HomeCinemaΑίθουσεςΟι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του...

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ

Όροι Διαγωνισμού


Επιλέξτε την ταινία που θέλετε να παρακολουθήσετε και αφήστε σχόλιο στο post στο facebook, την αίθουσα που παίζεται. Οι νικητές θα παραλάβετε τις προσκλήσεις από τη Γραμματεία του ΦΚΘ (Ολύμπιον, πλ. Αριστοτέλους 10, 6ος όροφος) τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 10:00 έως τις 17:00. Οι προσκλήσεις ισχύουν για τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη και μπορείτε να επιλέξετε την ταινία που θέλετε να δείτε καθώς και την ώρα προβολής που σας εξυπηρετεί. Οι παραπάνω προσκλήσεις είναι απαραίτητο να ανταλλάσσονται με εισιτήριο μηδενικής αξίας στα εκδοτήρια του ΦΚΘ πριν από την έναρξη των προβολών.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378404, www.filmfestival.gr)


Εκείνη / Elle

(Γαλλία – Γερμανία – Βέλγιο, 2016)


Σκηνοθεσία: Πολ Βερχόφεν / Paul Verhoeven. Σενάριο: Philippe Djian (μυθιστόρημα), David Birke. Με τους: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny. Έγχρωμη, 130΄.

Η Μισέλ μοιάζει ατρόμητη. Επιτυχημένη επιχειρηματίας, είναι εξίσου δυναμική και στα προσωπικά της. Η ζωή της όμως θα αλλάξει για πάντα όταν θα δεχτεί επίθεση μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Τότε αναζητά με μανία τον άντρα που εισέβαλλε στη ζωή της, και το παιχνίδι που προκύπτει ανάμεσα τους κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών. Είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ 2016.

Ώρες προβολής: 18:15, 21:00, Τρίτη 21:00


******


ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378404, www.filmfestival.gr)


Η τελευταία παραλία / L'Ultima Spiaggia

(Ιταλία – Ελλάδα – Γαλλία, 2016)


Σκηνοθεσία: Θάνος Αναστόπουλος & Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν / Thanos Anastopoulos & Davide Del Degan. Σενάριο: Thanos Anastopoulos, Nicoletta Romeo. Έγχρωμη, 118΄.

Μια παραλία, οι άνθρωποί της, η Ευρώπη και τα σύνορα. Η τελευταία παραλία αποτελεί μια συγκινητική όσο και αστεία περιήγηση στον μικρόκοσμο μιας λαϊκής παραλίας στην Τεργέστη της Ιταλίας στην διάρκεια των τεσσάρων εποχών του χρόνου, που αποκαλύπτει σταδιακά μια μοναδική ταινία για τα σύνορα, τις ταυτότητες και τις διαφορετικές εποχές, μια τραγικωμωδία για την ανθρώπινη φύση.



Ώρα προβολής: 18:00

*****

Μαθήματα ζωής / Les heritiers

(Γαλλία, 2016)

Σκηνοθεσία: Marie-Castille Mention-Schaar / Μαρί-Καστίγ Μανσιόν-Σαρ. Σενάριο: Ahmed Dramé, Marie-Castille Mention-Schaar. Με τους: Ariane Ascaride, Ahmed Dramé, Noémie Merlant. Έγχρωμη, 105΄.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία καταγράφει την ιστορία μιας γενναίας καθηγήτριας, σε ένα λύκειο στα προάστια Παρισιού, η οποία θα τολμήσει να αλλάξει τις ζωές των μαθητών της.



Ώρες προβολών: 20:15, 22:00

******


ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ (Λιμάνι, Αποθήκη 1, τηλ. 2310-378404)

Αγανάκτηση / Indignation

(ΗΠΑ, 2016)


Σκηνοθεσία: Τζέιμς Σέιμους / James Schamus. Σενάριο: Philip Roth (μυθιστόρημα), James Schamus. Με τους: Logan Lerman, Sarah Gadon, Tracy Letts. Έγχρωμη, 110΄.

Ο Μάρκους είναι ένας νεαρός ιδεαλιστής, εβραϊκής καταγωγής, που ζει στη συντηρητική κοινωνία των ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του '50. Θα εγκαταλείψει την πόλη του για να σπουδάσει με υποτροφία σε ένα έγκριτο κολέγιο του Οχάιο, ενώ ταυτόχρονα θα αποφύγει και την στρατολόγηση του, καθώς και το ενδεχόμενο να βρεθεί σε κάποια εμπόλεμη ζώνη της Κορέας. Οπλισμένος με την ορμή της νιότης του, ο Μάρκους αρχικά θα είναι ανυποχώρητος στις απόψεις του σε όλους τους τομείς, ακόμα και στον έρωτα, ενώ θα αρνηθεί να υποταχθεί στους πανεπιστημιακούς κανόνες. Πολύ σύντομα όμως, θα ανακαλύψει ότι σε μία τόσο συντηρητική κοινωνία έχεις μόνο δύο επιλογές: είτε να υποταχθείς είτε να συντριβείς.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ.




Ώρες προβολής: 19:00, 21:30, Δευτέρα 18:30

******


Ο κος Γκάγκα / Mr Gaga (Σε συνεργασία με το )

(Ισραήλ, 2015)

Σκηνοθεσία: Τόμερ Χέιμαν / Tomer Heymann. Έγχρωμο, 100΄.

Ο Mr Gaga είναι ο κορυφαίος Ισραηλινός χορογράφος Οχάντ Ναχαρίν. Η εκπληκτική προσωπική του διαδρομή, από τη βασανιστική ενηλικίωση στο Ισραήλ μέχρι τη συμμετοχή στα σημαντικότερα χορευτικά σύνολα του 20ού αιώνα, αποκαλύπτει μία ανήσυχη φύση που αγωνιά να εκφραστεί και να επικοινωνήσει μέσω του χορού. Το πρωτοποριακό έργο του εντυπωσιάζει βαθιά, προκαλεί και συγκινεί με την κοινωνική του ευαισθησία. Μια ταινία που κέρδισε το παγκόσμιο κοινό, διακρίθηκε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και εγγυάται ότι θα φύγετε από τον κινηματογράφο με «αναπτερωμένη» διάθεση.

Ημέρα και ώρα προβολής: Τετάρτη 21:00

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...