Το “Παραγάδι” στην Άνω Τούμπα δεν είναι για story. Είναι για εκείνους που σέβονται το φαγητό και το χρόνο του. Από το 1989, μαγειρεύει όπως μάθαιναν κάποτε: αργά, με βούτυρο αληθινό και χέρι σταθερό. Εδώ, οι σαρδέλες δεν είναι “τάση”. Είναι ψημένες όσο πρέπει, με τη νοστιμιά που δεν έχει ανάγκη πολλά φτιασίδια. Το χταπόδι δεν είναι για καρδούλες και emoji – είναι λουκούμι, λες και το έφερε κύμα από νησί. Κι αν πετύχεις το κριθαρότο θαλασσινών… να ’χεις χρόνο. Θέλει υπομονή. Αλλά δε θα φας αλλού τέτοιο πιάτο.
Οι άνθρωποι στο “Παραγάδι” δε φωνάζουν. Δεν πιέζουν. Δε «σπρώχνουν» μενού. Σε φροντίζουν, όπως κάνουν με τους δικούς τους. Δε σε βλέπουν σαν πελάτη, αλλά σαν κάποιον που τους τίμησε. Το μαγαζί είναι παλιό, τίμιο. Από αυτά που λες: “Δεν έμειναν πολλά τέτοια”. Και όμως, υπάρχει ακόμα. Και δε ζητάει τίποτα άλλο, εκτός από το να πεινάς στ’ αλήθεια.
Παραγάδι, Στέφανου Γρηγορίου 26, Άνω Τούμπα, τηλ. 231 090 0883