HomeUrbanitiesΗ ρετρό ταβέρνα με τα διασημότερα σουτζουκάκια...

Η ρετρό ταβέρνα με τα διασημότερα σουτζουκάκια της πόλης

Τις παλιές ταβέρνες τις αγαπάμε πάντα περισσότερο, γιατί διατηρούν τη νοσταλγική διάθεση, τη ρετρό διακόσμηση και την ποιότητα του παρελθόντος, δίχως περιττά. Μια από αυτές είναι και ο διάσημος Κρόνος, επί της οδού Βαφοπούλου, που κερνάει μεράκι και αγάπη από το 1961.

Ο εξωτερικός χώρος υπάρχει για τις ζεστές ημέρες, όμως το θαύμα βρίσκεται στο εσωτερικό του με τα διάφορα διακοσμητικά, παιχνίδια από παλιά που πολλοί από εμάς θυμούνται και νοσταλγούν, επιγραφές από παλιά καταστήματα, ιδιαίτερα στολίδια, λάμπες και λαμπιόνια, τρανζίστορ, κλακέτες, βιβλία και παλιά κουζινικά. Όλα ατάκτως ερριμμένα με έναν μοναδικό τρόπο που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Μπαίνοντας στο μαγαζί, οι μυρωδιές από την κουζίνα γεμίζουν τον αέρα: το άρωμα του φρεσκοψημένου κρέατος, οι μπαχαρικές νότες από τα ξακουστά σουτζουκάκια του Κρόνου και η ελαφριά καπνιστή αίσθηση από την ψησταριά. Ναι, σίγουρα αυτή η οικειότητα θυμίζει … σπίτι.

Κάθε βράδυ, οι θαμώνες γεμίζουν το χώρο με γέλια και τραγούδια, ενώ ο ήχος του μπουζουκιού δίνει το ρυθμό. Οι κουβέντες γύρω από τα τραπέζια είναι γεμάτες ζωντάνια και οι ιστορίες από το παρελθόν αναβιώνουν με κάθε ποτήρι κρασί που γεμίζει. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων: ζουμερό κρέας, μπαχαρικά που ισορροπούν τέλεια και μια ελαφριά επίγευση σκόρδου και κρεμμυδιού. Συνοδευμένα με φρέσκιες τηγανητές πατάτες και χωριάτικη σαλάτα, αποτελούν ένα γεύμα που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Κάθε επίσκεψη στη ρετρό ταβέρνα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, μια εμπειρία γεμάτη αυθεντικές γεύσεις και ανθρώπινη ζεστασιά. Φεύγοντας, νιώθεις πάντα την καρδιά σου γεμάτη και δεν μπορείς παρά να δώσεις μια υπόσχεση στον εαυτό σου: να επιστρέφεις ξανά, να ξαναζείς αυτή τη μοναδική αίσθηση της αυθεντικότητας και της παράδοσης.

Related stories

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 5+1 ταινίες για τον Στίβο

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο στίβος από πολλούς αποκαλείται ο...

O Dj Osis σκάει στο TikTok μας και παίζει τη μουσική του καλοκαιριού

Να είναι καλά ο αλγόριθμος του TikTok που μας...

Μήνας Pride – 30 προτάσεις LGBTQ+ ταινιών 

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Φέτος, στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα...

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Europride που ξεκίνησε χθες

Με σύνθημα «Persevere Progress Prosper» (Επιμονή Πρόοδος Ευημερία), οι...

Ο Θοδωρος έκανε την αρχαιολογία viral

Συνέντευξη στη Χρύσα Πλιάκου/ Φωτογραφίες: Tάσος Αναγνώστου Σίγουρα έχει πέσει...