HomeUrbanitiesΗ θρυλική πιτσαρία της Χαλκιδικής που κάνει...

Η θρυλική πιτσαρία της Χαλκιδικής που κάνει όλους να αναστενάζουν από ευχαρίστηση

Οι πιστοί του δεύτερου ποδιού που ακολουθούμε τη γνωστή διαδρομή προς τα κάμπινγκ Αρμενιστή, Πλατανιτσίου, Καλαμιτσίου και τις παραλίες στο Κριαρίτσι εδώ και χρόνια, ξέρουμε ότι στη Βουρβουρού υπάρχει η πιτσαρία Οβελίξ και αυτό σημαίνει πως θα σταματήσουμε για φαί. Θα φάμε τόσο, που θα στενάξουν τα τραπέζια!

Ο “Οβελίξ” είναι πάντα έτοιμος να σας χορτάσει μετά από μια μεγάλη πείνα, στον δρόμο προς τη Βουρβουρού, αφού η πίτσα από μόνη της ένα απολαυστικό φαινόμενο – μιας και όταν έρχεται στο τραπέζι απορείς με το πόσο μεγάλη είναι, ψημένη σε ξυλόφουρνο. Θα χτυπήσεις και μερικές τεράστιες σαλάτες με κοτόπουλο και χωριάτικη, καθώς και μακαρονάδες όπως καρμπονάρα και μακαρονάδα με τόνο.

Το πρώτο σοκ όταν μπαίνεις στη βεράντα του Οβελίξ είναι από τον πολύ κόσμο και τα λίγα ελεύθερα τραπέζια. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις πέντε λεπτά για να βρεις θέση, αλλά αξίζει η αναμονή.

Το δεύτερο σοκ είναι οι τεράστιες πίτσες που βλέπεις να πηγαινοέρχονται. Είναι πραγματικά τεράστιες. Στα τραπέζια που αδειάζουν δεν μένει ποτέ ούτε ένα κομμάτι πίτσα. Ίσως να δεις λίγη σαλάτα που περίσσεψε, αλλά το ταψί πάντα μένει άδειο και αγέρωχο.

Επίσης, απολαμβάνεις την πίτσα σου σε ένα μεγάλο μπαλκόνι με όμορφη θέα. Μην περιμένετε ιταλικές γεύσεις και φίνα αναλογίες – εδώ τρώτε για να χορτάσετε. Και μετά από ένα μπάνιο στη θάλασσα, αυτό αρκεί.

Οβελίξ, Βουρβουρού

Related stories

To EuroPride συνέβη και γέμισε ελπίδα για έναν ίσο κόσμο

Το EuroPride ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, γεμίζοντας χαρά και...

Το Cine Απόλλων και το Cine Ναταλί φέρνουν το Los Angeles στη Θεσσαλονίκη

Μετά την απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση “Σεπτέμβριος στη Νέα Υόρκη”...

8 +1 Συναυλίες για τις πρώτες νύχτες του Ιουλίου

Ο Ιούλιος έφτασε, η εξεταστική τελείωσε (σχεδόν), οι διακοπές...

Η μικρή ταβέρνα που έγινε το πιο ξακουστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης

Το εστιατόριο "Κρικέλας" στη Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε το 1940 από...