HomeΘέματαΤα χειρότερα tech δώρα που μπορείς να...

Τα χειρότερα tech δώρα που μπορείς να κάνεις φέτος σε κάποιον

Η περίοδος που βγαίνουμε όλοι στους δρόμους τρέχοντας από μαγαζί σε μαγαζί για να προλάβουμε να γεμίσουμε το κενό κάτω από το δέντρο, έχει ξεκινήσει. Το θέμα είναι όμως να ευχαριστήσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αλλιώς όλος ο κόπος σου και τα λεφτά σου θα πάνε στον βρόντο. Οπότε να τι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάρεις.

Ένα φθηνό Android Tablet
Ω ένα tablet! Δεν έπρεπε! Θα πρέπει να σου κόστισε μια περιουσία και ίσως και ένα πόδι. Μου πήρες ένα tablet! Είσαι εκατομμυριούχος; Αχ δεν μπορώ να περιμένω: θέλω να σερφάρω στο διαδίκτυο, να δω videos να παίξω παιχνίδια. Τι ωραία που ακούγονται όλα αυτά. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Tablet με Android: ιδανικό δώρο για κάποιον που μισείς. Ένα από τα χειρότερα δείγματα τεχνολογίας εκεί έξω. Όποιο και να διαλέξεις είναι αργό, γεμάτο ελαττώματα στην χρήση και τον χειρισμό και κατά πάσα πιθανότητα τρέχει μια version του Android που δεν θα ανανεωθεί ποτέ. Όσον αφορά τα tablets η μόνη αποδεκτή πρόταση είναι το iPad. Είναι λες και η ιστορία με το iPod επαναλαμβάνεται: ο κόσμος δεν θέλει tablets, ο κόσμος θέλει iPads.

iPod Touch
Είναι μια πολύ καλή συσκευή, όμως είναι η χειρότερη στιγμή να την αγοράσεις καθώς είναι γεμάτη με μέρη που έχουν παλιώσει. Μέχρι η Apple να του βάλει την φωτογραφική του iPhone 4S και έναν A5 επεξεργαστή (κάτι που είναι αναπόφευκτο) δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς μαζί του. Εκτός αν το προορίζεις για έναν έφηβο.

Ψηφιακή κορνίζα
Πλάκα κάνεις έτσι; Δηλαδή σε ποιόν να πάρεις ψηφιακή κορνίζα; Στην γιαγιά σου; Δεν θα ξέρει τι να την κάνει. Στην μητέρα σου; Αν είναι σε θέση να καταλάβει πως δουλεύει πάρε της ένα tablet (δηλαδή ένα iPad) που είναι ΚΑΙ ψηφιακή κορνίζα. Αλλά ένα μαύρο πλαίσιο από μονό του που απλώς καταναλώνει μπαταρία και δείχνει μια εικόνα την φορά δεν κατάφερε ποτέ να μας πείσει πως έχει λόγο ύπαρξης.

Φθηνή compact φωτογραφική μηχανή
Ποιος ο λόγος να κουβαλάς μια κάμερα των 100 ευρώ επάνω σου όταν μπορείς να χρησιμοποιείς αυτή του smartphone σου χωρίς να γεμίζεις και άλλη τσέπη; Θα βγάλεις κάτι μέσα στην πόλη που σκοπεύεις να εκθέσεις σε gallery; Άσε που και να ήθελες μια φθηνή point and shoot κάμερα πάλι δεν θα ήταν κατάλληλη, οπότε… πάμε παρά κάτω.

Google TV
Χαχαχαχα

4G τηλέφωνο
Κάπως σαν το ακριβώς από πάνω αλλά με δικαιολογία: δεν έχουμε ακόμα 4G στην χώρα. Άρα άχρηστο.

Related stories

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...