HomeUrbanities5 φίλοι έστησαν ένα εστιατόριο με «αναγεννημένη...

5 φίλοι έστησαν ένα εστιατόριο με «αναγεννημένη ταπεινή κουζίνα» που κάνει πάταγο

Η πανέμορφη γειτονιά ανάμεσα στην Άνω Πόλη και τις Συκιές, το Τσινάρι, με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα γοητευτικά χρωματιστά σπίτια, κρύβει πολλές ομορφιές. Ανάμεσα σε αυτές είναι και τα μικρά καφέ ή ταβερνάκια που ξεπροβάλλουν και σε αφήνουν να τα ανακαλύψεις και να τα απολαύσεις στο ήσυχο περιβάλλον τους.

Κάπου εκεί, βρίσκεται το συνεταιριστικό εστιατόριο με την εντυπωσιακή αυλίτσα και τις ωραίες γεύσεις, το Rediviva Cucina Povera. Ένα διαμαντάκι που έχει μια υπέροχη αυλή – μπαλκόνι, όμως και τις πιο κρύες μέρες, το εσωτερικό το δε θα σε απογοητεύσει, αφού κι αυτό είναι απλό, καθαρό και παρεϊστικο.

Μια παρέα 5 φίλων (2 γυναίκες και 3 άντρες, από 24 έως 56 ετών) τότε άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, δημιουργώντας ένα συνεργατικό – συμμετοχικό σχήμα, ισότιμης σχέσης και δημοκρατικής λειτουργίας.

Από τον Νοέμβριο του 2015 το εστιατόριο δεν πέρασε απαρατήρητο.

Στο Rediviva Cucina Povera θα δοκιμάσεις λιχουδιές που ανανεώνονται συχνά, με βασική αρχή πάντα τη μεσογειακή κουζίνα.  Αναγεννημένη ταπεινή κουζίνα. Μεσογειακή κουζίνα με απλά “ταπεινά” υλικά (ότι μας προσφέρει απλόχερα η φύση, το χωράφι, το δάσος, η θάλασσα), αλλά με δημιουργική προσέγγιση και φαντασία.

Το μενού αλλάζει ανάλογα με τις εποχές του χρόνου, αυτή ήταν άλλωστε και η αρχή με βάση την οποία εξελίχθηκε η μεσογειακή διατροφή. Ψητές μελιτζάνες, κολοκυθοκεφτέδες, πηλιορείτικοι ριγανοκεφτέδες, μανιτάρια, αλλά και κολοκυθοανθούς, ωραία κρεατικά και φρέσκα ψάρια, μεταξύ άλλων ιδιαίτερων πιάτων.

Αυτό που θα λατρέψεις, όμως, είναι η φιλική ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε τραπέζια γεμάτα από κρασί και γέλια, που σίγουρα θες να ζήσεις.

Related stories

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...

Κλείνει το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του «Τερκενλή»

Το κατάστημα που έχει γράψει τη δική του πολυετή...

Καλοκαιρινή αναμπουμπούλα στα θεσσαλονικιώτικα ραδιόφωνα με ανατροπές

Αυτό είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ανατρεπτικά ραδιοφωνικά...

Κριτική Βιβλίου | Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος»

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος». Μετάφραση Ιωάννα Ηλιάδη. Εκδόσεις...

«Ραγισμένοι»: ένα βιβλίο για ραγισμένες ψυχές.

γράφει η Σοφία Μαχαίρα Ολοκληρώνοντας αυτό το βιβλίο ένιωσα και...