Η ταβέρνα “Σκάβαλα” είναι από εκείνα τα μέρη που δεν χρειάζονται φανφάρες για να σε κερδίσουν. Σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του βουνού, με καθαρό αέρα και θέα που σε γαληνεύει, είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσεις μια αυθεντική, τίμια ελληνική κουζίνα.
Η ιστορία του ονόματος πάει πίσω στα χρόνια που η περιοχή ήταν γεμάτη σκάμματα και μεταλλεία χρυσού και αργύρου, και αν κάνεις μια βόλτα στα μονοπάτια γύρω από το χωριό, μπορεί να βρεις ακόμα ίχνη από εκείνη την εποχή. Σήμερα, όμως, το πραγματικό «θησαυροφυλάκιο» είναι η κουζίνα της κ. Ανθούλας. Η μαστοριά στο ψήσιμο, η ποιότητα του κρέατος και οι μερίδες που δεν τσιγκουνεύονται σε κάνουν να καταλάβεις γιατί η ταβέρνα έχει αποκτήσει τη φήμη της.
Αν βρεθείς στην Παλιά Καβάλα, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και έλα εδώ βραδάκι, όταν η δροσιά πέφτει και η φωτιά από την ψησταριά φτιάχνει την τέλεια ατμόσφαιρα. Θα φύγεις σκασμένος και χαμογελαστός.