HomeUrbanitiesTo «Παντοπωλείον της Θεσσαλονίκης»

To «Παντοπωλείον της Θεσσαλονίκης»

Στα παλιά τα χρόνια τα παντοπωλεία ήταν μικρά μαγαζάκια με τα απαραίτητα υλικά αγαθά και τις πρώτες ύλες για μία απλή ζωή αλλά και σημείο συνάντησης. Πήγαινες για ντομάτες, έβγαζες να πληρώσεις και έβλεπες την κυρία Αριάδνη του Ανέστη στην πόρτα. Έπιανες κουβέντα και ξεχνούσες το φασολάκι. Εν έτει 2014 όπου ο αγώνας είναι καθημερινός και αυξανόμενος τα σουπερμάρκετ όχι μόνο δεν αποτελούν χώρο συνευρέσεων αλλά είναι και υπερπολυτελή μέγαρα με γυαλισμένα πατώματα και εξονυχιστικό φωτισμό χειρουργείου.

Όταν πρωτομπήκα στο «Παντοπωλείον της Θεσσαλονίκης» στην Κομνηνών σάστισα, θυμήθηκα πως ήταν να μπαίνεις σ’ένα μικρό μαγαζάκι όπου σε χαιρετάει κάποιος με χαμόγελο, σου θυμίζει πως έχει φέρει καλές φακές και σου πασάρει και ένα σακουλάκι μουστοκούλουρα.

Κάπου εκεί, απέναντι από ένα πολυτελές ξενοδοχείο και σ’ένα δρόμο που πάει να σβήσει – άσχετο που έχει τα πιο ωραία κτίρια της πόλης μας μαζεμενα εκεί – έχει το μαγαζί του ο Γιώργος. Το «Παντοπωλείον της Θεσσαλονίκης» είναι ένα μαγαζάκι που ξεχειλίζει από καλούδια – μια λέξη που σχέδον δεν θέλω να λέω. Έχει αλλαντικά και τυριά που σε κάνουν να γλύφεις το πιάτο σου, αλάτι και πιπέρι σε διάφορους χρωματισμούς και γεύσεις, μπύρες, δημητριακά, μαγιονέζα και μουστάρδα, κρασιά κόκκινα και λευκά, σαμπάνιες και άλλα χωνευτικά ποτά, μια μεγάλη ποικιλία τσάι και καφέ, ζυμαρικά, όσπρια και αν συνεχίσω να γράφω μάλλον θα πρέπει να φτιάξω μια μακαρονάδα για να ηρεμήσω! Εκεί μέσα θα βρείς τη χαρά σου εάν σου αρέσει το design συσκευασίας και αν είσαι φρικιό με το πόσο όμορφα είναι τα μπουκαλάκια αλατιού από τη Γαλλία. Στο κεντρικό ψυγείο και πίσω από τους πάγκους με τα αλλαντικά και τυριά βρίσκεται ένας παράδεισος μυρωδιάς και γεύσης. Άν οργανώνεις πάρτυ ή ετοιμάζεις ρομαντικό dinner for two (καλή ώρα όπως ο υποφαινόμενος) και θες βοήθεια θα αφεθείς στα χέρια των ειδικών – πρόσφατα με εξυπηρέτησαν και για ένα γενέθλιο πάρτυ. Επίσης στο υπόγειο θα βρεις αμέτρητα πραγματάκια για να παίξεις τον «International Chef 2014» με γεύσεις από Ασία, Αμερική και Αφρική.

Κάνε ένα πέρασμα από εκεί αύριο κιόλας! Έρχεται σαββατοκύριακο και σίγουρα κάποιος θα περάσει από το σπίτι για τσιμπητό και μπύρες. Να περνάμε καλά (όσο γινεται)…

Related stories

4ο TFSF – “Η Ελπίδα σας προωθείται” του Νεκτάριου Θεοδώρου

Για 4η συνεχόμενη χρονιά το Thessaloniki Free Short Festival...

Η κορυφαία make up artist Μαρία Παγωνάκη έχει το άγγιγμα του Μίδα στην ομορφιά

Συνέντευξη: Ειρήνη Τερζίδου Η Μαρία Παγωνάκη είναι το όνομα που...

120 χτύποι το λεπτό. Η ουμανιστική ταινία, ωδή της συλλογικότητας

BPM (120 Beats Per Minute) (2017) Αρχές της δεκαετίας του...