HomeUrbanities12th Street Mode Festival: 12 facts για...

12th Street Mode Festival: 12 facts για το πιο cool και ανατρεπτικό φεστιβάλ της πόλης

Πάνε κιόλας 3 χρόνια από την τελευταία φορά που παρέες γεμάτες πάθος και λαχτάρα, περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να περάσουν τις πόρτες για το πιο ενδιαφέρον φεστιβάλ της street κουλτούρας στη χώρα.

Η πανδημία, μπορεί να στέρησε στους νέους (και όχι μόνο!) τη διεξαγωγή του Street Mode Festival, για δύο συνεχόμενες χρονιές, αλλά φέτος, επιστρέφει ανανεωμένο και γεμάτο ένταση για να μας παρασύρει ξανά και ξανά στους ξέφρενους παλμούς του και στους hip-hop, punk & rock ρυθμούς του.

Πάμε, όμως, να δούμε μερικά facts για το λατρεμένο festival για να θυμηθούν οι παλιοί και να …ενημερωθούν οι νεώτεροι:

#1 Η φετινή διοργάνωση, έχει οικολογικό χαρακτήρα, καθώς θα πραγματοποιηθούν δράσεις ανακύκλωσης και body painting events με κεντρική θεματική την οικολογία και την κλιματική αλλαγή


#2 Μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής που έχουν περάσει από το φεστιβάλ είναι: New Model Army, Gang of Four, The Godfathers, Dub INC, Marky Ramones's Blitzkrieg και άλλα πολλά!


#3 Αλλά, έχουμε δει ζωντανά και πολλούς λατρεμένους καλλιτέχνες από την ελληνική σκηνή: Bloody Hawk, Nighstalker, SLeeping Pillow, V.I.C., 12ος Πίθηκος, ΒήταΠεις, Bad Movies, Planet of Zeus, κ.α.


#4 Εκτός από σπουδαία live Θα βρεις και δράσεις graffiti, από ταλαντούχους καλλιτέχνες του δρόμου.


#5 Tα πρώτα 5 χρόνια, το φεστιβάλ διεξαγόταν στην Πλατεία Θέρμης, ενώ στην πορεία μεταφέρθηκε στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο χώρο του ΦΙΞ και, φέτος, στο Sonik Arena, στο 14ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Περαίας.



#6 Στη φετινή διοργάνωση, θα δούμε σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου πενταγράμμου, όπως Deliquent Habits, Perkele & Fun Lovin Criminals.


#7 Μέσα στο χώρο της διοργάνωσης, δε θα πεινάσεις ή διψάσεις ποτέ, αφού υπάρχουν spots για να προμηθευτείς τα νερά, τις μπύρες, το σάντουιτς σου ή ό,τι άλλο θελήσεις.


#8 Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά μέχρι και 10 ετών, αρκεί να συνοδεύονται από ενήλικα με εισιτήριο.


#9 Το SMF είναι μια καλή ευκαιρία να τσεκάρεις το merch των συγκροτημάτων που γουστάρεις, αφού τα περισσότερα από αυτά έχουν πάγκο με t-shirts,καπέλα,LPs, κ.α.


#10 Κάθε χρόνο γίνονται διαγωνισμοί και battles breakdance χορευτών…


#11 … ενώ, θα δεις και επιδείξεις skateboarding και parkour, για σένα που θέλεις μια ολοκληρωμένη street εμπειρία.


#12 Είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ street κουλτούρας της χώρας!




TURN YOUR MODE ON …STREET MODE!

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....