HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Αν αγαπάτε την μεξικάνικη κουζίνα και τις πικάντικες γεύσεις.



Υλικά για 4 μερίδες:

1 κιλό γλώσσα μόσχου (μία ολόκληρη μικρή)

2 πράσινες πιπεριές κέρατο

2 κόκκινες πιπεριές

1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο

200 γρ μαγιονέζα

100 γρ Mole Puebla (έτοιμο σε ντελικατέσεν)

1 λάιμ το χυμό και το ξύσμα του

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη γλώσσα κάτω από τρεχούμενο νερό για 10 με 15 λεπτά περίπου.

Μετά την βράζουμε για μιάμιση με δύο ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει. Την κρυώνουμε αμέσως με πολύ πάγο για να αφαιρέσουμε πιο εύκολα την πέτσα της και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Στην συνέχεια κόβουμε σε πολύ ψιλά κυβάκια τις πιπεριές και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και αλατοπιπερώνουμε.

Μετά σε δύο μέρη μαγιονέζας βάζουμε ένα μέρος μόλε και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε στο πιάτο πρώτα την σάλτσα μόλε, μετά βάζουμε τη γλώσσα και από πάνω τις πιπεριές.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για γλώσσα μόσχου να χρησιμοποιήσετε αρνίσια γλωσσάκια.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...