HomeMind the artΜουσικήMudhoney- Superfuzz Bigmuff (1988, Sub Pop)

Mudhoney- Superfuzz Bigmuff (1988, Sub Pop)

Στήλη ρομαντική, εκκεντρική, φορώντας βελούδινα φορέματα, συνδυασμένα με δερμάτινο περφέκτο και κρατώντας στο χέρι «Sante» άφιλτρο, βουτάει στη δισκοθήκη της και θυμάται βινύλια και στιγμές αλλοτινών εποχών…

Hμιμαθείς δημοσιογράφοι που μιλάνε για ήθος, εργατοπατέρες που πετάνε φυλλάδια με υβριστικά συνθήματα, ένας συγκινημένος Πρόεδρος που πολέμησε στο Βίτσι, αγράμματα παιδάκια που μουντζώνουν στρατιωτικούς με γαλόνια, αστυνομικοί που κοιτούν σαστισμένοι, εκλογές, ίδια πρόσωπα. Αφήνεις την τηλεόραση να παίζει με χαμηλωμένη τη φωνή. Τα ίδια και τα ίδια. Άγγιξέ με, είμαι άρρωστος. Το 1988 ο Cobain κυνηγάει το όνειρο που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στο θάνατο (…), ενώ κάποιοι άλλοι αλήτες- απ’ την ίδια γειτονιά- «ξερνάνε» τις νεανικές τους ανησυχίες στο κοινό.

Οι Mudhoney ντεμπουτάρουν με το Superfuzz Bigmuff EP, το οποίο κυκλοφόρησε απ’ την- τότε- ανεξάρτητη Sub Pop Records. Το συγκρότημα μέσα σ’ ένα χρόνο έγινε γνωστό στο underground κύκλωμα κι οι executives στις πολυεθνικές έμαθαν τι σημαίνει Sub Pop. Ο δίσκος ξεκινάει με το τραγούδι του οποίου ο τίτλος μπορεί να στοιχειώσει τα όνειρα κάθε politically correct ατόμου: “Touch Me I’m Sick”… Είναι καλό να επιστρέφεις στις μουσικές που άκουγες στην εφηβεία σου. Αν μη τι άλλο σου θυμίζουν τις μέρες που ήσουν οργισμένος, τις μέρες που το αίμα σου έβραζε. “In ‘n’ Out Of Grace”: Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, να κάνουμε ότι θέλουμε…Η βελόνα σηκώνεται, το βινύλιο σταματάει.

Related stories

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...