HomeInterviewsO Dj Osis σκάει στο TikTok μας...

O Dj Osis σκάει στο TikTok μας και παίζει τη μουσική του καλοκαιριού

Να είναι καλά ο αλγόριθμος του TikTok που μας τον φέρνει συχνά στην Fyp μας. O Dj Osis, κανονικά θα έπρεπε τελειώνοντας το μεταπτυχιακό του στη Νομική να συχνάζει σε δικαστήρια αλλά όπως φαίνεται η μουσική είναι πιο μεγάλη αγάπη για εκείνον. Και δεν τα πηγαίνει και άσχημα! Τα τραγούδια του έχουν χιλιάδες streams στο Spotify. Μιλάμε μαζί του τώρα, που το καλοκαίρι η μουσική του ταιριάζει γάντι.

Πώς ξεκίνησε το ενδιαφέρον σου για την afromusic και ποιοι ήταν οι πρώτοι καλλιτέχνες που σε ενέπνευσαν;

Μεγαλώνοντας στο εξωτερικό ειχα πάντα ακούσματα ξένης μουσικής όπως Hip-Hop, Rnb και Reggaeton. Το ενδιαφέρον για την αφρο μουσική ξεκίνησε επειδή ανακάλυψα οτι είναι ένα είδος μουσικής που βασίζεται πολύ σε κουλτούρα, vibes και μελωδίες που σου προκαλούν κούνημα και καλή διάθεση. Μετέπειτα κατάλαβα ενώ είχα ξεκινήσει με ραπ και τραπ κομμάτια, οτι θέλω να ασχοληθώ και στην παραγωγή με αυτό το είδος μουσικής μέχρι που η αφρο μουσική μου είχε κολλήσει σαν αρρώστια.

Τοτε ήταν που με είχε «κουράσει» η σκηνή της ραπ, τραπ μουσικής γιατί δεν έβλεπα μεγάλη εξέλιξη και η Afro, Dancehall και Reggaeton ήταν από ρυθμούς και μουσικά στοιχεία πολύ πιο ωραία και ενδιαφέρων είδη μουσικής. Τώρα πλέον μετράω περιπου 5 χρόνια που θα έλεγα οτι ασχολούμαι πολύ ενεργά με αυτά τα είδη και έχω συνεργαστεί με καλλιτέχνες από Γαλλία, Αγγλία, Νότια Αφρική, Νιγηρία, Γερμανία και Ολλανδία.

Εδώ και ένα χρονο τώρα συνεργαζόμαστε με τον shark με τον οποίο θελουμε να δουλέψουμε τα Afrobeats και την αφρο μουσική με ελληνικό στίχο για να την κάνουμε πιο προσβάσιμη για το ελληνικό κοινό. Η μουσική μου έχει επηρεαστεί κυρίως από τους καλλιτέχνες που ακούω ο ίδιος όπως B Young, Wizkid, Burna Boy, Kel-P, Tayc, NSG, Kojo Funds.

Ποια είναι η άποψή σου για την αποδοχή της σκηνής στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη; Βλέπεις αυξανόμενο ενδιαφέρον από το κοινό;

Η κοινότητα της αφρο μουσικής συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη είναι μικρή. Υπάρχουν ελάχιστα μαγαζιά και Event τα οποία προωθούν την afro μουσική και όλο το κίνημα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει ζήτηση και αυξανόμενο ενδιαφέρον για afro μουσική, Dancehall και Reggaeton απλώς δεν θα τολμήσει κάποιο μεγάλο μαγαζί ακόμα να βάλει ένα τέτοιο Event στο προγραμμα αν δεν είναι ήδη καλά στημένο. Θα χρειαστεί ακόμα λίγο χρόνο και προσπάθεια αλλά όποιος παρακολουθεί την σκηνή βλέπει ότι στην Αθήνα υπάρχουν πλέον πολύ δυνατά και ψαγμένα αφρο Event που διοργανώνονται σε γνωστά και μεγάλα κέντρα.

Προς το παρόν στην Θεσσαλονίκη είμαστε ακόμα στο στάδιο του να κτισθεί όλο αυτό με καλές βάσεις. Θέμα χρόνου είναι να γίνει και στην Ελλάδα ένα απο τα πιο δημοφιλή είδη μουσικής όπως γίνεται και σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Θα χρειαστούν επίσης καλλιτέχνες και παραγωγοί που θα βγάζουν συνέχεια και αφρο μουσική στα ελληνικά για να ταυτίζεται το κοινό με την μουσική και τον στίχο. Πιστεύω ολα θα πάρουν τον δρομο τους σύντομα και η σκηνή θα μεγαλώσει όπως και η αποδοχή του κόσμου θα βελτιωθεί παρα πολύ με τον καιρό.

Μπορείς να μας περιγράψεις μια τυπική βραδιά στα DJ sets σου;

Τα DJ Sets μου έχουνε σίγουρα αρχή, μέση και τελος. Εννοώ ότι θα σκεφτώ ποια κομμάτια θέλω θα παίξω για Warmup ποια κομμάτια για Primetime και ποια για κλείσιμο. Μου αρέσει πολύ να παίζω Warmup γιατί σαν DJ μπορεις να παίξεις καινούρια κομμάτια και κάποια που δεν είναι πολύ γνωστά για να καταλάβεις πως αντιδράει ο κόσμος και αν θα τα κρατήσεις στο Rotation.

Είναι και παντα μια πρόκληση για εμένα να καταφέρω να ανεβάσω την διάθεση του κόσμου και να ξεκινήσει το πάρτυ χωρίς να έχω «κάψει» τα Hits του Primetime. Τα DJ Sets μου θα περιέχουν Afrobeats, Dancehall, Reggaeton, Amapiano, και ό,τι θεωρείται Black Music γενικότερα. Επίσης το βλέπω παντα σαν υποχρέωση μου να παίξω κάποια κομμάτια που δεν τα ξέρει ο κόσμος αλλά πιστεύω πως θα του αρέσουν. Θα ήθελα να περάσει το Slogan “Trust the DJ” στον κόσμο γιατί συχνά υπάρχει ένα κονσεπτ στο μυαλό του DJ για να ταξιδέψει το κοινό με τον δικό του τρόπο.

Σκοπεύεις να ασχοληθεις με τη Νομική;

Η μουσική είναι μεγάλος έρωτας αλλά φέτος τελειώνω και το μεταπτυχιακό μου στη Νομική. Μου έχουν δώσει πάρα πολλά οι σπουδές ότι αφορά τρόπο σκέψεις, πειθαρχία και προφανώς γνώσεις. Θα ήθελα να δω και το πρακτικό κομμάτι μετά τις σπουδές γι’αυτο ψάχνω και θέσεις πρακτικής/εργασίας αυτό τον καιρό. Στη ζωή ποτέ δεν αγχωνόμουν για το μέλλον οπότε και τώρα θα πω, ότι είναι να γίνει θα γίνει και ο δρόμος μου θα σχηματιστεί κάπως από μόνος του. Όσο μπορώ να κρατάω μια ισορροπία μεταξύ μουσικής και νομικής είμαι χαρούμενος.

Αγαπημένα μέρη στη Θεσσαλονίκη;

Εγώ γνώρισα την Θεσσαλονίκη ως φοιτητής και πιστεύω για φοιτητές η πόλη προσφέρει παρα πολλά. Έχω ταξιδέψει σε πολλα μέρη της Ευρώπης και όπως είπα είμαι και μεγαλωμένος στο εξωτερικό αλλά στην νοοτροπία του κόσμου, την διασκέδαση, το clubbing και γενικότερα την φοιτητική ζωή είναι από τις ωραιότερες πόλεις. Τα μέρη που θεωρώ αγαπημένα εξαρτώνται από την διάθεση μου.

Η Aνω πόλη μου αρέσει πολύ, στην Kαλαμαριά θα πάω για καφέ καμία φορά αλλά επειδή μένω τόσο καιρό στο κέντρο τώρα θα πω ότι μου αρέσει και εδώ για παράδειγμα Πλατεία Ναυαρίνου, Βαλαωρίτου και Αγίας Σοφίας η Ικτίνου. Ενα ιδιαίτερο μέρος που μου αρέσει παρα πολύ λόγω μουσικών προτιμήσεων και παρέας είναι το «tiki boat Klio» που κάνει βόλτες στο λιμάνι. Έχει τα καλύτερα vibes, ωραίο κόσμο και καλή μουσική οπότε μου αρέσει να πίνω το ποτό μου εκεί και να κάνω μια βόλτα στον Θερμαϊκό.

Τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει στην πόλη;

Μου αρέσει παρα πολύ που το κέντρο είναι μικρό και μπορείς να πας σχεδόν παντού με τα πόδια. Οτιδήποτε χρειαστείς θα είναι κοντά και θα μπορείς να φτάσεις περπατώντας. Από την άλλη η κίνηση και το χάος που επικρατεί σε πολλές περιπτώσεις με τα αυτοκίνητα είναι κάτι που με κουράζει γιαυτο και χαίρομαι που είμαι στο κέντρο και τα έχω όλα κοντά.

Μου αρέσει που έχει πολλούς φοιτητές και νέο κόσμο η πόλη και για κάθε φάση υπάρχει και το κατάλληλο μαγαζί και η κατάλληλη περιοχή. Αυτό που δε μου αρέσει καθόλου είναι ότι δεν έχει πολλά events με Afrobeats, Dancehall και Reggaeton και αυτό πρέπει να αλλάξει !

Related stories

Ο πρώτος ηλεκτρικός ανεμιστήρας που εμφανίστηκε στην Eλλάδα

Αργύρης Τσιάπος Όταν η πολλή ζέστη καθιστά το σπίτι δύσκολα...

Τέσσερις ιστορίες Ελλήνων ηθοποιών που κλέφτηκαν για να ζήσουν τον έρωτά τους

Αργύρης Τσιάπος Τα παλιά κακά χρόνια, τότε που οι γονείς...

Τα παιδικά μου καλοκαίρια στην Καλλικράτεια: Στα κεραμίδια της κυρίας Κωνσταντίας

Θυμάται και γράφει ο Χρήστος Σατανίδης Τα παιδικά μου καλοκαίρια,...

Βιβλιοπρόταση: Όσιν Φέιγκαν “Νόμπερ”

Βιβλιοπρόταση: Όσιν Φέιγκαν "Νόμπερ" (μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου) , Eκδόσεις:...