Πρόσωπα αγαπημένα που το όνομά τους είναι συνώνυμο με το φαγητό μας μιλάνε για τις κρυφές γαστρονομικές απολαύσεις τους, τι έχουν πάντα στο ψυγείο και ποιο φαγητό είναι αυτό που τους κάνει να αισθάνονται αγάπη και θαλπωρή.
Γράφει η Αγγελική Παρασχα
Χωρίς αμφιβολία όλοι μας λατρεύουμε το φαγητό.
Η συζήτηση για το φαγητό είναι η μόνη συζήτηση που δεν θα σε βγάλει από τα ρούχα σου . Γύρω από ένα τραπέζι μπορεί εύκολα να ανάψουν τα αίματα για την πολιτική αλλά ποτέ επειδή κάποιος δεν τρώει μπάμιες. Οι άνθρωποι λατρεύουν να μιλάνε για φαγητό, είναι μια παγκόσμια γλώσσα και έχει τρομερό ενδιαφέρον να ακούμε ιστορίες για τις διατροφικές προτιμήσεις των άλλων. Τι τρώνε για μεσημεριανό; Τι θα μαγείρευαν μια Κυριακή και τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο τους.
Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης μας άνοιξε το ψυγείο του, στην Αθήνα, στην υπέροχη κουζίνα του! Τρυπώσαμε στο πιο αυθεντικό ψυγείο, με προϊόντα από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερες γεύσεις και νοστιμιές. Ο Βασίλης είναι γνήσιος και δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, μαγειρεύει ωραία και τα λέει ακόμη πιο ωραία. Υμνεί συχνά την κουζίνα της μαμάς του αλλά και της δικής μας. Αυτά που τρώγαμε όλοι μικροί.
Ζβαν, κορν μπιφ, κρέμα γάλακτος. Σε μεγάλες ποσότητες. Όπως τα έκανε η γιαγιά μας όταν ανακάλυψε αυτά τα υλικά εκεί σε κάποιο χωριό ή ακόμη και στις μεγάλες πόλεις. Ο Βασίλης όμως έχει και νοστιμιές που δεν βρίσκεις εύκολα σε μια κουζίνα. Χρυσάνθεμα τουρσί και γρύλλους με καραμέλα από την Ιαπωνία. Μίσο αλλά και πελτέ ντομάτας. Βαζάκια με νοστιμιές.
Ένα γεμάτο ψυγείο όπως πρέπει να είναι το ψυγείο ενός ανθρώπου που μπορεί να σε σώσει από την πείνα ανά πάσα στιγμή, που καλεί κόσμο, που κάνει τραπέζια και αγαπάει να δίνει.
- Βασίλη γυρνάς σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα. Ποιο φαγητό σε παίρνει αγκαλιά;
Αγκαλιά με παίρνουν τα σουβλάκια του Κάβουρα από τα Εξάρχεια.
Ρωσική μουστάρδα
- Τι απαγορευμένο κρύβεις στο καλάθι του σούπερ μάρκετ;
Κρυφή απόλαυση είναι το swan λαντσιον μιτ.
- Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου;
Από το ψυγείο μου δεν λείπει ποτέ το ροζέ κρασί . Πάντα με πάγο !
Γρυλλοι με καραμέλα απο Ιαπωνία
Χρυσανθεμα τουρσι
- Όταν καλείς κόσμο στο σπίτι τι υπάρχει πάντα στο τραπέζι;
Στο τραπέζι το καλοκαίρι υπάρχουν πάντα ντομάτες και τον χειμώνα κουνουπίδι.
Aντζούγιες
- Μια αγαπημένη συνταγή από το χρονοντούλαπο.
Αγαπημένη συνταγή, παλιακή κορν μπηφ ομελέτα
Υλικά: 1 κονσέρβα κορν-μπιφ
4 αυγά
Φρέσκα κρεμμυδάκια
1/3 ματσάκι άνιθο
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά
Κόβουμε το κορν μπιφ σε χοντρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι
Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά και τα αδειάζουμε στο τηγάνι
Προσθέτουμε άνιθο και τηγανίζουμε λίγο ακόμη. Δεν θέλουμε να σφίξει πολύ το αβγό οπότε προσέχουμε να την κατεβάσουμε έγκαιρα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε άνιθο και σερβίρουμε.