του χαρακτήρα, η οποία όμως είναι πιο μελοδραματική από ό,τι μας υπόσχεται το trailer της Sabrina. Παρά τα κοινά τους στοιχεία, σχέδια για cross-over δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα και το Netflix έχει δώσει ήδη πράσινο φως για δύο σεζόν. Η πρώτη αναμένεται στις 26 Οκτωβρίου.

Good Omens (Amazon Video, BBC Two)


Βασισμένο στο βιβλίο των Terry Pratchett και Neil Gaiman, αυτή η κωμική σειρά φαντασίας ακολουθεί την ασυνήθιστη συμμαχία του δαίμονα Crowley (David Tennant) και του αγγέλου Aziraphale (Michael Sheen), οι οποίοι προσπαθούν να σταματήσουν την Αποκάλυψη αφού έχουν συνηθίσει πια στις ανθρώπινες ανέσεις της επίγειας ζωής. Σε σενάριο του Gaiman και σκηνοθεσία του Douglas Mackinnon, η ιστορία χωρίζεται σε έξι μέρη που θα προβληθούν το 2019. Το trailer μας υπόσχεται δράση, ξεκαρδιστικές ατάκες, και απίστευτες ερμηνείες, όλα υπό το μαγευτικό συγγραφικό ταλέντο του Gaiman. Τους εξαιρετικούς Tennant και Sheen συνοδεύουν οι εξίσου εξαιρετικοί, μεταξύ άλλων, Jon Hamm, Nick Offerman, Michael McKean, Miranda Richardson και Frances McDormand, η οποία υποδύεται τη φωνή του Θεού.

Αν και πέρσι είχαμε υποδεχτεί το American Gods, στο οποίο ο Gaiman εκτελούσε καθήκοντα παραγωγού, αυτή είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει εξολοκλήρου μόνος του τη διασκευή δικού του βιβλίου. Ο βετεράνος της τηλεόρασης MacKinnon φαίνεται να είναι ένας από τους κατάλληλους σκηνοθέτες να αναλάβουν αυτή τη σειρά, έχοντας σκηνοθετήσει προσφάτως επεισόδια για γνωστές, αγαπητές σειρές φαντασίας, sci-fi και πιο «επίγειες», όπως τα Doctor Who (1963 – ), Outlander (2014 -), και Sherlock (2010 -).

Η σειρά θα κυκλοφορήσει το 2019.


Maniac (Netflix)


Η υπόσχεση μίας νέας πειραματικής θεραπείας να γιατρεύσει τα πάθη του μυαλού προσελκύει την Annie Landsberg (Emma Stone) και τον Owen Milgrim (Jonah Hill). Ενώ η Annie προβληματίζεται για τη δύσκολη σχέση της με τη μητέρα της και την αδερφή της, ο Owen πασχίζει να αντιμετωπίσει τη σχιζοφρενική διάγνωσή του μακριά από την σκιά της πλούσιας οικογένειάς του, η οποία προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό. Μέρος της θεραπείας είναι η κατάποση συγκεκριμένων χαπιών, τα οποία οδηγούν τους χαρακτήρες σε φανταστικές καταστάσεις επιτρέποντας στη σειρά να πειραματιστεί με το ύφος της.

Μεταφορά της ομότιτλης νορβηγικής σειράς, βασικοί συντελεστές της είναι ο Patrick Somerville, δημιουργός της διασκευής και βασικός σεναριογράφος της, ο οποίος υπήρξε σεναριογράφος του The Leftovers (2014-2017), και ο σκηνοθέτης Cary Joji Fukunaga (γνωστός από την πρώτη σεζόν του True Detective [2014 – ], και από την ταινία Beasts of No Nation [2015]), ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συναρπαστική όψη της σειράς. Τους Hill και Stone συνοδεύουν γνωστά ονόματα όπως ο Justin Theroux, Sonoya Mizuno και Sally Field στους ρόλους των επιστημόνων, ενώ ο Gabriel Byrne υποδύεται τον πατέρα του Owen.

Η σειρά κυκλοφόρησε ήδη στις 21 Σεπτεμβρίου και έχει λάβει θερμές κριτικές.

My Brilliant Friend (HBO)


Όταν η 60χρονη Elena μαθαίνει τα νέα της εξαφάνισης της παιδική της φίλης Lila, αποφασίζει να καταγράψει της αναμνήσεις της για την φιλία τους. Ξεκινώντας από την παιδική τους ηλικία στη Νάπολη του 1950, όπου μεγάλωσαν σε μία βίαιη και φτωχή γειτονιά, τα 8 επεισόδια της πρώτης σεζόν θα καλύψουν μέχρι και την ενηλικίωσή τους, όπως ακριβώς τελειώνει και το πρώτο βιβλίο της σειράς βιβλίων της Ιταλίδας Elena Ferrante. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το HBO συνεργάζεται με την Ευρώπη, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι χαρακτήρες μιλούν τη δική τους γλώσσα, και συγκεκριμένα τη ναπολιτάνικη διάλεκτο, αντί για τα αγγλικά, όπως συνέβη με προηγούμενες συνεργασίες, σαν το Rome (2005-2007) και το The Young Pope (2016 – ). Ακόμη, οι καλλιτεχνικοί συντελεστές έχουν ανακοινώσει τα σχέδια τους για τη διασκευή των υπόλοιπων τριών βιβλίων, με το αρχικό αυτό εγχείρημα να αποτελεί το πρώτο κομμάτι 32ων επεισοδίων.

Η ακριβής ημερομηνία αναμένεται να ανακοινωθεί.

The Romanoffs (Amazon)


Ο Matthew Weiner, δημιουργός του Mad Men (2007-2015), κάνει την τηλεοπτική του επιστροφή με μία δραματική ανθολογία έκτασης οχτώ επεισοδίων. Με διαφορετικό cast σε κάθε ένα από αυτά, η σειρά επικεντρώνεται σε οικογένειες που υποστηρίζουν ότι είναι απόγονοι της ρωσικής βασιλικής οικογένειας. Τα μόνα που φαίνονται να ενώνουν τις οικογένειες είναι η καταγωγή τους και το σύγχρονο σκηνικό, καθώς η κάθε μία από αυτές ζει σε διαφορετική χώρα ή ήπειρο. Ωστόσο, από ό,τι συμπεραίνουμε από το trailer και φυσικά από τη σύνοψη της σειράς, είναι ότι η κεντρική θεματική της θα είναι η οικογένεια και οι δυναμικές που μπορούν να δημιουργηθούν, όπως και η σημασία ή όχι της καταγωγής. Με ένα πολλά υποσχόμενο cast, με γνωστά ονόματα όπως η Isabelle Huppert, η Kathryn Hahn και ο Aaron Eckhart, η σειρά αποτελεί και σημείο επανένωσης, με τους Christina Hendricks και John Slattery να συνεργάζονται για δεύτερη φορά με τον δημιουργό ύστερα από την επιτυχία του Mad Men.

Τα δύο πρώτα επεισόδια έκαναν πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου.

Related stories