HomeΘέματαΜια Πάπια, Μα ποιά Πάπια

Μια Πάπια, Μα ποιά Πάπια

Κονστάντζα Φιλελίνοβα, σε περιμένω για τσάι στα γραφεία του Εξώστη, να σου πω για τον καημό μου τα ίξμας, τέρατα συμβαίνουν στη ζωή μου. Αποφάσισα φέτος να στολίσω εμένα στη γωνία με τα άπλυτα του Γρηγόρη, τον τελευταίο καιρό μου ανάβουν συνεχώς τα λαμπάκια από τα νεύρα, το ρεύμα μας το ‘κοψαν, εξ ου και τα άπλυτα, η σκάφη είναι για βουκολικό πάρσιμο, για τα χεράκια μου ποτέ, να με δεις στο ράφι. Δεν τις θέλω τέτοιες γιορτές, μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για πρωθυπουργό αποικίας, ο Γιωργάκης έφυγε στη Λαπωνία να αναλάβει μια τέτοια με πράσινες πάπιες, πρασίνισαν από το κρύο γιατί αναβλήθηκε η μετανάστευση προς τον Εθνικό Κήπο από φόβο μην γίνουν συσσίτιο αφού πληρώσουν πρώτα την έκτακτη για κυριότητα σε σιντριβάνι.
 Έχασα και τη φιλενάδα Φωφώ, αυτή τρέχει από εμπορικό σε εμπορικό γιατί της τάξανε δώρο Χριστουγέννων αν κάνει την κορυφή στο τάνενμπαουμ, η κτηνοβασία με πόνυ και οι χοντροί μουσάτοι είναι πασέ, η Φωφώ με κόκκινο στρινγκάκι καβάλα σε έλατο θα ανάψει φωτιά στις πιστωτικές και στους γυναικολόγους για αντιμετώπιση δάκου, δεν τις έφταναν οι αράχνες της καψερής, για Πρωτοχρονιά έχει κλείσει Αριστοτέλους με φασολάδα, θα πάω να σερβιριστώ αλλοδαπά. Δεν έφταναν αυτά, έχασα και το Άλτερ, εξαφανίστηκαν οι εργαζόμενοι για να βοηθήσουν χάι σίζον πάλι αμισθί τον Σάντα Κλάους και τα ζουζούνια συνδικαλίστηκαν στο Μέγκα σε μια κουζίνα να μαγειρεύουν το γεύμα του Βελζεβούλ ‘παντρεμένο νεφρί της μανούλας με τα απ’ αυτά του μπαμπάκα’. Αυτά είδε ο Κέρμιτ και έγινε σύντροφος στο κουκουέ για να μην τον κάνουν φλαμπέ.
 Και εκεί που πήγα να χαρώ με τον Γρηγόρη να με φωνάζει Τόττεναμ για δύο μέρες ανάσκελα και τρεις μπρούμυτα, θύμωσαν στη Χάγη με τις μαλακίες του ΠΑΟΚ και θέλουν να μεσολαβήσει ο Ευφραίμ για πώληση της Τούμπας στα Σκόπια, θα το φαν το αγόρι μου οι δρόμοι και ‘μενα τα ντίλντο. Ούτε ο ΠιΠι απάντησε στην προσβολή, αυτός απεργεί στο Προεδρικό Μέγαρο γιατί του έκοψαν το επίδομα ξένης γλώσσας και ήταν στη μούγκα όταν ο Μπάιντεν του είπε ‘μαν, δις κάντρι νιντς σαμ ντόλαρς, τέικ δις τσέκ φρομ μάι μπίτς, γιού πουρ πιπλ’. Σε αφήνω τώρα, πάω στην Αστυνομία να φάω συσσίτιο, σήμερα έχει τοστ παριζάκι από καλό χοιρινό, μετά θα πάω και από το Λιμενικό να με ξεβρακώσουν και να σκύψω. Θα κάνω κοπάνα σήμερα από σχολή Ευελπίδων γιατί δεν πρόκαμα να μάθω το τραγουδάκι που μας έβαλαν για να υποδεχτούμε την κυβέρνηση Καρατζαφέρη.
 Άντρας της εβδομάδας: ο Θόδωρος. Γιατί η κοψιά του και οι λόγοι του επιβεβαιώνουν το θουκιδίδειο ‘φιλοκαλούμεν γαρ μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας’.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...