HomeUrbanitiesΑπό τη Χιλή και το Πεκίνο, στο...

Από τη Χιλή και το Πεκίνο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένα κουκλίστικο διαμέρισμα

Φωτογραφίες: Ταξιαρχούλα Λούκου

WHO IS WHO: Είμαι η Suyin Tay, Χιλιανή. Λατρεύω τη διακόσμηση και τον σχεδιασμό, και παρόλο που σπούδασα μηχανικos στη Χιλή, η ζωή και οι προτεραιότητές μου με οδήγησαν στη δημιουργία τou The BaiTay, όπου δημιουργούμε προϊόντα deco-home που συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία της αργής ζωής-Slow life. Δημιουργούμε προϊόντα με μοναδικά και πολυλειτουργικά σχέδια. 

Το 2022 επιστρέψαμε λόγω της δουλειάς του συζύγου μου από το Πεκίνο της Κίνας και ζούμε με την 4χρονη κόρη μας στη Θεσσαλονίκη. Ένας από τους λόγους που επιλέξαμε να ζήσουμε στη Θεσσαλονίκη είναι η ποιότητα ζωής που μας προσφέρει αυτή η πόλη. Ζούμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου είναι πολύ εύκολο και ευχάριστο για μας να βρίσκουμε τα πάντα γύρω μας. Δεν χρησιμοποιώ αυτοκίνητο, πράγμα που με κάνει πολύ χαρούμενη. Η κόρη μου πηγαίνει σχολείο μόλις 200 μέτρα από το σπίτι μας, γνωριζόμαστε με τους γείτονές μας και απολαμβάνουμε τον πρωινό καφέ μας καθημερινά με φίλους και γονείς φίλων της κόρης μας. Εκτιμώ πολύ το να έχω μια “slow life”, που συμβαδίζει με τη φιλοσοφία του The Baitay, να απολαμβάνουμε αυτές τις μικρές στιγμές της ζωής. Απολαμβάνω πολύ τη ζωή στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα, αυτή η χώρα έχει απίστευτα και μοναδικά μέρη. 

ABOUT MY PLACE: Πάντα μου άρεσε το να ζω σε ένα μέρος που να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με εμένα, να με αντιπροσωπεύει και να με καλεί να το επισκεφθώ. Το να ξυπνώ σε ένα όμορφο μέρος με κάνει να ξεκινώ τη μέρα με καλή διάθεση. Το σπίτι μου το θεωρώ τον καταφύγιό μου, όπου στεγάζονται πολλές αναμνήσεις και η ιστορία αυτής της οικογένειας. Για παράδειγμα, στον τοίχο κρεμώ τις πρώτες δοκιμές εκτυπώσεων που κάναμε για τη δημιουργία των πρώτων υφασμάτων BaiTay. Τα λατρεύω και μου αρέσει να τα βλέπω, θυμάμαι όλο το δρόμο που έχουμε διανύσει με το BaiTay.

DETAILS PLEASE! Στα ράφια, συλλέγω μικρά αντικείμενα που έχω συλλέξει από τις περιπλανήσεις μας. Λατρεύω μια συλλογή από κινέζικα πινέλα καλλιγραφίας που βρήκα σε μια αγορά του Πεκίνου. Στο δωμάτιο της κόρης μας, πολλά από τα παιχνίδια της δημιουργήθηκαν από τη μητέρα μου που ασκεί την τέχνη του amigurumi. Με τον σύζυγο μου γνωριστήκαμε το 2010 στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και από τότε συλλέγουμε εμπειρίες από όλο τον κόσμο. Επίσης σαν ξένη, το γεγονός της «φωλιάς μου» μου δημιουργεί μια παραπάνω αίσθηση ασφάλειας και ζεστασιάς, ενας μικρόκοσμος που κάθε άνθρωπος μακριά από το μέρος του χρειάζεται να έχει. Λατρεύω το γεγονός ότι κάθε χώρος λέει μια ιστορία, και αυτό είναι αυτό που θέλουμε να μεταφέρουμε με το BaiTay. 

Με το BaiTay Ξεκινήσαμε σχεδιάζοντας υφάσματα για το σπίτι με καλλιτέχνες από τη Χιλή, τη Κολομβία και φέτος με μια Γαλλίδα καλλιτέχνη. Λατρεύω την ιδέα ότι αυτά τα υφάσματα είναι μοναδικά και περιορισμένα σε κυκλοφορία, ανήκουν σε ένα χώρο τέχνης, και τα οποία τώρα μπορούν να διακοσμούν ένα σπίτι. Tο BaiTay φέτος εισέρχεται στην αγορά της Ελλάδας, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας κάνει να ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων συλλογών, νέων προϊόντων, νέων σχεδίων. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BaiTay, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Ινσταγκραμ @thebaitay

 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...