HomeUrbanitiesΓαστρονομίαThe Food Stories | Γευστικά ταξίδια: Μεξικό

The Food Stories | Γευστικά ταξίδια: Μεξικό

Quesadillas με κοτόπουλο και μεξικάνικη σαλάτα Pico de Gallo



Το κρύο είναι τσουχτερό, ο ιδανικός καιρός για να μείνουμε μέσα και να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας ταινίες. Για το λόγο αυτό προτείνω ένα tv dinner νόστιμο, εύκολο και απολαυστικό! Συνοδεύουμε με μεξικάνικες μπύρες, μια ταινία με αναφορές στο Μεξικό και ταξιδεύουμε.

Υλικά για 2 άτομα
4 τορτίγιες
400 γρ κοτόπουλο στήθος
4 κουταλιές χυμό ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
200 γρ καλαμπόκι
200γρ τυρί τσένταρ
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι

Προαιρετικά
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
Τσίλι ή καγιέν κατά προτίμηση


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τόσο ώστε να σκεπάζει το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 20'. Μόλις περάσουν τα 20' κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 10' λεπτά μέσα στο νερό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c και σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε μια τορτίγια κάτω, βάζουμε 2 κουταλιές χυμό ντομάτας, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο όπως και το μισό σκόρδο. Αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Έπειτα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα καλαμπόκι και κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια. Καλύπτουμε με 100γρ τσένταρ, μια ακόμη τορτίγια από πάνω, πιέζουμε και τοποθετούμε στο φούρνο για 10' περίπου, θέλουμε να λιώσει το τσένταρ αλλά να μην σκληρύνει πολύ η τορτίγια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για την άλλη τορτίγια. Κόβουμε στα 4 και σερβίρουμε με σαλάτα Pico de gallo και sour cream ή μια ελληνική παραλλαγή στραγγιστό γιαούρτι.


Για τη σαλάτα Pico de gallo

για 2 άτομα


2 ντομάτες ή 10 ντοματίνια

1 κρεμμύδι

1/2 σκελίδα σκόρδο

4 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά jalapeno*

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 χυμό από ένα λάιμ

Αλάτι – πιπέρι


Προαιρετικά

1/2 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή


*αν δεν μπορείτε να βρείτε jalapeno βάλτε μια πράσινη ή τσίλι πιπεριά καυτερή, ή μια γλυκιά και λίγο τσίλι σε σκόνη,


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

jeannedome.blogspot.gr


link:

http://jeannedome.blogspot.gr/2015/04/chicken-quesadillas-served-with-pico-de.html


Follow me on:


Facebook – https://www.facebook.com/jeannedomecuisine/?

ref=bookmarks


Gmail – http://jeannedome.blogspot.gr/


Instagram- jeannedomeblog

Related stories

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...

Η Δήμητρα έχει ένα από τα ομορφότερα καφέ της πόλης, μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης

συνέντευξη στη Μαρία Καρασπύρου Η Δήμητρα Γρηγοριάδου είναι η ιδιοκτήτρια...

Αποκάλυψη τώρα , το χάος γύρω από την παραγωγή του αντιπολεμικού έπους του Φρανσις Φορντ Κόπολα

γράφει η Φανή Εμμανουήλ Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η...

Πού θα συναντηθούν πέντε επιτάφιοι για πρώτη φορά στα χρονικά, στην πόλη

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θρησκευτικότητας και...