Η διάσημη ελληνική ταινία Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) με τους Μάρω Κοντού και Γιώργο Κωνσταντίνου, γυρίστηκε σε ένα σπίτι στην καρδιά της Πλάκας, που σήμερα είναι γνωστό ως «οικία Κοκοβίκου».
Αν και στην ταινία το σπίτι κατεδαφίζεται, στην πραγματικότητα το κτίσμα παραμένει όρθιο – έστω και ερειπωμένο – και έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Με τη φήμη του να αναζωπυρώνεται μέσω των social media, όλο και περισσότεροι επισκέπτες καταφθάνουν για να το φωτογραφίσουν, να το δουν από κοντά και να αναπολήσουν σκηνές από τη θρυλική ταινία. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι το ίδιο αυτό σπίτι φιλοξενούσε κάποτε τον Οθωμανό ιατροδικαστή Χατζή Χαλίλ, ο οποίος πλήρωσε με τη ζωή του την άρνησή του να υπογράψει διαταγή για σφαγές Ορθοδόξων κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το κτίριο βρίσκεται επί της οδού Τριπόδων, ενός δρόμου με εντυπωσιακή ιστορική βαρύτητα.
Η Τριπόδων θεωρείται ο αρχαιότερος δρόμος της Αθήνας – και ολόκληρης της Ευρώπης – με τα αρχικά του σημεία να συμπίπτουν με αυτά που χρησιμοποιούσαν οι Αθηναίοι στην αρχαιότητα. Πήρε το όνομά του από τους χάλκινους τρίποδες που τοποθετούνταν σε βάθρα για να τιμηθούν οι νικητές θεατρικών αγώνων, δημιουργώντας έναν δρόμο-ύμνο στον πολιτισμό. Από εκεί έχουν περάσει προσωπικότητες όπως ο Παπαδιαμάντης, η Μελίνα Μερκούρη και ο Χορν, ωστόσο, το σπίτι των Κοκοβίκων παραμένει η σταρ του δρόμου, κουβαλώντας πάνω του τόσο την ιστορία του ελληνικού σινεμά όσο και της ίδιας της χώρας.