HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Αν αγαπάτε την μεξικάνικη κουζίνα και τις πικάντικες γεύσεις.



Υλικά για 4 μερίδες:

1 κιλό γλώσσα μόσχου (μία ολόκληρη μικρή)

2 πράσινες πιπεριές κέρατο

2 κόκκινες πιπεριές

1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο

200 γρ μαγιονέζα

100 γρ Mole Puebla (έτοιμο σε ντελικατέσεν)

1 λάιμ το χυμό και το ξύσμα του

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη γλώσσα κάτω από τρεχούμενο νερό για 10 με 15 λεπτά περίπου.

Μετά την βράζουμε για μιάμιση με δύο ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει. Την κρυώνουμε αμέσως με πολύ πάγο για να αφαιρέσουμε πιο εύκολα την πέτσα της και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Στην συνέχεια κόβουμε σε πολύ ψιλά κυβάκια τις πιπεριές και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και αλατοπιπερώνουμε.

Μετά σε δύο μέρη μαγιονέζας βάζουμε ένα μέρος μόλε και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε στο πιάτο πρώτα την σάλτσα μόλε, μετά βάζουμε τη γλώσσα και από πάνω τις πιπεριές.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για γλώσσα μόσχου να χρησιμοποιήσετε αρνίσια γλωσσάκια.

Related stories

Αξίζει (να το αγγίξεις), το “OUT 1: Noli Me Tangere, του Ζακ Ριβετ

της Μαρίας Μπασμπαγιάννη - ipolinstinplage (Instagram: ipolinstinplage) Το "Out 1:...

Διαγωνισμός, σουβλάκια και νταούλια: Αυτό το Τσικνοπάρτι δεν το χάνεις

Το μεζεδοπωλείο Γιαγκίνι στον Εύοσμο ετοιμάζει το πιο τρελό...

Επεκτείνεται το μέτωπο της παλιάς παραλίας

Η παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να απλωθεί προς...

Επένδυση-βόμβα στο Ωραιόκαστρο: Το νέο προάστιο της Θεσσαλονίκης

Η πολυαναμενόμενη επέκταση του σχεδίου πόλης στο Ωραιόκαστρο, που...

5 ντοκιμαντέρ που πρέπει να δεις στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Συμβαίνει τώρα: Πέντε ντοκιμαντέρ αποκαλύπτουν όσα κρύβονται πίσω από...