Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις με κοινές μα και παράλληλες πορείες στο διάβα της ιστορίας, πολυεθνοτικοί καμβάδες μα και σταυροδρόμια πολιτισμών, παραδοσιακά, πρωταγωνιστούν όχι μόνο στην ανεξάντλητη παλέτα των γεύσεων αλλά και της γαστρονομικής πρωτοπορίας.
Το ιστορικό πατσατζίδικο Τσαρούχας συνεχίζει την προσπάθεια ανάδειξης της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με πρωταγωνιστικό πιάτο φυσικά τον πατσά, αλλά και καινοτομικών γευστικών απολαύσεων.
Φέτος, τιμώντας την παγκόσμια ημέρα πατσά, ο “Τσαρούχας” θυμίζει ότι ο πατσάς ενώνει τους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας, ανακαλεί τις μνήμες που συνδέουν την Πόλη με την πόλη μας και καλεί σε μια μοναδική εμπειρία.
Με πρωτοβουλία της επιχείρησης, οι καταξιωμένες chef Μαρία Εκμεκτσίογλου και Şemsa Denizsel θα παρουσιάσουν τον πατσά αλλιώς, σε δύο πρωτοποριακές συνταγές.
Με την πεποίθηση ότι “η γεύση μας ενώνει”, η ξεχωριστή γιορτή του πατσά θα πραγματοποιηθεί στο πατσατζίδικο “Τσαρούχας” την Πέμπτη 24/10/2024, από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.
Η εκδήλωση οργανώνεται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και του τμήματος Τουρισμού. Θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Δημητρίων και εντάσσεται στις δράσεις της Θεσσαλονίκης ως μέλους του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τη γαστρονομία.