HomeInterviewsΟ Ζερόμ γυρνά την Ελλάδα και κάνει...

Ο Ζερόμ γυρνά την Ελλάδα και κάνει μια στάση στον Εξώστη

Τον γνωρίσαμε από τη μουσική του και τους ρόλους που έχει παίξει, τον αγαπήσαμε από τις συνεντεύξεις που έχει δώσει, τον θαυμάσαμε για τον χαρακτήρα του! Τώρα τον βλέπουμε σε μια χαρούμενη, ταξιδιωτική εκπομπή στην ΕΡΤ1 κάθε Κυριακή στις 17.00! Με οδηγό το χιούμορ και τη διάθεση να γνωρίσει άγνωστες αλλά μαγευτικές γωνιές της Ελλάδας, να γίνει ένα με τους ντόπιους και να μυηθεί στον τρόπο ζωής, στις παραδόσεις και στις συνήθειές τους, ο Ζερόμ Καλούτα λέει «ναι» σε κάθε νέα πρόκληση!

Μπαίνει σε χωράφια, ανεβαίνει σε τρακτέρ, θερίζει, οργώνει και αρμέγει πρόβατα, εξερευνά δάση, σπήλαια και ιστορικά μονοπάτια, κατεβαίνει ποτάμια και δαμάζει κύματα, βουτά σε παγωμένα νερά, υφαίνει, κεντάει, μαγειρεύει φημισμένες τοπικές συνταγές και τραγουδά στα πιο απρόβλεπτα μέρη.

Η Αγγελική Παρασχά μίλησε μαζί του!

Πες μας λίγα πράγματα για εσένα σαν να μην σε ξέρουμε (αν και σε ξέρουμε και σε αγαπάμε!)

Είμαι ένας τραγουδιστής και ηθοποιός γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα.Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό που κάνω και αγαπάω ιδιαίτερα τις ταινίες. Γράφω τα τραγούδια μου, στίχους και μουσική αλλά συνεργάζομαι επίσης με μουσικούς που τα κάνουν ακόμα καλύτερα. Αγαπημένος μου άνθρωπος η μαμά μου. Παναθηναικός από μικρός αλλά και έχω μεγάλη αγάπη για τον Αγιο Θωμά στο Γουδί και τον Ηρακλή, ενώ στις ομάδες μου έχουν προστεθεί ο Πας Γιάννενα, Ο Φοίνικας Σύρου και ο Πανιώνιος.

Εμείς αλλάξαμε χρονιά μαζί σου- απο το σπίτι- πως ήταν αυτή η χρονιά για εσένα;

Η χρονιά αυτή ήταν ιδιαίτερη. Ξεκίνησε δυναμικά με την πρωτοχρονιάτικη συναυλία στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος μπροστά σε 13.000 κόσμο και συνεχίστηκε με εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές εντός και εκτός Ελλάδας και με αρκετά project που σιγα-σιγά κάνουν την εμφανισή τους. Πέρασα όμορφα υπήρξε αρκετή κούραση αλλά και δημιουργία κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο.

Φέτος σε βλέπουμε στην ταξιδιωτική εκπομπή ‘φτάσαμε’, πως αισθάνεσαι που ο κόσμος σε γνωρίζει όλο και περισσότερο; 

Η χαρά μου είναι μεγάλη τόσο για τους ανθρώπους που με γνωρίζουν όσο και για τα όσα γνωρίζω και ανακαλύπτω εγώ με τη σειρά μου. Η εκπομπή είναι μια αποκάλυψη γενικά αφού επισκέπτομαι μέρη εντυπωσιακά που δεν θα έβλεπα σε τόσο σύντομο διάστημα. Οι άνθρωποι έχουν πολύ ενδιαφέρον και το κάθε μέρος με εμπνέει στο μέγιστο βαθμό. Η ανταλλαγή εμπειριών και ιστοριών είναι το καλύτερο πράγμα που συμβαίνει.

Αν δεν είχες ασχοληθεί με όλα αυτά τα καλλιτεχνικά, τι επάγγελμα θα ήθελες να ακολουθήσεις;

Πιστεύω πως αν δεν είχα ασχοληθεί με τα καλλιτεχνικά, θα ήθελα να κάνω πράγματα που αφορούν κόσμο πάλι σε δημιουργικό επίπεδο. Θα ήθελα να είμαι μάγειρας, κοινωνικός λειτουργός ή διπλωμάτης. Είμαι μικρός ακόμα ίσως γίνουν μελλοντικά αυτά!

Τα πράγματα είναι λίγο περίεργα τα τελευταία χρόνια. Από πού αντλείς αισιοδοξία ;

Η αισιοδοξία για μένα αποτελεί τρόπο σκέψης και γενικής λειτουργίας, τα τελευταία χρόνια είναι μια προσωπική άμυνα σε όσα συμβαίνουν. Αντλώ αισιοδοξία από μέσα μου σκεπτόμενος όλα όσα έχω καταφέρει , φέρνω στο μυαλό μου τους αγαπημένους μου ανθρώπους , την «ομάδα στήριξης» και παίρνω κουράγιο. Πάντα πίστευα πως δεν θα μας συμβεί τίποτα καλό και φωτεινό όταν θέλουμε να είμαστε στο σκοτάδι ,η προσπάθεια και ο αγώνας μας είναι να είμαστε συντονισμένοι σε θετικές σκέψεις και να προστατεύουμε το μέσα μας με κάθε τρόπο.

Το αγαπημένο σου μέρος στην Ελλάδα; Στην Αθήνα;

Εχω πολλά μέρη που αγαπάω στην Ελλάδα, μαζί με αυτά που πήγα στο «Φτάσαμε», βάζουμε τη Θεσσαλονίκη και την Τζιά.

Η Αθήνα έχει φοβερά σημεία, η γοητεία του κέντρου της παραμένει αναλλοίωτη με το Παγκράτι και το Μετς να έχουν τα ηνία αλλά και τα βόρεια προάστια να είναι στις αδυναμίες μου.

Το αγαπημένο σου φαγητό;

Λατρεύω τα γεμιστά, το pondu (παραδοσιακό του Congo) με ρύζι και την ταυλανδέζικη κουζίνα.

Αγαπημένη ώρα της ημέρας;

Αγαπημένη ώρα της ημέρας είναι μετά τα μεσάνυχτα!

Ποιό τραγούδι παίζεις στο repeat αυτό τον καιρό;

Παίζω το «Φτάσαμε», το τραγούδι της εκπομπής και γράφω καινούργια τραγούδια.

Και για το τέλος… Τι σε θυμώνει; 

Με θυμώνει οτιδήποτε έχει να κάνει με την έκπτωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Το μίσος, το ψέμα, η αλαζονεία και τώρα τελευταία η αγένεια .

Και μια συμβουλή για όσους κυνηγάνε τα όνειρα τους όπως εσύ;

Να μην ακούνε τις συμβουλές μου ή και κανενός άλλου. Ν’ αγαπάνε τα όνειρά τους και να τα προστατεύουν, να δουλεύουν πολύ, να έχουν υπομονή και επιμονή, να εμπιστεύονται και να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...