HomeMind the artΜουσικήΤο ΙN-EDIT Greece 2019 - Thessaloniki Edition...

Το ΙN-EDIT Greece 2019 – Thessaloniki Edition επιστρέφει …δριμύτερο!

Γιορτάζοντας τα 6 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα και συνεχίζοντας το παγκόσμιο ταξίδι του, το ΙN-EDIT Festival «πιάνει» λιμάνι. Για πρώτη φορά, εκτός από τις ιστορικές αίθουσες του «Ολύμπιον» και του «Παύλου Ζάννα», το INEDIT θα πλημμυρίσει με εικόνες, μουσική, πάρτι και events και την Αποθήκη Δ (Λιμάνι). Οι αίθουσες «Φρίντα Λιάππα» και «Τώνια Μαρκετάκη» εντάσσονται στο δυναμικό του φεστιβάλ, πάντα με την ίδια υπόσχεση: ότι πουθενά δεν θα δεις τόση μουσική!

Το φετινό ταξίδι του INEDIT σε ολόκληρο τον πλανήτη επισκέπτεται το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, τη Ρώμη, το Μπουένος Άιρες, την Αθήνα, το Σαντιάγκο, την Μπογκοτά, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη και τη Θεσσαλονίκη, προτού επιστρέψει τον επόμενο Οκτώβριο στη Βαρκελώνη, εκεί δηλαδή απ' όπου ξεκίνησε αυτή η μαγική διαδρομή, πριν από 16 χρόνια.

Από τις 17 έως και τις 21 Απριλίου 2019, στις 4 αίθουσες του φεστιβάλ, ο Elvis –the king- Presley αφήνει για μια στιγμή τον θρόνο του και συναντά τους μύθους και την ιστορία της SKA, οι Radiohead και ο Joe Strummer συνομιλούν με το ακορντεόν τουAstor Piazzola, η ένταση του Queercore πανκ κινήματος ισορροπεί αρμονικά με τις τζαζ μελωδίες της Blue Note Records. Μια ισορροπία που αναζητεί, μάταια και απεγνωσμένα όπως κάθε θρυλική μορφή της μουσικής, και ο Leonard Cohen στην Ύδρα, στο πρόσωπο της μούσας του Marianne και τον ελεύθερο έρωτα.


Φέτος περίοπτη θέση στο INEDITGreece έχει τα Ελληνικό τμήμα του φεστιβάλ. Με το βλέμμα στραμμένο στον μεγάλο μας στόχο, να στηθεί ένα Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα, για πρώτη φορά παρουσιάζουμε μερικά από τα καλύτερα ελληνικά μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών. Κι αυτό, σας υποσχόμαστε, είναι μόνο η αρχή!

Εκτός από τα μουσικά ντοκιμαντέρ, οι ιστορίες του IN-EDIT συνεχίζονται και έξω από τη σκοτεινή αίθουσα. Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα προβολών συμπληρώνεται από πάρτι, συναυλίες, παρουσιάσεις και dj sets.


Το IN-EDIT θα σας βυθίσει για μια ακόμη χρονιά στο παρασκήνιο του μουσικού κόσμου. Καταγράφοντας, με την ίδια ειλικρίνεια, τις στιγμές δόξας αλλά και τις εντάσεις, τις συντριβές και τις συγκινήσεις που μόνο η μουσική μπορεί να προκαλέσει. Παράλληλα, αποτυπώνει τις οικουμενικές διαστάσεις της μουσικής, την απίστευτη ποικιλία μορφών και αποχρώσεων που αποκτά ανάλογα με τη χώρα, την πόλη ή τη γλώσσα.


Για 5 ημέρες το IN-EDIT Greece θα μας ταξιδέψει με μουσικές και εικόνες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, παρουσιάζοντας τις πιο σπουδαίες μουσικές ιστορίες που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Stay tuned!

Γιατί δεν θα δεις πουθενά… τόση μουσική!

Παρακολουθήστε όλα τα νέα του IN-EDIT Greece εδώ:

Επίσημη ιστοσελίδα: www.in-edit.gr

Facebook page: www.facebook.com/InEditGreece

Facebook Event:www.facebook.com/events/396121454296209/

Instagram: instagram.com/ineditgreece

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...