HomeCinemaΝέα ταινία από τον Lars von Trier:...

Νέα ταινία από τον Lars von Trier: This Aint Rock'n Roll, This is Genocide

O Δανός αιρετικός δημιουργός Lars von Trier ανακοίνωσε τη νέα του ταινία,
The House that Jack built, που αρχίζει γυρίσματα αυτό το φθινόπωρο. Ο δημιουργός δεν δίστασε να δηλώσει στην πρώτη του συνέντευξη στο διάστημα τριών χρόνων ότι φοβάται πως μετά την αποτοξίνωση του από το αλκοόλ δε θα μπορεί να καθίσει και πάλι πίσω από τις κάμερες, καθώς ο εθισμός του συνδεόταν άμεσα με τις κινηματογραφικές του δημιουργίες. Ωστόσο, παρά τους δισταγμούς του έχει αρχίσει ήδη να χτίζει το τελευταίο «νηφάλιο» project του, το οποίο θα προβληθεί το 2018.

Το
The House that Jack built αρχικά ανακοινώθηκε ως τηλεοπτική σειρά αγγλικής γλώσσας αποτελούμενη από οχτώ μέρη. Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το μέγεθος του εγχειρήματος μειώθηκε, χωρίς όμως να μειώσει το ενδιαφέρον μας για το περιεχόμενό του. Ο στόχος όσον αφορά το τηλεοπτικό project ήταν να ενσωματώσει έναν διεθνώς αναγνωρισμένο ηθοποιό για τον βασικό ρόλο και λογικά, το ίδιο ισχύει και για την κινηματογραφική εκδοχή του.

Ο Trier φαίνεται ότι επιστρέφει στον σκοτεινό κόσμο του θρίλερ μετά τον πειραματικό και αμφιλεγόμενο
Antichrist. Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το γεγονός ότι ο Αντίχριστος άφησε σε πολλούς από εμάς μια πικρή γεύση, αλλά η καινοτομία στο τελευταίο του εγχείρημα θα ωθήσει αρκετούς από τους προηγούμενους επικριτές του στις αίθουσες. Πρόκειται για μια ταινία που θέτει στο επίκεντρο έναν serial killer, αλλά ο δημιουργός δεν σκοπεύει να τον παρουσιάσει ως απόλυτο τέρας-ή τουλάχιστον αυτό μπορούμε να υποθέσουμε-καθώς θα δούμε την ιστορία μέσα από τη δική του πλευρά θέασης. Αλήθεια, πώς μπορεί να σκέφτεται ένας κατά συρροή δολοφόνος; Ο Trier υπόσχεται να μας δώσει απάντηση.

Κι αν αναρωτιέστε για το logline… «Ένας κατά συρροή δολοφόνος αντανακλά πάνω σε ένα γλέντι δεκαετούς διάρκειας ανθρωποκτονιών.»

Related stories

Θεσσαλονίκη: Πρωινή επίσκεψη από δελφίνια στον Θερμαϊκό

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσοι βρέθηκαν το πρωί...

Η Δέσποινα και ο Κωνσταντίνος δημιουργούν χειροποίητα έπιπλα όπως τα έχετε ονειρευτεί

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη Γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσαν...