HomeCinemaTV4 κλασικές ταινίες για Netflix & Chill

4 κλασικές ταινίες για Netflix & Chill

 

Το Netflix ως πλατφόρμα έχει μια πληθώρα σειρών και ταινιών που μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα κοινού – ωστόσο, μέσα στο ομολογουμένως όχι και τόσο user friendly περιβάλλον αναζήτησης, υπάρχει πιθανότητα να ξεφύγουν από τα ραντάρ του εκάστοτε χρήστη ιδιαίτερα καλές ταινίες. Παρακάτω 4 προτάσεις για ένα Νetflix σινεφιλικό Σαββατοκύριακο:

 

Blade Runner 2049

 

 

Το ποιητικά δομημένο νέο νουάρ σύμπαν του πρώτου Blade Runner με τον Ridley Scott στο σκηνοθετικό τιμόνι, άφησε έντονο στίγμα και καθόρισε μια ολόκληρη γενιά νεότερων σκηνοθετών. Το Blade Runner 2049 του Denis Villeneuve, διατηρεί εν μέρει την ατμόσφαιρα του προκατόχου του και πάει ένα βήμα παρακάτω μέσω της απίστευτης κινηματογράφησης και των visual effects, που δεν είναι εκεί απλά για να εντυπωσιάσουν, αλλά εξυπηρετούν το φιλοσοφικό υπόβαθρο της ταινίας. Στα συν, η επανεμφάνιση 35 χρόνια μετά, του Harrison Ford στον ρόλο του θρυλικού Rick Deckard της πρώτης ταινίας. Αγνή συγκίνηση!

 

 

The Curious Case of Benjamin Button

 

 

Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος, θα λέγαμε πως παρά τη δεκαετία που έχει στην πλάτη της, είναι μια ταινία που αγγλιστί, has aged well. Η ευφάνταση ιστορία της ταινίας προέρχεται από ένα short story του F. Scott Fitzgerald που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1922. Παρακολουθούμε λοιπόν την ιδιαίτερη πορεία ζωής ενός αγοριού, το οποίο γεννιέται με μια σπάνια πάθηση που το κάνει να δείχνει γέρος, αλλά όσο περνούν τα χρόνια γίνεται νεότερος. Στη σκηνοθεσία έχουμε τον αγαπημένο David Fincher, ενώ Brad Pitt και Cate Blanchet κρατούν με μαεστρία τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

 

Birdman

 

 

Αν κάτι μας δίδαξε το κινηματογραφικό 2014, είναι ότι όλα είναι πιθανά. Όπως και η νεκρανάσταση της καριέρας του Michael Keaton. Συστατικά για αυτή την εξέλιξη ήταν ένα σπιρτόζικο σενάριο, η σκηνοθετική εγγύηση του Iñárritu και ένα εξαιρετικό supporting cast με Naomi Watts, Emma Stone, Zach Galifianakis και Edward Norton να μας μεταφέρουν στα θεατρικά backstage μιας broadway παραγωγής και να στροβιλίζονται γύρω από τον ψυχικά ασταθή Riggan (Michael Keaton). Το Birdman απέσπασε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Κινηματογράφησης.

 

 

Mad Max Fury Road

 

 

Τα Mad Max του αυστραλού George Miller με πρωταγωνιστή τον Mel Gibson, έθεσαν τη δεκαετία του 80 τα standards του πώς φτιάχνεται μια κινηματογραφική δυστοπία. Η τέταρτη ταινία της σειράς, αν και έρχεται με 30 χρόνια καθυστέρηση, δίνει μια φρέσκια πνοή στο σύμπαν του Miller, παράγει οικολογικά μηνύματα για ένα δυσοίωνο μέλλον και αποτελεί μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ο πρωταγωνιστής (Tom Hardy) επισκιάζεται από την – στα χαρτιά – δευτερορολίτισσα Charlize Theron, η οποία κλέβει την παράσταση και ως Furiosa γίνεται ένα σύγχρονο κινηματογραφικό φεμινιστικό σύμβολο.

Για περισσότερα: https://www.facebook.com/movi3zmag/

Related stories

Είναι οι “Στενές επαφές με τον Διάβολο” το θρίλερ της χρονιάς;

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η ταινία “Στενές επαφές με τον...

Θεσσαλονίκη: Πρωινή επίσκεψη από δελφίνια στον Θερμαϊκό

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσοι βρέθηκαν το πρωί...