Για πολλά χρόνια, οι κυρίες της αριστοκρατίας της Θεσσαλονίκης, με τα εντυπωσιακά καπέλα και τα πολύχρωμα ομπρελίνα, έκαναν στάση στις βιτρίνες για να χαζέψουν τα εμπορεύματα. Αργότερα, νεαρές γυναίκες και μεγαλύτερης ηλικίας επισκέπτονταν τον όροφο για να προμηθευτούν καλλυντικά, κρέμες προσώπου και σώματος, καθώς και αντηλιακά. Η χαρακτηριστική μυρωδιά της πούδρας έχει αποτυπωθεί στους τοίχους, φέρνοντας πίσω τις μνήμες αυτών των χρόνων.
Λίγοι, όμως, γνωρίζουν ότι στο υπόγειο του κτιρίου βρίσκονται τα θεμέλια του Πέτρινου Χανιού (Taş Hani), το οποίο χάρισε για πολλά χρόνια το όνομά του στο μικρό στενό των Λαδάδικων. Το Εμνιέτ Χαν, ένα διατηρητέο κτήριο του 20ού αιώνα, στην οδό Εδέσσης, λίγο πιο πάνω από την Τσιμισκή, αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα της παλιάς Θεσσαλονίκης. Είναι ένα από τα ελάχιστα γραφειακά κτίρια της οθωμανικής εποχής που διασώθηκε από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 και στέκεται ακόμα ως ζωντανό δείγμα της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης.
Σήμερα στην “καρδιά” του φιλοξενεί ένα χρωματοπωλείο ενώ “κοιτάζει” κάθε μέρα τη μέκκα των χίψτερ, το Ypsilon, όπου μπαινοβγαίνουν ψαγμένα τυπάκια και Θεσσαλονικιούς που θέλουν να πίνουν τα ποτά τους στην καρδιά της παλιάς εμπορικής πόλης.