HomeΘέματαΘες και τίτλο?

Θες και τίτλο?

Μετά από ένα γεύμα με φιλέτο κοτόπουλο γάστρας είκοσι μυρωδικά, σαλάτα κόκκινο λάχανο – μαρούλι –κρεμμύδι φρέσκο, ρύζι καστανό αλ ντέντε, ο γκόμενος μου μού εύχεται με βλέμμα σκωπτικό ‘καλή νοσηλεία’ επειδή σιχαίνεται το ύφος μου. Ο έρως.

Μετά από έναν ψηλόλιγνο ντελικανή ποδηλάτη, αρχηγός σε ένα κόμμα ενός σύγχρονου πολιτεύματος γίνεται με ψηφοφορία του εαυτού του ανάμεσα σε μία επιλογή από διακόσιους τριάντα χιλιάδες πολίτες ένας αντικειμενικά παχύσαρκος συνταγματολόγος που ξέρει από οικονομικά. Η δημοκρατία.

Μετά από μια εκλογή ενός αρχηγού κόμματος, ένας εκπρόσωπος τύπου άλλου κόμματος επιπέδου αξιωματικής αντιπολίτευσης και με εμπειρία διακυβέρνησης κάνει επαίσχυντο λογοπαίγνιο με τη νόσο του Αλτσχάιμερ και το μέλλον της χώρας. Η συμπεριφορά.

Μετά από μια ευχάριστη ποδηλατάδα για να επιστρέψω αποκαμωμένη σπίτι, οδηγός αυτοκινήτου μου κάνει προσπέραση από δεξιά. Ο φόβος.

Είμαι τριάντα τρία για δύο μήνες ακόμα, πρέπει να βρω δουλειά, να είμαι παραγωγική, να περνάω καλά, να χαμογελώ, να μην γκρινιάζω, να συμπάσχω με το δράμα των άλλων, να βλέπω κάθε Κυριακή τους γονείς μου, να πάω το αυτοκίνητο για σέρβις, να τελειώσω το δεύτερο μεταπτυχιακό μου, να κάνω κορμί, να πληρώσω την πιστωτική και το κωλοτηλέφωνο, να βάλω τα ίδια ρούχα, να πάω σε κάποιο πάρτι επιτέλους, να πάρω ναρκωτικά και μερικά λεξοτανίλ για να μην σκοτώσω τον γκόμενο όταν μου ζαλίζει τις ωοθήκες, να γίνω όπως παλιά με την αδερφή μου, να βρω πάλι φίλους γιατί με γάμησαν όλοι από την κατάθλιψη, να ανοίξει αποτεφρωτήριο κάπου, να έρθει ο Μεσσίας με γόβα δέκα πέντε σεντιμέτρ, να την κοπανήσω από την χώρα, να μιλήσω για σεξ με την κολλητή και κάποιος να με πηδήξει στο Βερολίνο. Το όνειρο.

Άπαντα έχουν κοινό την ασθένεια. Στην παρέλαση θα έχω γιαούρτια στην τσάντα μου.

Άντρας της εβδομάδας: ο εκπρόσωπος τύπου. Επειδή η μάνα του θα ήθελε να πάθει Αλτσχάιμερ για να ξεχάσει ότι τον γέννησε. Είδες, βρε κουτό, αστειάκια?

Related stories

Ραντεβού στα λουλουδάδικα: Σε αυτή τη γειτονιά, είναι όλα ανθισμένα

γράφει η Έλλη Πελίτη/ Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου "Κρύβομαι μες στο...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Στέφανος Σκαρλακίδης

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Το Challengers αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις αίθουσες αυτή την περίοδο που διανύουμε

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος CHALLENGERS (2024) του Λούκα Γκουαντανίνο Διάρκεια: 132’ Η...

Αφιερώματα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Με αφορμή τοπικές προβολές και αφιερώματα,...

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...