HomeInterviewsO Ison ετοιμάζεται για το πιο πολυσυζητημένο...

O Ison ετοιμάζεται για το πιο πολυσυζητημένο event των ημερών, το Sleepover

Στη ζωή περνάμε ένα μεγάλο κομμάτι του βίου μας συντροφιά με τον ύπνο. Μετρώντας αυτόν το χρόνο, ο Ison aka Anastasios (μεταξύ άλλων και καλλιτεχνικός διευθυντής του reworks) με μοναδικό όπλο του τη μουσική, προσπαθεί να εξερευνήσει μια διαφορετική προσέγγιση του φαινομένου. Και θα το κάνει με έναν τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει!

Για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στο Ypsilon μια ομάδα ανθρώπων θα δειπνήσουν, θα κοιμηθούν και θα ξυπνήσουν το πρωί με αρώματα καφέ & τσαγιού, απολαμβάνοντας ένα υπέροχο breakfast.

Και όλα αυτά συνοδευμένα με τους κατάλληλους μουσικούς ήχους που θα επιλέγει ο Anastasios σε ένα set διάρκειας 12 ωρών!

Αναστάση, κάτι πήρε το αυτί μας για μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που ετοιμάζεις στο Ypsilon την άλλη βδομάδα. Τι ακριβώς θα γίνει εκεί;

Είναι κάτι που ήθελα να πραγματοποιήσω πολλά χρόνια τώρα. Με ενδιέφερε από πάντα να εξευρενήσω τον ρόλο της μουσικής κατά την διάρκεια του ύπνου, παρουσιάζοντας μια διαφορετική προσέγγιση του. Σχεδιάστηκε ένα κόνσεπτ το οποίο θα διαρκέσει όλη τη νύχτα για 12 ώρες όπου θα παίζω μουσική, στην οποία οι επισκέπτες θα δειπνήσουν, θα κοιμηθούν και το πρωί θα πάρουν το πρωινό τους ακούγοντας τη. Έψαχνα για καιρό την κατάλληλη στιγμή αλλά κυρίως τον χώρο ο οποίος να μοιραστεί και να υποστηρίξει αυτή μου την ιδέα. Το Ύψιλον είναι αυτός ο χώρος, υποστηρίζοντας ένθερμα αυτή την ιδέα και τους είμαι ευγνώμων για αυτό.

Πώς εμπνεύστηκες το συγκεκριμένο event;

Μέχρι τώρα στις χιλιάδες πλέον φορές που έχω παίξει μουσική, πάντοτε αυτό συνέβαινε σε κοινό το οποίο είτε χόρευε ως Ison είτε σκεπτόμενο ως Αnastasios. Ομως αν σκεφτούμε το ότι κοιμόμαστε πρακτικά το 1/3 της ζωής μας, ήθελα πολύ να εξερευνήσω αυτό ακριβώς το φαινόμενο. Από μικρός απολάμβανα να αποκοιμάμαι ακούγοντας μουσική, η οποία έπαιζε καθόλη την νύχτα και το πρωι το πρώτο πράγμα το οποίο άκουγα, ήταν ήχοι της μουσικής. Είναι μια αγαπημένη διαδικασία την οποία συνεχίζω αρκετές φορές να ακολουθώ. Ηθελα λοιπόν να μοιραστώ αυτή μου την εμπειρία με το κοινό, αλλά πιο ολοκληρωμένα. Το κοινό να έρθει, να γνωριστεί , να δειπνήσει, και κάποια στιγμή να αποσυρθεί ο καθένας η καθεμιά όποτε το θελήσουν στο χώρο τους και να αποκοιμηθούν, να ξεκουραστούν να αναζωγονηθούν και να ονειρευτούν. Το πρωί ένα πλούσιος μπουφές θα περιμένει με πρωινό. Και όλη αυτή η διαδικασία θα συνοδεύεται από τη μουσική μου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τι μουσική θα χαϊδέψει τα αυτιά μας;

Ambient, white noise, σύγχρονη κλασσική ως επι το πλείστον το βράδυ και το πρωί μουσική για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας θετικά.

Η ΝΟΝ κλείνει τα 24 της χρόνια! Τι ετοιμάζετε για να το γιορτάσετε;

Ετοιμάζουμε μια μεγάλη διοργάνωση την Κυριακή 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη τους Camelphat στο Porto palace! Είναι η πρώτη φορά που αυτό το τόσο μεγάλο δίδυμο έρχεται στην πόλη και δε θα είναι μόνοι μιας και θα έχουμε ένα πλούσιο line up μαζί τους. Δεν είναι και λίγα τα 24 χρόνια παρουσίας και θέλουμε να το γιορτάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είναι νωρίς να σε ρωτήσουμε για τo REWORKS;

Για την ώρα προέχει το reworks agora το οποίο φέτος θα είναι πολύ δυνατό στα τέλη του Μάη – αρχες Ioυνίου. Το περιμένω πως και πώς μιας και σχεδιάζουμε εξαιρετικές συζητήσεις αλλά και πολύ δυνατά events.

Δες περισσότερα εδώ

Related stories

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...

Κλείνει το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του «Τερκενλή»

Το κατάστημα που έχει γράψει τη δική του πολυετή...

Καλοκαιρινή αναμπουμπούλα στα θεσσαλονικιώτικα ραδιόφωνα με ανατροπές

Αυτό είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ανατρεπτικά ραδιοφωνικά...

Κριτική Βιβλίου | Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος»

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος». Μετάφραση Ιωάννα Ηλιάδη. Εκδόσεις...