HomeUrbanitiesCafe & BarΑυλίτσα, πολύχρωμες γλάστρες, ταράτσα με λαμπάκια: Σαν...

Αυλίτσα, πολύχρωμες γλάστρες, ταράτσα με λαμπάκια: Σαν ελληνική ταινία το πιο νοσταλγικό καφέ μπαρ στα ανατολικά

Στα ανατολικά της πόλης, επί της οδού Βούλγαρη, υπάρχει ένα καφέ που μοιάζει βγαλμένο από ελληνική ταινία του παλιού καλού κινηματογράφου. Πρόκειται για τη «Λατέρνα», ένα μέρος που συνδυάζει την αυθεντική ελληνική φιλοξενία με μια αισθητική που ξυπνά μνήμες από τις ρομαντικές ταινίες της δεκαετίας του ’60.

Η ταράτσα του καφέ είναι ο πραγματικός θησαυρός του. Με θέα τη γειτονιά από ψηλά, μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ το πρωί και το βραδύ δροσιστικά κοκτέιλ, βλέποντας τα σπίτια της πόλης να απλώνονται σαν πίνακας ζωγραφικής με πολύχρωμα φώτα. Ο προτζέκτορας στην απέναντι πολυκατοικία και τα στοιχάκια που κοσμούν την ταράτσα (κι όχι μόνο) προσδίδουν μια νοσταλγική πινελιά. Τα βράδια, τα φώτα της πόλης δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό, ιδανικό για ρομαντικές στιγμές και κουβέντες με φίλους.

Κατεβαίνοντας από την ταράτσα, η αυλή του καφέ προσφέρει μια εξίσου μαγευτική εμπειρία. Τα πεζούλια και τα τραπεζοκαθίσματα, κρυμμένα από τα αδιάκριτα βλέμματα προσφέρουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε κάποιο παραδοσιακό χωριό ή ακόμα και σε νησί.

Με την πανέμορφη ταράτσα του και τη μαγευτική αυλή του, το καφέ αυτό αποτελεί έναν μικρό παράδεισο στα ανατολικά, ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθεί κανείς για να ζήσει μια εμπειρία βγαλμένη από τα πιο όμορφα ελληνικά κινηματογραφικά όνειρα.

Βούλγαρη 64, Θεσσαλονίκη

Related stories

Μήνας Pride – 30 προτάσεις LGBTQ+ ταινιών 

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Φέτος, στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα...

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Europride που ξεκίνησε χθες

Με σύνθημα «Persevere Progress Prosper» (Επιμονή Πρόοδος Ευημερία), οι...

Ο Θοδωρος έκανε την αρχαιολογία viral

Συνέντευξη στη Χρύσα Πλιάκου/ Φωτογραφίες: Tάσος Αναγνώστου Σίγουρα έχει πέσει...

Πού μπορείς να φας ακόμη τις πάστες και τα γλυκά των παιδικών σου χρόνων

Μπαμπάδες και ποντικάκια, και παπουτσάκια! Όσα έτρωγαν οι μαμάδες...