HomeUrbanitiesΤαβέρνες της πόλης σε δροσερά σημεία, που...

Ταβέρνες της πόλης σε δροσερά σημεία, που πρέπει να επισκεφτείς αυτό το καλοκαίρι

Η πόλη έχει σημεία που οταν ο ήλιος καίει, αυτά παραμένουν δροσερά- ή τέλος πάντων, έχει σημεία που δεν τα χτυπά ο ήλιος όταν θες να πιεις τα ουζάκια σου. Το επόμενο μεσημέρι που η παρέα θα θέλει μεσημεριανή ή βραδινή μάζωξη για μεζεδάκια, τα παρακάτω ίσως να είναι μια κάποια (καλή) λύση…

*Τα ρεπορτάζ είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Πλώρη

Με τη ριγέ ασπρομπλε τέντα της, στρώνουν τα τραπεζάκια τους κάτω από τα δέντρα, με θέα στο πάρκο της γειτονιάς. Συνοικιακό μαγαζάκι, με τα φυτά του, με τις γλαστρούλες του, με τα όλα του. Και φυσικά τον απαραίτητο, καλτ στολισμό/διακόσμηση στο εσωτερικό του (βλέπε θαλασσινή διάθεση με τα απαραίτητα αντικείμενα στο χώρο).

Μιχάλη Μητσάκη 2

Η τρελή σαρδέλα

Ενα θαλασσινό μαγαζάκι σε καλό σημείο, αν είσαι στα πέριξ του Βαφοπούλειου, επίσης πολύ δροσερό! Ότι πρέπει για φτηνό τσιπουράκι με περατζάδα.

Βασιλίσσης Όλγας 207

Rediviva Cucina Povera

Ανω Πόλη για καλοκαίρι. Προφανώς. Στο Rediviva Cucina Povera θα δοκιμάσεις λιχουδιές που ανανεώνονται συχνά, με βασική αρχή πάντα τη μεσογειακή κουζίνα.  Αναγεννημένη ταπεινή κουζίνα. Μεσογειακή κουζίνα με απλά “ταπεινά” υλικά (ότι μας προσφέρει απλόχερα η φύση, το χωράφι, το δάσος, η θάλασσα), αλλά με δημιουργική προσέγγιση και φαντασία. Στο Τσινάρι!

Αλ. Παπαδοπούλου 70

Χατζή Μπαχτσέ

Ωραίο το φαγητό μετά μουσικής, αλλά αν είναι και κάτω από δέντρα ακόμη καλύτερα! Σαν τις παλιές ελληνικές ταινίες όπου οι πρωταγωνιστές διασκεδάζουν σε κάποιο εξοχικό ταβερνάκι, ε ορίστε, ένα τέτοιο. Το αγαπημένο κουτουκάκι Χατζή Μπαχτσέ που στεγάζεται σε μονοκατοικία του 1958 πλέον ετοίμασε την αυλίτσα του και αυτό σημαίνει πως ξεκίνησαν πάλι, τα πιο ωραία καλοκαιρινά βράδια.

Γεωρ. Τσόντου 9

Kιτς και σ’εφαγα

Το εστιατόριο που ήταν για χρόνια κάπως σαν μυστικό μεταξύ ημών του κέντρου, αλλά που από στόμα σε στόμα, το έμαθαν όλοι, εντός κι εκτός πόλης. Η Ολύμπου άλλωστε είναι ένας παράδεισος για νέες αρχές, νέες ιδέες και ευκαιρίες να σε ανακαλύψουν. Ελάφια που σε κοιτάνε, κουκλάκια μέσα σε ξύλινα κλουβιά, πορτραίτα ζώων σε λευκές κορνίζες, πολύχρωμες ταπετσαρίες, ροζ λουλούδια που κρέμονται από τα φωτιστικά. Ειδικά το καλοκαίρι, το σημείο είναι δροσερό μιας και δεν το χτυπά ο ήλιος. Πιάσε τραπέζι και κάτσε!

Ολύμπου 89

Related stories

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 5+1 ταινίες για τον Στίβο

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο στίβος από πολλούς αποκαλείται ο...

O Dj Osis σκάει στο TikTok μας και παίζει τη μουσική του καλοκαιριού

Να είναι καλά ο αλγόριθμος του TikTok που μας...

Μήνας Pride – 30 προτάσεις LGBTQ+ ταινιών 

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Φέτος, στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα...

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Europride που ξεκίνησε χθες

Με σύνθημα «Persevere Progress Prosper» (Επιμονή Πρόοδος Ευημερία), οι...

Ο Θοδωρος έκανε την αρχαιολογία viral

Συνέντευξη στη Χρύσα Πλιάκου/ Φωτογραφίες: Tάσος Αναγνώστου Σίγουρα έχει πέσει...