HomeInterviewsΗ εικονογράφος που έχει γεμίσει τις βιτρίνες...

Η εικονογράφος που έχει γεμίσει τις βιτρίνες της Βέροιας με υπέροχες ζωγραφιές

Η Κατρίν, από τις πιο πολύχρωμες εικονογράφους που γνωρίζουμε στα social media έκανε μια στροφή 180 μοιρών και βρέθηκε στη Βέροια, όπου περνά τις μέρες της γεμάτες χρώμα, κοντά στη φύση και με πολλή δημιουργία

“Σπούδασα Επικοινωνία, εργάστηκα στη show biz στην Αθήνα, σε start-ups στη Στοκχόλμη ε και τελικά με κέρδισε η τέχνη. Αγαπώ την ενέργεια των χρωμάτων, τις παστέλ και τις νέον (φωσφοριζέ) αποχρώσεις, τις χειροποίητες γραμματοσειρές τα σημαιάκια και τα doodles (μικρά σκιτσάκια). Αυτά τα στοιχεία θα τα δεις να κυριαρχούν σχεδόν σε όλες μου τις δουλειές, αλλά και στο σπίτι και το ντύσιμό μου: είναι η ταυτότητά μου”.

“Στην Αθήνα, που έμεινα 8 χρόνια, έχω μεγάλη λατρεία. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ξαναζήσω εκεί, έχει πολλές επιλογές κι ευκαιρίες αλλά κουράζομαι πιο εύκολα. Πλέον επιζητώ μιαν άλλη ποιότητα ζωής, πιο κοντά στη φύση, με απλότητα και με λιγότερο αγχωτικούς ρυθμούς. Με βοηθάει να είμαι στο κέντρο μου. Φυσικά αυτή η επιλογή έχει άλλο τίμημα, ειδικά για όσους είμαστε ανήσυχα πνεύματα και αναζητούμε καινούργια ερεθίσματα.. όλα έχουν 2 όψεις.”

Σίγουρα αν είστε από τη Βέροια έχετε πετύχει τη δουλειά της στους δρόμους αλλά η Κατρίν δεν κάνει μόνο αυτό. “Είμαι illustrator, δηλαδή εικονογράφος. Δημιουργώ προσωποποιημένα έργα (κατα παραγγελία), σχεδιάζω προσκλητήρια και τυπώνω τα σχέδιά μου σε διάφορα χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα (καρτ ποσταλ, κούπες, καπέλα, ημερολόγια, στίκερς κλπ). Ζωγραφίζω παιδικά δωμάτια και επαγγελματικούς χώρους, φτιάχνω περιεχόμενο για τα social και συνεργάζομαι με διάφορες μικρές επιχειρήσεις στη δημιουργία εταιρικής ταυτότητας & logo. Σχεδιάζω, ακόμη, αυτοκόλλητα για βιτρίνες καταστημάτων, πινακίδες κλπ”.

Είναι εύκολο να ζει κανείς από την τέχνη του στην Ελλάδα; Σίγουρα όχι. “Βεβαίως υπάρχουν περίοδοι που χρειάζεται να κάνω και κάτι άλλο συμπληρωματικά, για να υποστηρίξω την τέχνη μου και να καλύψω τις ανάγκες που προκύπτουν, οπότε μπορεί να με δεις και σε κάποιο κατάστημα να εξυπηρετώ κόσμο ή να με πετύχεις σε κανένα νησί, να δουλεύω σεζόν”.

Δειτε εδώ την δουλειά της

Σας προτείνει, αν βρεθείτε στα μέρη της πολλές βόλτες, και κυρίως τους ανοιξιάτικους μήνες. “Θα μαγευτείς αν έρθεις την Άνοιξη! Το πάρκο της Ελιάς, στο κέντρο της πόλης, έχει θέα όλο τον μακεδονικό κάμπο, ο οποίος αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ροδακινιές. Ε λοιπόν την Άνοιξη, αυτό το μέρος μεταμορφώνεται σε μια ροζ θάλασσα από τα εκατομμύρια άνθη ροδακινιάς και η θέα σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Με αφορμή την ανθοφορία και την απαράμιλλη αυτή ομορφιά, διοργανώνονται πολλές δράσεις από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας (ποδηλατάδες, πεζοπορίες, διαγωνισμοί φωτογραφίας & ποίησης, καλλιτεχνικά workshops), ώστε να απολαύσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, ταξιδευτές και ντόπιοι, αυτό το μοναδικό φαινόμενο. Όμορφο σημείο για φαγητό/καφέ/περίπατο είναι το πάρκο της Ελιάς που προανέφερα”.

Όσο για τώρα; “Η Βέροια έχει έναν ωραίο πεζόδρομο με εμπορικά καταστήματα, καφέ & μεζεδοπωλεία στην “αγορά”, στο κέντρο της πόλης. Αυτές τις μέρες “τρέχει” και μια καλλιτεχνική δράση στην παλιά Κεντρικής, στην οποία λάβαμε μέρος 40+ καλλιτέχνες, με στόχο να ξαναζωντανεψουμε τον πάλαι ποτέ πολυσύχναστο δρόμο, την οδό Κεντρικής, που παρήκμασε. Τα έργα μας εκτίθενται σε βιτρίνες κλειστών καταστημάτων και το κάθε ένα έχει την ιστορία και το ενδιαφέρον του. Αξίζει να την επισκεφθείς. Μπορεί να πετύχεις και κάποια άλλη καλλιτεχνική δράση, τριγυρνώντας στην πόλη, γίνονται πολλά τώρα τελευταία”.

Kι άλλες προτάσεις, πάρτε χαρτί και γράψτε! “Την Μπαρμπούτα την έχεις ακουστά; Την Εβραϊκή Συναγωγή; Να πας κι εκεί. Είναι μια συνοικία με πολύ χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, χτισμένη πλάι στο ποτάμι της Μπαρμπούτας. Έχει πολύ πράσινο, γραφικές γεφυρούλες, πλακόστρωτα σοκάκια, αρχοντικά, εκκλησίες, χρωματιστά σπίτια και μία τεράστια ιστορία. Και μιας κι ανέφερα τις εκκλησίες, την Βέροια αλλιώς την λένε και “μικρή Ιερουσαλήμ”, από τις πολλές βυζαντινές εκκλησίες που υπάρχουν παντού. Στην πλατεία Ρακτιβάν, ή αλλιώς πλατεία Ωρολογίου, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών καθημερινά κι ίσως να ήθελες να το δεις κι εσύ”.

Κι άλλες προτάσεις εκτός Βέροιας!  

“Στα πέριξ, τώρα: Θα πας οπωσδήποτε στη Βεργίνα να δεις το νέο πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών και τους βασιλικούς τάφους. Στον πηγαιμό για εκεί, ή στην επιστροφή, θα περάσεις από το Φράγμα του Αλιάκμονα, ένα υπέροχο μέρος για περίπατο, skate, ποδηλατάδα ή πικ νικ, δίπλα στο νερό και μέσα στα δέντρα. Αν η ωραία θέα είναι στα must σου, θα πας στο Παγκάκι πάνω από τη Μονή Καλλίπετρας, να θαυμάσεις τον πρωταγωνιστή Αλιάκμονα να δεσπόζει επιβλητικός στο φυσικό τοπίο και να βγάλεις τρομερές φωτό. Για φαγητό θα πρότεινα κάποιο από τα γύρω χωριά, Κουμαριά, Ραχιά, Φυτειά, Αρκοχώρι. Για γευσιγνωσία και αγορά κρασιών κάνεις μια βόλτα προς Νάουσα.  Και μην ξεχάσεις να πάρεις ρεβανί!”

Για κλείσιμο, τη ρωτήσαμε ποιο είναι το αγαπημένο της σχέδιο: “Ε, τώρα, ποιο να διαλέξω;! Είναι όλα”παιδιά” μου! 🙂 Νομίζω πως πιο πολύ διασκέδασα με το Merry Catmas, ένα φοβερό έλατο από γατόνια το ένα πάνω στο άλλο, στο Κτηνιατρείο της Χρύσας Φάκα. Μ’αρέσει όταν οι πελάτες μου μού δίνουν την ελευθερία να κάνω ό,τι θέλω, ειδικά όταν μου λένε “κάνε ό,τι τσιρκολίκι θες”! Χαχαχα!”

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...