HomeUrbanitiesCafe & BarΒρήκαμε το πιο κουκλίστικο μαγαζί του Ντεπώ,...

Βρήκαμε το πιο κουκλίστικο μαγαζί του Ντεπώ, σε έναν από τους ομορφότερους δρόμους της πόλης

 

φωτογραφίες: Nekti

Η Βαφοπούλου είναι ένας από τους πιο όμορφους δρόμους της πόλης. Αναμφισβήτητα όμως βοηθούν πολύ τα πανέμορφα μαγαζιά της περιοχής. Για εμάς μια ειδική θέση στην καρδιά μας είχε πάντα, τα τελευταία χρόνια, το Τhe Path.

Πίσω του βρίσκεται η Γιάννα η οποία έχει μεγαλώσει και συνεχίζει να ζει σε αυτήν τη γειτονιά. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το μαγαζί άνοιξε στην περιοχή  του Ντεπώ, γιατί είχε δημιουργηθεί η προσωπική επιθυμία για ένα καινούριο στέκι στη γειτονιά και η αίσθηση έλλειψης ενός μαγαζιού στην περιοχή, που ως χώρος μπορεί να καλύψει ανάγκες εξόδου, χωρίς να πρέπει κάποιος να κατέβει στο κέντρο.

“Παρ’ότι όντας σε πολύ κεντρικό σημείο, έχοντας τα υπέροχα πλατάνια σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου στην εξοχή. Επίσης όλα τα καταστήματα της Βαφοπούλου μαζί το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο καλύπτουν πολλές ανάγκες του κάθε επισκέπτη (ψώνια, φαγητό, καφέ, διασκέδαση) σε έναν δρόμο μόλις των διακοσίων μέτρων. Τέλος είναι ένας δρόμος που βρίσκεται σε πολύ κομβικό σημείο γιατί έχει πολύ εύκολη πρόσβαση από και προς το Κέντρο, την Καλαμαριά, την Χαριλάου, την Τούμπα και είναι «δύο» βήματα από την παραλία” μας είπε η Γιάννα.

Γι’ αυτό είναι ένα all day cafe/bar, στο οποίο δίνουν μεγάλη προσοχή τόσο στο να προσφέρουν έναν πολύ ποιοτικό καφέ (specialty coffee από Samba coffee roasters) όσο και μια μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερες φρέσκες μπύρες (από ελληνικές μικροζυθοποιίες) και πολύ προσεγμένα ποτά και cocktails.

Μεγάλη προσοχή δίνεται πάντα και στη μουσική που παίζει στο μαγαζί!

“Το ντεκόρ του είναι όλο από προσωπικές επιλογές, μία μίξη από επιρροές από διάφορα μαγαζιά του εξωτερικού αλλά κυρίως από μαγαζιά του Λονδίνου το οποίο επισκεπτόμουν συχνά λόγω μόνιμης διαμονής της αδερφής μου εκεί για πολλά χρόνια.  Τέλος ο χώρος του παταριού διαμορφώθηκε μετέπειτα σε work/study space, από ευγενικό αίτημα πελατών να υπάρχει ένας χώρος όπου μπορείς να εργαστείς ή να διαβάσεις στην περιοχή”.

“Το must drink μας είναι για το πρωί ο καφές που δουλεύουμε (samba coffee roasters) σε όλες του τις εκδοχές (espresso, cappuccino, freddo, φίλτρου, cold brew). Για το απόγευμα must drink είναι μία από τις 18 διαφορετικές ετικέτες από τις φρέσκιες μπύρες μας και τέλος για το βράδυ must drink είναι ένα από τα signature cocktails μας που όλες τις πεντανόστιμες συνταγές τους μας της έβγαλε ένας φίλος μας, μετρ του είδους”.

“Στην περιοχή ίσως μας κάνει ξεχωριστούς ότι είμαστε μία πάντα χαμογελαστή ομάδα γιατί είμαστε αγαπημένοι και περνάμε πολύ ωραιά μεταξύ μας και κυριολεκτικά αυτό «βγαίνει προς τα έξω»”

“Ο κόσμος που συχνάζει σε εμάς, αναλόγως βέβαια την ώρα, είναι όλων των ηλικιών. Το πρωί θα πετύχει κανείς εξήντα plus κυρίες και κύριους να πίνουν τον καφέ τους δίπλα σε εικοσάχρονους φοιτητές που διαβάζουν με ανοιχτά laptops. Τα βράδια αλλάζει το σκηνικό και θα συναντήσεις κυρίως άτομα από 20-25 έως 45 ετών που μάλλον έχουνε ίδια γευστικά και μουσικά γούστα. Πάντως μας αρέσει πολύ που συνυπάρχουν όλες οι ηλικίες αρμονικά χωρίς να υπάρχει ηλικιακός ρατσισμός. Θα έλεγα ότι κυρίως είναι άνθρωποι της ευρύτερης γειτονιάς αλλά με μεγάλη χαρά συνειδητοποιώ ότι πλέον όχι μόνο”.

Εάν κάποιος πεινάσει μπορεί να βρει μικρές γευστικές επιλογές όπως το κλασικό-τοστ-εγγύηση (είναι πραγματικά άπαιχτο!) σύντομα όμως θα μπουν στον κατάλογο σάντουιτς διάφορων συνδυασμών. “Τον χειμώνα θα επιστρέψουν cakes και αν μια παρέα θέλει μπορεί να παραγγείλει πίτσα από τις πολύ ωραίες πιτσαρίες της γειτονιά μας και να την φάει στον χώρο μας. Είμαστε πολύ cool με αυτό” λέει η Γιάννα.

The Path | Βαφοπούλου 28

Social | https://www.facebook.com/profile.php?id=100063657240304&sk=about | https://www.instagram.com/the_path_skg/

 

Related stories

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Σταμάτης Κραουνάκης γνωστοποίησε...

Οι ταινίες της εβδομάδας 02.05-08.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Άνοιξαν την πόρτα οι θεατές επιτέλους...

Ημέρα Ελευθεροτυπίας και Σινεμά

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου γιορτάζουμε...

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...