HomeUrbanitiesΗ μπυραρία στη Χαλκιδική με τον τρελό...

Η μπυραρία στη Χαλκιδική με τον τρελό ιδιοκτήτη, τους δράκους, τα μεσαιωνικά πάρτυ και μια αγριεμένη σερβιτόρα

Η μπυραρία, Διψασμένος Δράκος, είναι μια θεματική μπυραρία με θέμα τον μεσαίωνα και το φανταστικό, και βρίσκεται στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Εκεί θα βρείτε τον Αλέξανδρο, και την Κατερίνα που οι θαμώνες την αποκαλούν… αγριεμένη σερβιτόρα!

Πριν μερικές μέρες διοργάνωσαν ένα μεσαιωνικό φεστιβάλ και η προσέλευση ήταν αναπάντεχα μεγάλη! Βλέπεις εδώ φωτογραφίες. Σήμερα μιλάμε με τα παιδιά που κρύβονται πίσω από όλα αυτά τα παραμυθένια πράματα και θάματα…

“Κάναμε το μέρος που εμείς θα θέλαμε να πηγαίνουμε” λέει ο Αλέξανδρος ιδιοκτήτης και dungeon master. “Ένα μέρος που θα μας πήγαινε σε ένα δικό μας φανταστικό κόσμο. Και θα βρίσκαμε εκεί κι άλλους σαν κι εμάς. Έχω τη δική μου συλλογή από βιβλία, επιτραπέζια, φιγούρες, γλυπτά από δράκους κτλπ και μερικά από αυτά διακοσμούν τον χώρο μας”.

Ο Αλέξανδρος

“Όσον αφορά τη δημιουργία της μπυραρίας δεν είμαι μόνος. Είχαμε πολλή βοήθεια από μια φίλη μας αρχιτέκτονα και μηχανικό την Αναστασία Μινά. Και φυσικά πρέπει να πω ότι η Κατερίνα είναι η μισή δύναμη και παραπάνω, καθώς ότι βλέπεις μέσα στο χώρο του Δράκου έχει περάσει απ’ τα δικά της χέρια”.

Η ιστορία πριν το Δράκο

O Διψασμένος Δράκος βρήκε κι άλλους διψασμένους για παιχνίδι στη Χαλκιδική! “Ανοίξαμε τον Μάρτιο του 2022, μετά την πανδημία. 1.5 χρόνο τώρα η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό που κάνουμε και αγαπάμε είναι φανταστική. Έχοντας μια μπυραρία στη Χαλκιδική, το χειμώνα είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα από οικονομικής άποψης, αλλά το γεγονός ότι έρχονται από μακριά για μας επισκεφθούν είναι που μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε”.

“Είμαι στον χώρο της εστίασης ήδη 15 χρόνια. Πριν το Thirsty Dragon βρισκόμουν σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Είμαι μεγάλος οπαδός της φανταστικής λογοτεχνίας και των παιχνιδιών φαντασίας (επιτραπέζια και ηλεκτρονικά). Η βιβλιοθήκη μας είναι γεμάτη με αρκετές σειρές βιβλίων, που πάντα γέμιζαν το μυαλό μας με ιστορίες και εξίταραν την φαντασία μας”.

H Kατερίνα μας λέει: “Η ανταπόκριση του κόσμου στα event που κάνουμε είναι μεγάλη αν σκεφτείς ότι βρισκόμαστε μακριά από το αστικό κέντρο. Βοηθάει πολύ το γεγονός ότι βάζουμε δικά μας λεωφορεία και έτσι είναι πιο εύκολο να μας επισκεφθούν στα θεματικά μας event”.

   

“Ένα tavern Inn εποχής σαν και αυτά που παίζαμε στα παιχνίδια μας και διαβάζαμε στα βιβλία μας, λέγαμε ότι θα ήταν τέλειο για μας. Θα ήμασταν εκεί κάθε μέρα! Δυστυχώς όμως ένα τέτοιο μέρος δεν υπήρχε για μας. Και το φτιάξαμε εμείς” συμπληρώνει ο Αλέξανδρος.

Τι δουλειά έχει ένα μεσαιωνικό πάρτυ στη Χαλκιδική;

“Το φεστιβάλ ήταν κάτι που θέλαμε πολύ να κάνουμε και συζητούσαμε μαζί με άλλους φίλους μας. Πήραμε την απόφαση γιατί θέλαμε να συσπειρώσουμε όλο αυτό τον κόσμο που λατρεύει το φανταστικό και τη μεσαιωνική αισθητική και να κάνουμε μια γιορτή για να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε και να ανταλλάξουμε γνώσεις και απόψεις”.

Η Κατερινα

Η ζωή στη Χαλκιδική το χειμώνα είναι αρκετά ήρεμη. Ήρθε τώρα ο Διψασμένος Δράκος να ταράξει τα νερά!

Related stories

Δεκεμβριανά 1944 – Η αποτύπωση στον Θίασο του Θ. Αγγελόπουλου

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Σαν σήμερα πριν 79 χρόνια ξεκίνησε...

Έκθεση | Με τίτλο «Σύμβολα Εξουσίας στην Υφαντική Τέχνη»

Η Galerie Dora Penga, βγαίνει από τον γνώριμο χώρο...

Κριτική Βιβλίου | Μπενχαμίν Λαμπατούτ «MANIAC».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Μπενχαμίν Λαμπατούτ «MANIAC». Μετάφραση Αγγελική Βασιλάκου....

Δυο YouTubers τρώνε σε παλιά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης: Έγινε #2 στις τάσεις

Viral έγινε video με δύο Youtubers που δοκιμάζουν φαγητά...