Μπαμπάδες και ποντικάκια, και παπουτσάκια! Όσα έτρωγαν οι μαμάδες μας και δοκιμάσαμε κι εμείς, τα παιδιά των 80s υπάρχουν ακόμα. Τα βρήκαμε στη Δορκάδα, στην Κασσάνδρου.
Το Ζαχαροπλαστείο ιδρύθηκε το 1936 και από τότε φτιάχνει αυθεντικά γλυκά, παρασκευασμένα με αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές. Στα ψυγεία και στα ράφια του θα βρεις παραδοσιακά κουλουράκια και γαλακτομπούρεκο, κρέμες, ριζόγαλα, μπαμπάδες, παστούλες και σοκολατόπιτες. Μούρλια!
Η Δορκάδα όμως κρύβει στο εσωτερικό της και μια άλλη ξεχασμένη τέχνη. Την τέχνη του παγωτού «Ντοντουρμά», που στα Τούρκικα σημαίνει παγωμένο. Εμείς όμως σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και το παγωτό σύκο. To die for! Το κατάστημα που στεγαζόταν από το 1961 στην οδό Κασσάνδρου 91 έχει μεταφερθεί στο νούμερο 66 της ίδιας οδού λόγω ανάγκης μεγαλύτερου χώρου.
Κασσάνδρου 66, Θεσσαλονίκη