HomeInterviewsΗ Eβελίνα γυρνά τον κόσμο για να...

Η Eβελίνα γυρνά τον κόσμο για να γνωρίσει το κρασί, επιστρέφοντας πάντα στο Oenovated

της Δέσποινας Πολυχρονίδου/ Φωτογραφίες: Εύα Πασχαλάκη

Η Eβελίνα γυρνά τον κόσμο για να γνωρίσει το κρασί, επιστρέφοντας πάντα στο Oenovated

Η Εβελίνα Ηγουμενάκη έφτιαξε ένα πολύ ξεχωριστό spot, που συνδυάζει φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους πράγματα – το κρασί και τη street culture. Μαζί της είναι και ο Βαγγέλης Λώνας και παρέα φτιάχνουν ρούχα, αξεσουάρ και αρωματικά κεριά.

Κι όμως, στο oenovated όλα βγάζουν νόημα, αφού η αγάπη τους για το κρασί “έδεσε” τα πάντα στην μαγική του ομπρέλα. Το 2018 η Εβελίνα Ηγουμενάκη άρχισε να ανεβάζει βίντεο στο YouTube, αναλύοντας το κρασί με απλά λόγια, δίνοντας tips αλλά και σήμερα το ίδιο κάνει και μέσω του λογαριασμού του brand στο Ιnstagram ή αν πας να τη βρεις στο χαριτωμένο μαγαζί τους, σε ένα στενάκι, στην Άνω Τούμπα.

Eβελίνα, πότε άνοιξε τις πόρτες του το oenovated;

Το οenovated το ξεκινήσαμε τον Φεβρουάριο του  2022 εδώ στην Θεσσαλονίκη. Η ιδέα για τα ρούχα ήρθε μέσα στην καραντίνα.

 

Πώς και συνδιάσατε ρούχα κρασί και αρωµατικά κεριά;

Ήθελα να συνδυάσω το ρούχο στην πιο fashion-streetwear πλευρά του, με την έκφραση για την αγάπη μου προς το κρασί. Εκτός όμως από το ρούχο μου άρεσαν πολύ και τα κεριά, όποτε προσπάθησα πάλι κάπως να τα συνδυάσω, χρησιμοποιώντας το μπουκάλι κρασιού ως περιεκτη, και τα βασικά αρώματα της κάθε μιας ποικιλίας, σε μορφή αρωματικών ελαίων, ως αρώματα για το καθένα.

Τα ρούχα του Oenovated φτιάχνονται σε ελληνική βιοτεχνία που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από 100% ελληνικό βαμβάκι πενιέ, ενώ οι tote bags κατασκευάζονται από 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι. Τα προϊόντα αποστέλλονται μέσα σε χάρτινο φάκελο που μπορεί να ανακυκλωθεί.

Ποια είναι η ιστορία σας, τι κάνατε πριν το µαγαζί;

Πριν το oenovated εγώ δούλευα σε οινοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη, τόσο ως οινολόγος όσο και στον οινοτουρισμό, έχοντας κάνει μεταπτυχιακό πάνω στην οινολογία σε Ευρώπη κ Αμερική.

Ο Βαγγέλης, ήταν και εξακολουθεί να είναι Barber έχοντας δικό του barber shop στην Σβώλου (Chop Chop Barbershop skg), και πιο πολύ στο oenovated συμμετέχει τόσο στο Creative κομμάτι όσο και στην οργάνωση του.

Τι κρασί θα µας προτείνατε για 1. Ένα βράδυ µε φίλους στη βεράντα 2. Ενα απόγευµα στην παραλία;

Βράδυ με φίλους σε βεράντα, θα πρότεινα μια αρωματική ευκολοπιοτη Μαλαγουζιά για να γίνει ωραίο σουσουδάκι, ενώ για την παραλία θα διάλεγα ένα φραουλένιο, ανάλαφρο με μια ξεδιψαστική οξύτητα ροζέ!

Τι σου αρέσει και τι όχι στην πόλη;

Στη Θεσσαλονίκη μου αρέσει η αρχιτεκτονική της και οι κοντινές αποστάσεις ενώ αυτό που δεν μου αρέσει είναι ο περιορισμός σε επιλογές.

Τι ωραίο έχει η γειτονιά σας κ µας το προτείνετε;

Αυτό που μας αρέσει στην γειτονιά μας είναι η “αίσθηση μαμαδίλας” που νιώθεις όταν περπατάς στους δρόμους της. Είναι μια κλασσικη old school- cult γειτονιά, με τις γιαγιάδες να περνάνε κάθε πρωί και να σε χαιρετάνε.

Πρέπει να την επισκεφτείς για να φας στην Παλιά Αθήνα, κυρίως τον χειμώνα γιατί θα ξετρελαθείς και με τα κρέατα του αλλά κυρίως με την τεράστια συλλογή των κρασιών του.

Bρες το Oenovated, Σινώπης 17, Τούμπα

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...