ΟΜΝΙΑ

Οι εγγραφές ξεκινάνε από 10 Σεπτεμβρίου!

Το εργαστήρι θεάτρου OMNIA ξεκινάει τη λειτουργία του φέτος (Σεπτέμβριος 2018) σε έναν καινούριο χώρο στο κέντρο της πόλης! Ένας χώρος θεατρικής εκπαίδευσης που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των ενδιαφερόμενων, από τον πιο αρχάριο μέχρι τον πιο έμπειρο, από εκείνον που θέλει να ανακαλύψει νέους τρόπους έκφρασης, ως και τον πιο συνειδητοποιημένο εκκολαπτόμενο ηθοποιό, που θέλει να εργαστεί πάνω στις βασικές αρχές του θεάτρου. Ένας πόλος έλξης ετερόκλητων ατόμων και ιδιοσυγκρασιών που μέσα από την κοινή συνιστώσα των μαθημάτων θεάτρου θα συγκλίνουν, θα αλληλεπιδράσουν, θα επικοινωνήσουν, θα δημιουργήσουν.

Διδάσκονται: Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Θεατρικό τραγούδι-Ορθοφωνία. Διδάσκει η ηθοποιός-σκηνοθέτης-μουσικός Ελεονώρα Αϊβαζίδου. Mέλος του θεάτρου τέχνης Ακτίς Αελίου (2000-2009) και ιδρυτικό μέλος του eclipses group theater (2012).

Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια σχετικά με το θέατρο όπως υποκριτική, μουσική, performance,ιστορία θεάτρου κ.α. ως συμπληρωματική εκπαίδευση για τους σπουδαστές του εργαστηρίου.

Τα τμήματα

  • ΒΑΣΙΚΟ

3 ωρο εβδομαδιαίο μάθημα.

Περιλαμβάνει δύο ώρες υποκριτική-αυτοσχεδιασμό,

μία ώρα κινησιολογία και μία ώρα ορθοφωνία (εναλλάξ ανά εβδομάδα)

  • ΕΝΤΑΤΙΚΟ

6 ωρο εβδομαδιαίο μάθημα (2 φορές την εβδομάδα)

Περιλαμβάνει τέσσερις ώρες υποκριτική-αυτοσχεδιασμό,

μία ώρα κινησιολογία και μία ώρα ορθοφωνία

  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

2 ωρο ή 3ωρο εβδομαδιαίο μάθημα

Περιλαμβάνει ορθοφωνία και θεατρικό τραγούδι

Η φιλοσοφία

Σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της επαγγελματικής μου δραστηριότητας ως ηθοποιός ξεκίνησε και η διδακτική μου δραστηριότητα (θέατρο τέχνης Ακτίς Αελίου2000). Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι η διδασκαλία είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ. Ένα κομμάτι

μου πάντα, πέρα από το να ερμηνεύει ρόλους και να σκηνοθετεί, αποζητούσε να ανοίξει θεατρικούς δρόμους σε νέα παιδιά με όρεξη για εσωτερική «ανασκαφή», να τα εφοδιάσει με όλες εκείνες τις ποιότητες που θα τα καταστήσουν ικανά να σταθούν ζωντανά κύτταρα επί σκηνής μέσα από μια βαθιά εξερεύνηση των δυνατοτήτων τους. Έτσι, συμπληρώνοντας φέτος 18 χρόνια διδασκαλίας στο χώρο του θεάτρου (εργαστήρια και δραματικές σχολές) πήρα την απόφαση, να ανοίξω ένα δικό μου εργαστήρι θεάτρου και να μπορέσω πιο συγκροτημένα και ολοκληρωμένα να μεταλαμπαδεύσω την όποια πείρα ή γνώση μου τροφοδότησαν τα 18 αυτά χρόνια της ενεργής ενασχόλησής μου με το χώρο του θεάτρου. Θέλω να προσφέρω μια εστία. Έναν τόπο ζεστό και φιλόξενο που θα ωθήσει τους σπουδαστές να ξεδιπλώσουν όλες τις κρυφές πτυχές του ταλέντου ή της εσωτερικής τους αναζήτησης και να τα ξεδιπλώσουν με αρετή και τόλμη .

Ελεονώρα Αϊβαζίδου

Το βιογραφικό

Η Ελεονώρα Αϊβαζίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. Με σπουδές κλασικής κιθάρας στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος . Εργάζεται ως ηθοποιός από το 1999. Διετέλεσε μέλος του θεάτρου τέχνης Ακτίς Αελίου (2000-2009).

Συνεργάστηκε σε θεατρικές παραγωγές με τους σκηνοθέτες Γ.Ρήγα, Θ. Μουμουλίδη, Γ. Εμμανουήλ, Ν. Σακαλίδη, Ε. Δημητροπούλου, Ε. Δημοπούλου κ.α. Ενδεικτικές παραστάσεις: « Ο Φάτσερ στις πόλεις» του Μπ. Μπρέχτ , «Ο κατα φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, «η Μεταμόρφωση» του Φ. Κάφκα , «Υμπύ Τύραννος» των Α. Ζαρρύ και Π. Μάρκαρη , «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Τ. Ουίλιαμς , «Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών» του Δ. Δημητριάδη ,«Μακμπέθ» του Ου. Σαίξπηρ , «Η τριλογία της Μήδειας» του Χ. Μύλλερ , «Κεκλεισμένων των Θυρών» του Ζ. Π. Σάρτρ. Έχει

σκηνοθετήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Γρανάδα» και το θεατρικό έργο της Reza de Wet «Το Μαύρο Νερό», του οποίου έχει κάνει και τη μετάφραση.

Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής, κινησιολογίας, μουσικής και φωνητικής με τους: Σ. Σακκά, Ν. Ζούκα, Λ. Αγγουριδάκη, Φ. Μ. Λάζαρη, Σ. Μαυραγάνη, Π. Μιχαηλίδη, Sai Kijima, Θ. Τερζόπουλο κ.α.

Διδάσκει υποκριτική, ορθοφωνία και θεατρικό τραγούδι από το 2000 σε θεατρικά εργαστήρια και δραματικές σχολές.

Έχει συνθέσει μουσική και τραγούδια για παραστάσεις και έχει μελοποιήσει ποιήματα των Κ. Καρυωτάκη, E. A. Poe, Dylan Thomas. Μέρος του μουσικού της έργου παρουσιάστηκε με τη μορφή μουσικής παράστασης με τίτλο «Ερωτόνειρο» και με την παράσταση A dream within a dream. Είναι ιδρυτικό μέλος του eclipses group theater (2012).


Στοιχεία επικοινωνίας:

Ελεονώρα Αϊβαζίδου

Αμύντα 7 Τ.Κ. 54631 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Τηλέφωνο: 6997 165761

[email protected]

https://omniatheater.blogspot.com/

https://www.facebook.com/Omniatheater18/?modal=admin_todo_tour

https://www.facebook.com/pages/category/Artist/Eclipses-Group-Theater-204501196296428/

Related stories

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....

Οριακά πέρασε τη βάση η καθαριότητα, τα ΜΜΜ και η εικόνα της πόλης από τους επισκέπτες της

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών έθεσαν τον πήχη...

Ο ιδρυτής των Cult Battles ετοιμάζει το απόλυτο 80s party

Ο θεματοφύλακας της νοσταλγίας των 80s ετοιμάζει το απόλυτο...

10 λόγοι για να είμαστε στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων που ξεκινάει σήμερα!

Οι διοργανωτές, Νικόλας Μαραγκόπουλος και Δόμνα Χουρναζίδου (εταιρεία θεάτρου...