HomeΘέματαΜέρες και νύχτες στην Αθυτο: Πού να...

Μέρες και νύχτες στην Αθυτο: Πού να μείνεις, πού να φας, τι να κάνεις

Η Χαλκιδική έχει πάντα κάτι να σου προσφέρει, όσα καλοκαίρια κι αν περάσεις κοντά της. Άλλοι προτιμούν το πρώτο πόδι, άλλοι το δεύτερο, άλλοι την πολυκοσμία, άλλοι την απόλυτη ησυχία αλλά όλοι συμφωνούν σε ένα. Η Άθυτος είναι σημείο αναφοράς.

Η Άθυτος, αρέσει σε όλους, γιατί έχει κάτι διαφορετικό. Είναι ένα πανέμορφο χωριό στην άκρη ενός βράχου, ο οποίος καταλήγει στη θάλασσα, και όταν βρεθείς εκεί νιώθεις πως είσαι σε ένα νησί, και απέχει μόλις 45 λεπτά από την πόλη.

Palatino, ένα παλατάκι μέσα σε μια όαση

Στον κόσμο του Palatino, o χρόνος σταματά όποτε θες εσύ.

Μείναμε στο πανέμορφο Palatino στην άκρη του χωριού. Είναι χτισμένο μέσα σε μια έκταση 20 στρεμμάτων, έχει ένα τεράστιο κήπο τρομερά χαριτωμένο γεμάτο λουλούδια και τραπεζάκια για άραγμα, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο τένις και παιδική χαρά!

10 cozy δωμάτια δύο, τριών ατόμων ή και οικογενειακά δίχωρα studio που μπορεί να φιλοξενήσει 5 με 6 άτομα σας περιμένουν για να σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης.

Τα δωμάτια διαθέτουν κουζίνα, μπάνιο, μπαλκόνι, air condition και tv.

Ο εξωτερικός χώρος είναι ένας μικρός παράδεισος, με πολύ πράσινο, γήπεδο τένις και πινγκ πονγκ και barbeque.

Διαθέτει επίσης άνετο parking και είναι pet friendly. Μόλις 1 χιλιόμετρο από την Καλλιθέα και λίγα λεπτά από την θάλασσα, αλλά πάνω από όλα με τους πιο φιλόξενους και αγαπημένους οικοδεσπότες που θα συναντήσει κανείς στις διακοπές του είναι σίγουρα η καλύτερη πρόταση για το φετινό καλοκαίρι!

Είχαμε Wifi, τηλεόραση, ένα υπέροχο μπαλκονάκι με θέα τη θάλασσα και κουζινούλα. Δεν χρειαζόμασταν τίποτα άλλο. Δύσκολα σηκωθήκαμε από την αιώρα αλλά θέλαμε να γνωρίσουμε καλύτερα την Άθυτο.

Τα σπίτια είναι όλα περιποιημένα με γραφικές πολύχρωμες αυλές γεμάτες λουλούδια.

Το ήξερες πως η Άθυτος ήταν μια πολύ σημαντική πόλη στην αρχαιότητα; Η πόλη έκοβε δικό της νόμισμα! Tο πρώτο όνομα Άφυτος” προέκυψε από το γεγονός πως κάποτε το χωριό δεν είχε έντονη βλάστηση, άφυτος, δηλαδή δεν φύεται τίποτα. Ο οικισμός είναι παραδοσιακός και έχει περίπου 1000 μόνιμους κατοίκους.

Την μέρα σου μπορείς να την περάσεις σουλατσάροντας στα παραδοσιακά της σοκάκια και να φωτογραφίσεις τα σπίτια με τις μπουκαμβίλιες. Ταβέρνες, καφετέριες και μικρά καταστήματα με σουβενίρ παντού. Παραδοσιακοί ξενώνες, πολυτελή ξενοδοχεία και φυσικά ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχουν παντού, θα βρεις σίγουρα κάπου να μείνεις.

Το καλύτερο είναι πως έχεις την αίσθηση του νησιού, συνδυάζεις την γραφικότητα του χωριού και τις βουτιές στην θάλασσα, ενώ βρίσκεσαι κοντά σε ένα σωρό φανταστικά μέρη της Χαλκιδικής.

Η Άθυτος είναι ένα από τα μέρη της Χαλκιδικής που επιβεβαιώνει το κλισέ Σαν την Χαλκιδική δεν έχει. Δεν γινόταν αλλιώς, με τέτοια νερά.

Η παραλία, με ολόλευκη άμμο και καταπράσινα νερά από τη μία, βραχώδης και εξωτική από την άλλη μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Μπορείς να αράξεις στις ξαπλώστρες ή να βάλεις την ομπρέλα σου σε έναν κολπίσκο στη Μουδουνού.

Η παραλία της Αθύτου, χωρισμένη σε ονόματα σε κάποια σημεία, όπως Βάρκες, Λιόση, Μουδουνού, Άφυτις, Αριστοτέλης και Βαλόπετρες έχει πολύ όμορφες αντιθέσεις, αλλά όλες με κοινό παρονομαστή το πράσινο.

Aκόμη κι αν δεν καθίσεις σε κάποιο μαγαζί, μπορείς να περάσεις το απόγευμα ή το βράδυ σου στην πλατεία, και να αράξεις στα πεζούλια τρώγοντας παγωτό!

Πάμε για τσίπουρα στον Σπάρο και στα Γλαράκια; Ή για καφέ με θέα;

 

Σπάρος

Το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο Σπάρος είναι … κομβικό!

Ένα όμορφο και φημισμένο δίπλα στη θάλασσα, που θα το αναγνωρίσεις από μακριά γιατί είναι κατάλευκο, σαν σε νησί!

Φημiζεται για τα ψάρια και τα θαλασσινά του! Ξύλο, πέτρα και τραπεζάκια κάτω από τα δέντρα πάνω στην άμμο, θα ζήσετε το ελληνικό καλοκαίρι, δίπλα στο κύμα. Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από μεζεδάκια θαλασσινών και διαλεγμένα ούζα και τσίπουρα από παραγωγούς της Ελλάδας αλλά όχι μόνο! Και λαχταριστές μακαρονάδες και πεντανόστιμα ψητά κρέατα!

Tα Γλαράκια

Στην περιοχή Βάρκες, σε μια μαγευτική τοποθεσία, με τη θάλασσα στα 5 μέτρα βρίσκονται τα Γλαράκια! Το καλό είναι πως τα Γλαράκια είναι εκεί για σένα όλη την ημέρα, μπορείς δηλαδή να πιεις το καφεδάκι σου και έπειτα, αφού κάνεις μια βουτιά να συνεχίσεις με ουζάκια. Το ιδανικό, τα φρέσκα του ψάρια που ψαρεύουν οι ίδιοι!

Τηλέφωνο επικοινωνίας:2374111564

Τι καλύτερο από το να παραγγείλεις κρύες μπύρες και να αράξεις δίπλα ακριβώς στη θάλασσα; Στα Γλαράκια!

Αν μπορέσεις να αφήσεις πίσω τις σειρήνες των beach bars έχεις δύο πολύ ωραίους λόγους για να εξερευνήσεις τον τόπο:

Ναός Άμμωνα Δία

Ναός του δεύτερου μισού του 8ου αιώνα π.Χ. αφιερωμένος στην ύψιστη θεότητα, τον Δία. Χτίστηκε από Ευβοείς σε δωρικό ρυθμό, ενώ υπάρχουν και χριστιανικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιήθηκε αργότερα και από χριστιανούς.

Λαογραφικό Μουσείο

Στην πλατεία ξεχωρίζει το κτίριο Αλετρά, όπου στεγάζεται το μουσείο. Η συλλογή περιλαμβάνει αντικείμενα οικιακής χρήσης, αγροτικά εργαλεία, κεραμικά καθώς και φιγούρες του θεάτρου σκιών, διά χειρός του Ευγένιου Σπαθάρη.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ταξί Χαλκιδική για να απολαύσεις τις βόλτες σου αλλά και την διαδρομή προς τις διακοπές σου 24 ώρες την ημέρα.

Αν είσαι στο αεροδρόμιο και θέλεις να φύγεις εκδρομή στην Χαλκιδική, αν δεν θέλεις να οδηγήσεις καθόλου στις διακοπές σου, αν δεν οδηγάς, αν έχεις μαζί την οικογένειά σου, αν πιεις πολύ το βράδυ και θέλεις να γυρίσεις στο ξενοδοχείο σου με ασφάλεια, υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να επιλέξεις την καλύτερη μεταφορά στην Χαλκιδική. Ο Βασίλης Κοτσαφτίκης με συνέπεια και ευγένεια κάνει τις καλοκαιρινές διαδρομές μας μια ευχάριστη εμπειρία με ασφάλεια, άνεση και πολυτέλεια.

Οι τιμές είναι εκπληκτικά προσιτές και για τους επιχειρηματικούς πελάτες, ειδικά σχεδιασμένα εταιρικά πακέτα είναι διαθέσιμα.

Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης γίνεται με άτομα της εταιρείας που σας περιμένουν στον χώρο αναμονής με αναρτημένη την πινακίδα με το όνομα της κράτησης. Μεταφορά των πελατών διαφόρων ξενοδοχείων της Χαλκιδικής προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής μας εμπιστεύονται εδώ και χρόνια (Sani Resort, ikos oceania, ikos Olivia, Achtis Hotel, Nostos Hotel, Afitis Hotel, Athos Palace, Palini Beach… Όλα τα οχήματα είναι τελευταίας γενιάς με όλες τις ανέσεις που μπορούν να κάνουν το ταξίδι σας άνετο. (free wifi, dvd, refreshments)

Και ακόμη, οργάνωση VIP μετακίνησης του πελάτη στην VIP αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου κατά την άφιξη ή αναχώρησή του.

 

Ξεναγήσεις και ολοήμερα ταξίδια.

Ξενόγλωσσοι οδηγοί

Ανταγωνιστικές τιμές.

2374091777 , 2374091275

2374091275

6977227596 , 6972703752

http://www.taxihalkidiki.eu, http://www.halkidikitaxis.com.gr

 

 

Καλό καλοκαίρι!

Related stories

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....

Οριακά πέρασε τη βάση η καθαριότητα, τα ΜΜΜ και η εικόνα της πόλης από τους επισκέπτες της

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών έθεσαν τον πήχη...

Ο ιδρυτής των Cult Battles ετοιμάζει το απόλυτο 80s party

Ο θεματοφύλακας της νοσταλγίας των 80s ετοιμάζει το απόλυτο...

10 λόγοι για να είμαστε στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων που ξεκινάει σήμερα!

Οι διοργανωτές, Νικόλας Μαραγκόπουλος και Δόμνα Χουρναζίδου (εταιρεία θεάτρου...