Ο Θεσσαλονικιός Δημοσιογράφος, Γιάννης Νέγρης, παρουσιάζει τις Sweet Girls σε διαγωνισμό τραγουδιού που διοργάνωσε η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» το 1967 / Φωτογραφία: Αρχείο Μ. Νταλούκα
Στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκε το πρώτο αμιγώς γυναικείο ροκ συγκρότημα της χώρας, οι Sweet Girls, με τη Φανή Φωτίου (τότε Φανή Πατσαρίκα) στα φωνητικά και την κιθάρα, τη Βάσω Σικαρίδου επίσης στην κιθάρα, την Άννυ Γκιουζέ στο μπάσο, την Τζένη Φιλιππίδου στα πλήκτρα και την Αλίκη Γεωργίου στα τύμπανα – και στα χαρακτηριστικά ουρλιαχτά τους. Η τελευταία, μάλιστα, είναι η μετέπειτα σύζυγος του τραγουδιστή Πασχάλη.
Το συγκρότημα είχε φτάσει πολύ κοντά στο να κυκλοφορήσει έναν 7ιντσο δίσκο με μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, όμως για άγνωστους λόγους το project δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η δράση τους όμως, όσο διήρκεσε, ήταν έντονη. Εμφανίστηκαν ακόμη και στην Αθήνα, στην ίδια σκηνή με το συγκρότημα των Athenian Girls, ενώ συμμετείχαν και στο Φεστιβάλ Μαμούθ του 1966. Σε αυτή τη διοργάνωση, όταν η μπασίστριά τους δεν κατάφερε να ξεφύγει από την αυστηρή επίβλεψη της οικογένειάς της, τη θέση της πήρε προσωρινά ο Σωτήρης Αρνής των Forminx.
Η ιστορία των Sweet Girls είναι γεμάτη από μυστικά και μικρές «αποδράσεις». Τα περισσότερα κορίτσια του γκρουπ έπαιζαν κρυφά από τους γονείς τους, οι οποίοι είχαν άλλες προσδοκίες για εκείνες – κυρίως ακαδημαϊκές. Η Αλίκη Γεωργίου, για παράδειγμα, θυμάται πως εντάχθηκε στον Οδηγισμό για να έχει άλλοθι για τις πρόβες. Ο πατέρας της, αυστηρός και απαιτητικός, ήθελε να την δει γιατρό. Όταν όμως την είδε τυχαία να παίζει ντραμς σε μια μεγάλη συναυλία στο Παλέ ντε Σπορ, όπου εργαζόταν τεχνικός χωρίς να το γνωρίζει η κόρη του, ξεκίνησε το τέλος για τις Sweet Girls. Το μυστικό αποκαλύφθηκε όταν συγγενείς την αναγνώρισαν στη σκηνή και τηλεφώνησαν στη μητέρα της για… συγχαρητήρια. Η συνέπεια ήταν αυστηρή τιμωρία και οριστική διάλυση της μπάντας.
Όσο για την προσωπική της ζωή, η Αλίκη γνώρισε τον Πασχάλη όταν εκείνη ήταν μόλις 14 ετών. Η σχέση τους ξεκίνησε πλατωνικά, διακόπηκε από τον πατέρα της το 1964, και ξαναζωντάνεψε το 1967. Παρότι ο Πασχάλης πέρασε μια επιτυχημένη περίοδο στη Γερμανία, η οποία περιλάμβανε τέσσερις δίσκους και δύο τραγούδια στα charts – το “Oh Maria” και το “Weine nicht mama” – επέστρεψε στην Ελλάδα για να παντρευτεί την αγαπημένη του, στις 21 Ιουλίου 1975. Τα στέφανα άλλαξε ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος όπως αναφέρει το iefimerida.