HomeMind the artΕικαστικά1ο Φεστιβάλ Μονολόγων στο Κολοσσαίον

1ο Φεστιβάλ Μονολόγων στο Κολοσσαίον

Ένα νέο θεατρικό φεστιβάλ ξεκινάει για πρώτη χρονιά φέτος στη Θεσσαλονίκη. Το 1ο Φεστιβάλ Μονολόγων φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πρωτότυπη πρόταση που θα παρουσιάζει ξεχωριστές παραστάσεις. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 23/5 έως 31/5 στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ με τη συμμετοχή 3 παραστάσεων που έχουν παιχτεί ήδη με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα με συγκλονιστικές ερμηνείες που έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με την παράσταση “Αιώνες μακρυά απ' την Αλάσκα” του Άκη Δήμου (23-24/5) με την Πέμη Ζούνη επί σκηνής, η οποία επίσης έχει και την σκηνοθετική επιμέλεια. Ένα μουσικοθεατρικό έργο, με την Πέμη Ζούνη σε μια συγκλονιστική ερμηνεία να αφηγείται τη ζωή μιας γυναίκας, της Βιολέτας, διανθίζοντας τις αναμνήσεις της με τραγούδια, παιγμένα ζωντανά στο πιάνο από το συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου.

Την σκυτάλη παίρνει στη συνέχεια η Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ) που παρουσιάζει μια από τις καλύτερες παραστάσεις της θεατρικής σεζόν 2011-2012, “Την Τρίτη στο σουπερμάρκετ” (27-29/5). Η παράσταση που ανέβηκε σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα στο Από Μηχανής θέατρο το Νοέμβριο του 2011.

Ένα συγκινητικό σύγχρονο γαλλικό έργο με έντονα κωμικό χαρακτήρα, ωδή στη μοναδικότητα, βραβευμένο στο Fringe του Εδιμβούργου (2011) και υποψήφιο για βραβείο Molière του Εθνικού Θεάτρου της Γαλλίας. Μια σημαντική στιγμή του σύγχρονου θεάτρου, ένας σπαρακτικός – συγκλονιστικός μονόλογος από το Φαίδωνα Καστρή, για τον άνθρωπο που δε θέλει πια να κρύβει αυτό που είναι, όποιες και αν είναι οι συνέπειες. Και οι συνέπειες είναι πολλές όταν είσαι τραβεστί σε μια μικρή κοινότητα.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με την παράσταση “Η Πόρνη από πάνω” του Αντώνη Τσιπιανίτη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη και την ερμηνεία της Κατερίνας Διδασκάλου (30-31/5). Μια παράσταση που αφηγήται την ιστορία μιας γυναίκας που ζει στην Ελληνική επαρχία με τα ταμπού & τις προκαταλήψεις της προσφαίροντας δυνατές συγκινήσεις και χιούμορ, που καταδύεται βαθιά στον ανθρώπινο ψυχισμό φωτίζοντας δύσκολες αλήθειες και ψεύτικα όνειρα. Ένας μονόλογος που χρησιμοποιεί το χιούμορ για να αποδώσει την αληθινή πλευρά της ζωής.

Related stories

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...